Last news in Fakti

23 Април, 2017 08:33 3 156 0

Най-доброто време да посетите някоя точка от света (КАРТА)

  • карта-
  • време-
  • интерактивна карта-
  • планове-
  • места-
  • ваканция-
  • данни

Или най-добрите места за посещение въз основа на климата и времето

Най-доброто време да посетите някоя точка от света (КАРТА) - 1

Студът, който ни скова изневиделица през последните няколко дни, със сигурност е накарал много от вас да се замислят да заминат към някое топло и приятно място, което повече подхожда на пролетното ви настроение.

Но как да изберете къде да отидете?

Раян Уитъкър е създал интерактивна карта, която ще ви каже с точност кое е най-подходящото място и кога е най-подходящото време да го посетите.

Използвайки 35 млн. данни от Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания (NOAA), той е събрал средните температурни стойности и нивото на валежите в световен мащаб. Данните са на седмична база и са за всеки един от изобразените на картата региони.

Можете да изберете на коя дата искате да пътувате, както и какви са предпочитанията ви за температура и влажност. След като ги въведете, картата ще ви покаже най-добрите места за посещение, като ги посочи с малка точица.

В Google често се търсят неща като: „Кои са най-добрите места за посещение през януари" или "най-доброто време за посещение в Испания". И много често резултатите са разочароващи. Е, сега вече имате на разположение карта, която ще ви спести много часове, прекарани пред компютъра.

Ето я и нея. Само задайте желаните параметри и картата ще ви покаже кои са местата, подходящи за вашата мечтана ваканция, по отношение на времето:

The Best Time to Visit Anywhere in the World
var divElement = document.getElementById('viz1492682175240'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName('object')[0]; vizElement.style.width='100%';vizElement.style.height=(divElement.offsetWidth*0.75)+'px'; var scriptElement = document.createElement('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore(scriptElement, vizElement);


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА