Last news in Fakti

22 Март, 2017 15:20 2 946 0

Съдят Дисни за кражба на идеи в Зоотрополис

  • дисни-
  • зоортрополис-
  • zootopia-
  • гари голдман-
  • идеи-
  • кражба-
  • авторски права-
  • заимстване

Сценаристът Гари Голдман твърди, че компанията е копирала, дори откраднала, идеите му, за да създаде наградения с Оскар анимационен филм

Съдят Дисни за кражба на идеи в Зоотрополис - 1

Холивудски продуцент и сценарист заведе дело срещу американската компания Дисни (Disney), обвинявайки я в кражба, съобщава "Хъфингтън пост".

Гари Голдман твърди, че идеята за хитовата анимация „Зоотрополис“, която бе отличена с Оскар за най-добър анимационен филм на тазгодишните награди на Академията, е негова и му е хрумнала преди 17 години.

Той е внесъл иска си във федералния съд на Лос Анджелис във вторник, обвинявайки Динси в нарушения на авторските права и незаконно заимстване на идеи.

Голдман казва, че представил подобна идея на Дисни през 2000 г. и след това отново през 2009 г.
Той твърди, че има съществени прилики между неговия проект и „Зоотрополис“, който излезе миналата година.

„Зоотрополис“ на Дисни до голяма степен е сходен със „Зоотрополис“ на Голдман“, пише в съдебния иск, подаден от компанията на Голдман „Esplanade Productions“.

""Въпреки че "Дисни" ревностно защитава своите авторски права, корпоративната култура, преобладаваща в компанията, не само допуска незаконно копиране на чужди материали, но и по всякакъв начин го поощрява. Те копират теми, декори, сюжет, персонажи и диалог — някои почти дословно", пише още в иска от цели 37 страници.

В отговор, от Дисни заявяват, че обвиненията на Голдман са съшити с бели конци и са пълни с очевидно неверни твърдения. "Това е безпринципен опит да се предявяват претенции към успешен филм, който не е създаден от него. Ние яростно ще защитаваме труда си в съда", заявяват още от Дисни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА