Last news in Fakti

9 Септември, 2017 08:30 4 141 0

Пет съвета за по-дълъг и щастлив живот

  • съвети-
  • дълъг-
  • щастлив-
  • живот-
  • щастие-
  • дълголетие

Всичко се върти около баланса и умерените стойности

Пет съвета за по-дълъг и щастлив живот - 1
Снимка: shutterstock

Забързаното ежедневие, стресът и динамиката, които са се превърнали в неизменна част от живота ни, са една от причините за влошаване на здравословното ни състояние. Друго нещо, което ни отдалечава от желанието за дълъг и щастлив живот са дребните, но много вредни изкушения, на които често нме можем да устоим.

Но ако все пак сте се събудили с мисълта, че от днес нататък ще се опитате да достигнете дълбока старост и същевременно да сте щастливи, то вижте тези 5 съвета, с които можете да поставите началото на новия си по-дълъг и щастлив живот:

На първо място избягвайте пушенето на цигари. Колкото и изтъркан да е този съвет, все пак трябва да приемем, че е истина.

Пушенето носи много здравословни рискове. Никотинът повишава риска от сърдечни заболявания. В състава на дима обаче влизат и много други токсични химикали, в това число катран и въглероден оксид.

Не злоупотребявайте с алкохола. Честото злоупотребяване носи рискове от болести на сърцето. Ако се пие всеки ден над 150 грама чист алкохол, след 15 години, в около 80% от случаите се развива цироза.

Не прекалявайте с консумацията на месо. По-малкият прием на месо подобрява метаболизма и настроението.

Бъдете по-социални. Излизайте навън, срещайте се с приятели. Общуването оправя настроението и намалява стреса.

Поддържайте здравословно телесно тегло. Така ще изглеждате винаги добре и ще се чувствате добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА