Last news in Fakti

4 Април, 2017 17:49 6 808 7

Малко момиченце остави без думи любопитна продавачка

  • момиченце-
  • кукла-
  • продавачка-
  • расизъм-
  • черна кожа-
  • южна калифорния-
  • отговор

Служителката не спирала да разпитва детето защо си е избрало кукла с черен цвят на кожата

Малко момиченце остави без думи любопитна продавачка - 1
Снимка Фейсбук

Малко момиченце остави без думи служител на магазин за играчки в Южна Калифорния, който я разпитвал защо иска да си купи кукла с различен цвят на кожата, пише британското издание 'Метро“.

Двегодишната София Бенър посетила магазина за детски играчки с родителите си, за да си избере подарък по случай успешното усвояване на един от най-трудните уроци за едно дете — използването на гърне!

Нейните родители - Бранди и Ник - ѝ казали, че може да си избере само една играчка от целия магазин. Какво си избрала малката Софи ли? Ами след известно чудене и обикаляне, тя поискала нова кукла.

Изборът на детето изглеждал съвсем нормален и разбираем докато куклата, която била с черен цвят на кожата, не била отнесена до касата. Там двегодишното момиченце се сблъскало с изненадващ проблем.

Според родителите, точно преди да сканира играчката, касиерката се обърнала към момиченцето и го попитала дали е „избрало куклата за свой приятел".

В публикация във Facebook Бранди описва случката:

„Докато бяхме на касата, служителят там се обърна към София и я попита дали ще ходи на рожден ден. И двете я изгледахме с празен, недоумяващ поглед. След това тя посочи куклата и попита София дали я е избра за свой приятел. Жената ме изгледа преценяващо и отново се обърна към София: „Сигурна ли си, че това е куклата, която искаш миличка?“ София най-сетне успя да проговори и каза: „Да, моля!“ Касиерката обаче, продължи да задава въпроси за избора на куклата, преди да изтъкне: „тя не изглежда като теб. Имаме много други кукли, които повече приличат на теб“, пише майката на малкото момиченце в публикацията си.

След този водопад от въпроси и последното предложение на продавачката, Бранди се опитала да ѝ отговори, но София я изпреварила. Детето имало най-невероятния и перфектен отговор — отговор, с който нейните родители много се гордеят.

София казала: „Да, прилича на мен. Тя е лекар, както и аз съм лекар. Аз съм хубаво момиче и тя е красиво момиче. Виждате ли красивата ѝ коса? А виждате ли стетоскопа?“

Майката на момиченцето разказва, че след бързата реакция на дъщеря ѝ, касиерката останала безмълвна и едва промълвила: "О, това е хубаво."

Бранди добавя: "Тази случка само потвърждава моето убеждение, че не се раждаме с идеята, че цветът на кожата има значение. Кожата идва в различни цветове, точно както косата и очите и всеки нюанс е красив. "


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 усвет

    42 5 Отговор
    И баща й ще се гордее, като след няколко години почне да му мъкне черни зетьове ;)
  • 3 FUCK OF

    18 3 Отговор
    ОЩЕ Е МЪНИЧКА И НЕ ГО ОСЪЗНАВА ........
  • 4 Котеновци

    33 3 Отговор
    Приказка съчинена от някой "писател". Похвално!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не ви е срам

    33 4 Отговор
    Това са пълни измислици и глупости, не замесвайте децата в извратените си либерални помии!

    Коментиран от #7

  • 7 Да и Да

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не ви е срам":

    Еми това им е работата....Трябва да се прокламира лукавия и бъдещето му идване .Не можем да имаме цар самодържец от Бога ,а много идиоти държани изкъсо от бесове . Не можем да сме християнска държава щото идиотите антихристи европейци се чустват застрашени! Европа е идолопоклонство и мрак-Св.Николай Велимирович го е написал! Да сложиш паметник на зевс и европа в София това какво е .....