Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 17:58 1 168 1

Болницата в Оряхово хлопна врати

  • оряхово-
  • болница-
  • дългове

Натрупани дългове за 2,5 млн. лв.

Ръководството на болницата в Оряхово обяви, че спира приема на пациенти, оставяйки жителите на три крайдунавски общини без медицинска помощ, съобщи БНТ. До тази крайна мярка се стигна, след като дълговете, които се трупат от миналата година, достигнаха рекордната сума от 2 и половина милиона лева.

Сметките на болницата са блокирани, няма лекари, няма пациенти, спрени са и доставките на лекарства. Общината, която е собственик, на два пъти е взимала решение за солидна финансова помощ, но така и не е превела нито лев по сметките на болницата.

"Токът не беше плащан година и половина, реално в България едва ли има друга такава ситуация", заяви директорът на лечебното заведение. Според д-р Светозар Луканов повечето дългове са резултат от далавери на неговите предшественици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 valia

    0 0 Отговор
    Браво, и без това като влезеш там те изписват, но в ковчег