8 Април, 2017 15:27 1 510 0

Още една изненада за меломаните през април (ВИДЕО)

  • концерт-
  • меломани-
  • irfan-
  • the moon and the nightspirit

Концертът на IRFAN и The Moon and the Nightspirit ще се състои на 22 април

Още една изненада за меломаните през април (ВИДЕО) - 1

Феновете на по-тежката и същевремено мелодична музика у нас тази година имат много поводи за радост, след като стана ясно, че в родината ни ще гостуват редица емблематични групи, оставили своя отпечатък върху световната рок и метъл сцена.

Още един повод за радост е гостуването на унгарската паган фолк група The Moon and the Nightspirit (Official), която ще свири за пръв път в София по покана на родната уърлд фюжън банда Irfan. Унгарците ще представят новия си шести албум "Metanoia", който излезе на 17 март.

Концертът на 22 април в родната столица е кулминацията на дългогодишно приятелство и взаимна подкрепа между двете групи и финална точка в съвместното им балканско мини турне тази пролет.

Съчетанието на мистичния саунд на двете банди е сигурен залог за едно вълшебно изживяване за всички фенове на тази музика у нас.

The Moon and the Nightspirit (Official) е създадена през 2003 г. и една от най-успешните унгарски паган фолк групи с шест издадени албума и множество концерти из едни от най-престижните световни сцени за готик, нео-фолк и средновековна музика. Техният омаен саунд приканва слушателя в обраслото с мъх сърце на гората, сред изумрудения свят на вечнозеления лес, където изтъкани от древен мистицизъм мелодии изграждат една магическа атмосфера, в която етно музиката добива чародейна езическа аура.

Още една изненада за меломаните през април (ВИДЕО)

The Moon and the Nightspirit имат само едно свирене досега у нас – в рамките на Transfiguration Festival 2015 в родопското село Долен, където отново делиха сцена с приятелите си от Irfan.

Irfan са добре познати за меломаните не само у нас, но и по света. Зад гърба си имат три студийни албума и няколко саундтрака за документални и игрални филми и театрални представления. През последното десетилетие групата концертира с голям успех и участва в някои от най-големите и емблематични фестивали за етно, нео-фолк, готик, средновековна и сакрална музика из Европа. Калейдоскопичната им музика съчетава хипнотични мелодии и ритми в уникален електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, Персия и Индия, както и от музикалното и духовно наследство на Византия и Средновековна Европа. Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми. Резултатът от тази комбинация е един уникален и оригинален уърлд фюжън, в който стилистиката на нео фолка и етериъл уейва, ориенталския мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук.

Още една изненада за меломаните през април (ВИДЕО)

След няколко съвместни изяви през годините и кратко балканско турне тази пролет, сега двете групи се събират отново за самостоятелен съботен концерт в сърцето на София – едно наистина специално събитие, което всички чакаме с огромно нетърпение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА