Last news in Fakti

6 Април, 2017 14:39 12 269 7

Кой е градът, управляван от най-красивата кметица на света?

  • испания-
  • великобритания-
  • гибралтар-
  • кмет-
  • каяне алдоридо лопес-
  • мис свят

Мис Свят 2009 стана първата носителка на титлата, назначена на толкова висока административна длъжност

Кой е градът, управляван от най-красивата кметица на света? - 1

Новият градоначалник на британската територия в Испания — Гибралтар е най-красивата кметица на света. Бившата Мис Свят 2009 Каяне Алдоридо Лопес пое ключовете на града по време на официална церемония в сряда.

30-годишната Алдорино Лопес, освен, че е първата Мис Свят, назначавана на толкова висок административен пост, е и най-младата кметица в историята на града, който преди нея е имал само 2 жени градоначалнички.

Задълженията и отговорностите, които красавицата поема с назначението, не са нови за нея и няма да представляват трудност, тъй като през 2014 година тя беше назначена за зам.-кмет на територията.

Кой е градът, управляван от най-красивата кметица на света?

По време на вчерашната церемония тя уверено заяви: „Ние сме британци и винаги ще бъдем такива. Гибралтар е британски и това няма да се промени. Защо да сменяме флага си?“

Коментарът ѝ дойде на фона на обтегнатите отношения между Великобритания и Испания, които от десетилетия спорят за полуострова. Сега обаче, старите претенции се надигнаха отново, заради преговорите по Brexit, които трябва да започнат през идните седмици. ЕС обеща на Испания да наложи вето върху всеки опит на Великобритания да включи в преговорите и полуострова.

Кой е градът, управляван от най-красивата кметица на света?

Новата кметица се радва на изключителна популярност и уважение в Гибралтар. Тя е носител на почетния медал на честта на Гибралтар за заслугите и приноса ѝ към града.

По време на церемонията за встъпването ѝ в длъжност, компанията организатор на Мис Свят направи дарение от 10 хил. долара за тежко болни деца в Гибралтар.

Каяне Алдорино Лопес е омъжена и има дъщеря на годинка. Тя получи короната на Мис Свят през 2009 г., на церемония в Йоханесбург, когато беше на 21 години. При завръщането й в Гибралтар, местните власти наредиха работният ден да приключи с два часа по-рано, за да могат всички желаещи да я посрещнат на летището и по улиците.

Кой е градът, управляван от най-красивата кметица на света?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геле

    18 5 Отговор
    Нашата Ралица Паскалева е мнооого по-хубава, да вземем да я направим един кмет на София и ще сме държавата с най-красивата кметица...

    Коментиран от #2

  • 2 Амчи

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Геле":

    Да, ама влажни ганъовски мечти. Докато хората изпълняват, вие си мечтаете а гол г.з.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ташунко

    17 0 Отговор
    И в Габрово си имаме кметица, ама нашата е гербер красив от селски тип.
  • 5 Иван К.

    3 0 Отговор
    Както и във Владая!
  • 6 много голем х й

    1 3 Отговор
    eeeee тази Лопес много прилича на една комшийка дето я е(.)а през ден. даже в началото като я видях викам- Кво става със Силвето гледай къде са я снимали- ама после се успокоих и отидох да я надъна веднъж ;)))))

    Коментиран от #7

  • 7 без голям

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "много голем х й":

    Аман от простаци!