Last news in Fakti

14 Април, 2017 05:45 7 674 0

Не сте си боядисали яйцата? Вижте няколко интересни идеи (ВИДЕО)

  • великден-
  • яйца-
  • боядисване-
  • техники-
  • идеи-
  • великденски яйца

Има хиляди начини да направите великденските яйца забавни, цветни и интересни

Не сте си боядисали яйцата? Вижте няколко интересни идеи (ВИДЕО) - 1

През следващите дни, дори може би седмици, яйцата ще са неизменна част от трапезата ни. Днес е Велики Петък и ако не сте успели да боядисате вашите яйца вчера, то ще можете да го направите в събота — денят преди Великден.

Боядисването на яйца е много забавно занимание. Не робувайте на мързела си и дайте свобода на въображението си, пуснете го да се развихри, защото не е нужно всички яйца да са обагрени само в един цвят. Има толкова много различни техники и интересни идеи за боядисване и декорация.

Съществуват толкова много техники за украсяване на яйцата — от създаването на шарени яйца с помощта на памуче и лепенето на стикери, през рисуването със свещ и отпечатването на листенца и цветенца по черупката, та чак до по-сложни изпълнения като писаните яйца и декупажната техника.

Ето няколко идеи от нас, за всички, които чакат с нетърпение съботата, за да се впуснат в това шарено и цапащо приключение:

Пяна за бръснене

След като сте сварили яйцата ги сложете за 5-7 мин. в оцет, за да хване добре боята. Разстелете пяна за бръснене върху тава или използвайте тава за печене на кексчета и я оцветете със сладкарски бои. Оваляйте яйцата в оцветената вече пяната и ги оставете около 10 мин, за да хване боята. След това вземете кърпата и ги подсушете внимателно.

Декорация с дантела

Обвийте яйцето с дантелата и я стегнете добре около него, след което потопете яйцето в боята. Чак след като го извадите и то изсъхне можете да махнете дантелата иначе има опасност да развалите картинката. Ако искате може да обвиете цялото яйце с дантелата, а може и да обвиете дантелата само в средата.

Хартиено тиксо, ластици и др.

Това е лесно, хитро и ефектно. Преди да пуснете яйцето в боята налепете го с парченца тиксо или навийте ластиците по него... изобщо направете така, че да защитите определени участъци от боята. След като направите това, поставете яйцето в боята и изчакайте колко е необходимо, за да хване. Когато изсъхне отлепете/махнете „предпазителите“ и ще получите красиви яйца. Ако искате да имате няколко цвята, но потапяйте яйцата в различните бои, като преди всяка следваща махайте част от лепенките/ластиците, за да оцветите неоцветените участъци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА