Last news in Fakti

7 Април, 2017 16:52 2 944 0

След 20 години и 350 км., едно писмо в бутилка стигна до ...

  • писмо в бутила-
  • послание-
  • 20 години-
  • холандия-
  • великобритания

Посланието било хвърлено в морето от 10-годишно момиченце през 1997 г.

След 20 години и 350 км., едно писмо в бутилка стигна до ... - 1

Писмо в бутилка, хвърлено в морето преди 20 години, измина цели 350 км, преди да приключи невероятното си пътешествие, пише в. "Метро".

Бутилката била хвърлена на 25 август 1997 г. от малко 10-годишно момиченце на име Сузи Хамптън, от брега на британския остров Шепи, Кент.

Тони Блеър едва бе започнал първия си мандат като премиер на Великобритания, а принцеса Даяна беше все още жива. Фантастичната комедия „Мъже в черно“ бе на върха на класациите, а Tubthumping се радваха на успеха на нелепата си песен Chumbawamba.

Поразително, но двадесет години след тези събития, бутилката, хвърлена от онова 10-годишно хлапе, най-сетне приключи своето пътуване на брега на остров Влиланд, в северната част на Холандия.

След 20 години и 350 км., едно писмо в бутилка стигна до ...

Посланието на Сузи било намерено от Питър Шапър миналия понеделник. Той участвал в годишната доброволческа инициатива за почистването на плажа, когато се натъкнал на писмото в бутилка.

След 20 години и 350 км., едно писмо в бутилка стигна до ...

Сега той се надява, че ще успее да намери неговата подателка.

„Това е невероятно. Писмото е много специално. То е пътувало цели 20 години, за да стигне го някой, който да го прочете“, заявява мъжът и добавя: „Би било толкова забавно да потърсим Сузи. Тя сега трябва да е на около 30 години и аз се надявам, че ще си спомни своето писмо в бутилка.“

Въпреки ентусиазма и желанието да се срещне със Сузи, Питър не е убеден, че тя все още живее на стария си адрес, освен това е много вероятно да е сменила и фамилното си име.

След 20 години и 350 км., едно писмо в бутилка стигна до ...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА