Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 02:00 7 211 6

Бойно поле у дома

  • скандал-
  • домашен

Домовете ни са конфликтни зони

Бойно поле у дома - 1
Снимка: Shutterstock

Скандалите, които често избухват между партньорите, превръщат семейните гнезда в конфликтни зони, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването на показва, че партньорите се карат средно шест пъти в месеца. Това се равнява на 72 кавги годишно.

Неизслушването е най-честият повод за пререкания между двойките. Изричането на неверни неща и проявите на нехайство или егоизъм също подхранват скандалите. В Топ 10 на нещата, предизвикващи спорове между партньорите, попадат още финансовите тревоги, семейните въпроси, децата, технологичното пристрастяване, хъркането, прекарваното в службата време и липсата на достатъчно секс.

Близо 60 на сто от участниците в допитването се определят като конфликтни, като жените са по-склонни от мъжете да се самоидентифицират като предразположени към пререкания.
Проучването показва също, че една четвърт от хората във връзка никога не се карат.

Проучването разкрива, че противоположностите често се нападат едни други. Макар и първоначално привлечени помежду си, партньорите с различни характери са по-несъвместими в дългосрочен план, което често става повод за скандали помежду им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 предразположени към пререкания

    66 11 Отговор
    Жените са истерични, фригидни, комплексирани, егоцентрични, флегматично-холерични егоистки!
    Аре ся чакам минуси, че трябва да печеля бас!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Morgoth

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "предразположени към пререкания":

    Като гледам всички се обединяват да го загубиш ... ама не знаят от коя страна на залога си ;)
  • 3 Пушещият Дарко

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "предразположени към пререкания":

    Чувал съм за холерично-МЕЛАНХОЛИЧЕН темперамент. Той се среща и при мъжете. Например Димчо Дебелянов е бил такъв. Жените са и сплотени и солидарни имат си женското царство. Прави ми впечатление, че от стотици може би хиляди клошари съм видял само 3-4 жени. Хубаво се изказваш тук, ама ако някой лично каже пред майка ти, сестра ти, приятелката ти, жена ти и др. същото сигурно би го фраснал, че ги обижда?! Сигурно си някой тип, както не би дал на някой закъсал побратим левче -две, но би купил скъп букет на някоя кокона.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кака Гинка

    8 1 Отговор
    №1,случвало ми се е да видя и други като теб - вечно мрънкат,вечно другите са им криви и най-вече жените.Всички жени,без изключения.(В интерес на истината има и женска версия - там пък всички мъже са криви.)Тези хора живеят самотни като кукувици и с годините се озлобяват все повече,сякаш някой им е крив,че са неспособни да създават връзки.Тъжно...
  • 6 БАИ ГИНЧУ

    4 0 Отговор
    Кой бил неспособен да създава ВРЪЗКА!? Ас съм в момента с времени явления Връзки.Докато попадне Човек на жена която си мисли особено в БГ че Мъжът е Банкомат и трябва да я гледа сякаш е малко дете трудна работа.А парясници вдовици и разни развеи прах бол в БГ летят из облаците и накрая с 1,2,3 деца и сама. ФАКТ ФАКТ. А мъже има и свестн НО кой ще веме такава Крави с Телета стават само за Любовници залъгалки.КАКА ГИНКА. И жената трябва да изглежда Добре да е мила скромна и добра. Даваш и жилище обзаведено, даваш и пари, някой и работа им дават, даваш спокоиствие увереност, купуваш им подаръци,плащаш им сметките в заведение, деца гледаш, и т. н. КАКА ГИНКА