Рецепта на деня: Яйца по селски

10 Ноември, 2025 10:05 7 830 14

  • яйца-
  • по селски-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Подходящо ястие както за обяд, така и за късна закуска

Рецепта на деня: Яйца по селски - 1
Снимкa: Shutterstock

Яйцата са универсален продукт, който присъства във всяка кухня. Те са не само питателни, но и изключително лесни за приготвяне. Днес ви предлагаме да опитате яйца по селски – ястие, което съчетава традиция и свежест в една чиния.

Необходими продукти:

  • 4 яйца;
  • 1 глава лук;
  • 2 червени чушки;
  • 2 домата;
  • 100 г сирене;
  • 2 с.л. зехтин;
  • Щипка черен пипер;
  • Сол на вкус;
  • Пресен магданоз за поръсване.

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чушките на ситно, а доматите – на кубчета.

В дълбок тиган загрейте зехтина и задушете лука до златисто. Добавете чушките и гответе още няколко минути, докато омекнат. Сложете доматите и оставете сместа да къкри, докато се изпари излишната течност. Натрошете сиренето и го разбъркайте с останалите зеленчуци.

Направете четири малки кладенчета и чукнете във всяко по едно яйце. Покрийте тигана и оставете на слаб огън, докато яйцата се забулят, но жълтъците останат леко рохки. Овкусете със сол и черен пипер, а преди сервиране поръсете с нарязан магданоз.

Поднесете ястието с топъл хляб или препечени филийки за още по-голямо удоволствие. Тази рецепта с яйца е не само бърза и лесна, но и изключително ароматна. Подходяща е както за обяд, така и за късна закуска.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    7 5 Отговор
    ежизмислен вариянт на Шакшука??
  • 2 1488

    6 2 Отговор
    като яйца по шопски
  • 3 Небце

    26 3 Отговор
    Стига с този зехтин, горчи при нагряване, нямате ли сетива.

    Коментиран от #5

  • 4 Не мой тъй бе душа

    15 0 Отговор
    А кИфтета няма ли???
  • 5 мажи

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Небце":

    тупарата
  • 6 Верно ли

    37 2 Отговор
    На тази "рецепта" ѝ викаме Миш-маш по нашите ширини, ама нали вече сме евроатлантици, сигурно е яйца по селски!

    Коментиран от #7

  • 7 Мдааа

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли":

    Или паприкаш.

    Коментиран от #12

  • 8 ами ако се направи кат омлет

    10 0 Отговор
    става Омлет асорти . демек с зеленчуци и подправки . без сос и булеви яйца . дребна вариация , но овкуснява , а е пак с тези продукти .
  • 9 Мдааа

    9 0 Отговор
    В яйцата по селски се слагат и кубчета предварително сварени картофи.
  • 10 Гост

    17 0 Отговор
    миш-маш му се вика на това ...
  • 11 Мъж

    4 2 Отговор
    Моля моля, всяка жена знае как да разбие яйцата!
  • 12 Верно ли

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Къв паприкаш бе, младеж :)))) В паприкаша няма сирене и яйца, ама вие явно и едни яйца не можете да си сготвите :)))
  • 13 Пустиняк

    6 0 Отговор
    Мила ми Венето, ти некога правила ли си миш-маш? Да ми кажеш "яйцата по селски" с кво са по-различни? Ма кат гледам, само у тимберицата ти е миш-маш...😂
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.