25 Април, 2017 17:54 3 884 3

Бразилка открадна рекорда на Гинес под носа на Стоянка Мутафова

  • гинес-
  • рекорд-
  • стоянка мутафова-
  • бразилка-
  • актриса-
  • книгата на рекорди-
  • най-възрастна

Това се казва в писмо, изпратено до българския културен институт в Лондон

Бразилка открадна рекорда на Гинес под носа на Стоянка Мутафова - 1

Стоянка Мутафова няма да бъде вписана в Книгата на рекордите „Гинес“ в категорията „Най-възрастна актриса, активно играеща на сцената“. Това става ясно от официалното писмо, изпратено до Българския културен институт в Лондон, които внесоха кандидатурата на българската актриса, съобщи Нова телевизия.

Предложението към българската актриса бе направено през ноември миналата година, малко преди Мутафова да навърши 95 години.

Като причина за сегашния отказ се посочва, че в тази категория вече има световен рекорд, който е по-добър от постижението на Мутафова. Той принаглежи на бразилската актриса и певица Дерси Гонсалвеш, участвала във филм, когато е на 101 години.

В края на ноември м.г. "Госпожа Стихийно бедствие" претърпя сърдечна интервенция в "Токуда", при която й бе поставен стент заради стеснен кръвоносен съд. След близо двуседмичен престой в болницата, легендата на българския театър бе изписана в добро здраве и се върна на сцената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    15 0 Отговор
    Вярвам, че Мутафова, ще доживее да подобри рекорда!
  • 2 Марчо

    6 0 Отговор
    Разликата между двете е огромна. Имах честта преди месец да гледам спектакъл със Стоянка Мутафова. Тя игра спектакъла на пълна пара. Играе непрекъснато. Оная бразилска мумия е снимана сигурно като труп без реплики. Киното и театъра нямат нищо общо. При театъра няма дубли. Не може да не си разположен. Публиката чака представлението и не може да бъде разочарована. Киното е съвсем друго нещо. То е магия. На техниката. Там и труп ще проговори.
    Тези, които са придвижвали документацията за рекордите със сигурност са знаели за бразилската мумия и са знаели за какво кандидатства Стоянка и са имали в предвид бразилката, че е в друга сфера.
    Просто не признаха рекорда. Това винаги може да се поправи. Ония не са разбрали, че става въпрос за Театрална сцена!!!!
    В моите очи кралицата на театъра г-жа Стоянка Мутафова е връх на творческа дълголетност без изхабяване. Ние сме богаташи с такива хора и не ни трябва някаква книга да ни го доказва.
  • 3 Марчо

    5 0 Отговор
    И още нещо. Стоянка може да играе всичко. Комедия, трагедия, екшън (на представлението тази година направи ШПАГАТ пред очите ми) с еднаква лекота. Не вярвам друг на тази възраст да е способен на това на тези години. Свалям шапка.
    Артистите, които играят различни стилове се броят на пръстите на едната ръка. Тя е една от тях.
    Повечето артисти играят самите себе си. Забележете, че, да речем тези, които играят в сериала "Приятели" в последствие като ги гледаме в други филми са все едно извадени от вездесъщия сериал. Ами, друго не могат. Въпреки кино магията. Има и други примери, но спирам до тук. Не говоря за театралните артисти!!!