Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 20:00 2 222 2

11 забранени теми, на които да говорите с партньора си

  • разговор-
  • диалог-
  • връзка-
  • брак-
  • семейство-
  • партньор-
  • жена-
  • мъж-
  • любов-
  • обич-
  • родители-
  • раздяла
11 забранени теми, на които да говорите с партньора си - 1

Живеем в свят на прогресивни технологии, но понякога все още следваме старите правила във връзките. Например си забраняваме да обсъждаме определени ситуации.

Сега ще ви покажем колко нещастни могат да бъдат хората с тайни. Но някои неприятни неща е по-добре да бъдат обсъждани.

1. Здраве
Не си хипохондрик само защото се чувстваш зле, но не се и прави на безсмъртен. Позволи на партньора ти да ти помогне, защото и двамата сте от един тийм. И винаги може да се подкрепяте.

2. Интимни моменти
Нормално е когато човек не знае какъв е проблемът му, да не може да го реши. Но пък много двойки смятат, че сексуалните им проблеми ще се решат от само себе си. Но те няма... Затова за тях трябва да се говори открито, колкото и да ви е срам.

3. Вашите странни навици
Всеки си има такива. Някои хора са срамежливи, някои харесват комикси, други си играят с ЛЕГО и т.н. Вашият любим най-вероятно също има такива странности. Вие може да имате повече общи неща, отколкото предполагате.

4. Различия по темата за децата
Разбира се е мит, че всеки обича деца. Може да отложите разговорите за семейство, ако не сте готови. Но ако имате солидно мнение по въпроса, по-добре го споделете с партньора си.

5. Финансови проблеми
„Нямаме пари.“ „Не е нужно да купуваме това сега.“ Някои хора се срамуват да говорят за тези неща, за да не изглеждат алчни. Но е важно да обсъждате бюджета със семейството си, използвайки правилните думи.

6. Провалите на партньора ви
Не е необходимо винаги да обвинявате партньора си, но трябва да обсъждате добрите и лошите неща с уважение един към друг, а не да ги задържате за себе си.

7. Правилният начин да бъдете сами
Всеки има правото да бъде мързелив от време на време. Понякога имаме нужда да останем насаме с мислите си. Трябва да разберем, че фразата „Искам да си почина“ не е равна на „Не те обичам повече.“

8. Лични проблеми
Няма съмнение, че на никой не му харесва, когато му повтарят една и съща история отново и отново. Но тишината влошава нещата. Има тънка линия между сдържаността и нежеланието да нараниш някого.

9. Родители
Хубаво е, когато достигнеш до компромисна точка с родителите на партньора си. Но ако имаш чувството, че те искат да контролират живота ти, не се страхувай да изкажеш притесненията си. Припомни на партньора си (и на себе си), че и ти си имаш собствено семейство, а не семеен клан.

10. Планове за бъдещето
Не трябва да следваш „правилния“ сценарий, ако не пасва на мечтите ти. Ненужните жертви са нещо лошо и за двама ви. Искаш ли да промениш живота си? Сподели това с партньора си. Ами ако той иска същото? Ако не, може да обсъдите и други варианти.

11. Проблеми с външния вид
Щастливата връзка и критиките към външния вид не вървят заедно. Разбира се, всеки харесва естетиката и добре изглеждащите хора. Но ти обичаш партньора си не заради външния му вид. Помни, че твоят партньор също следва принципа „Не съди книгата по корицата ѝ.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    4 0 Отговор
    Хубава статия,има смисъл в написаното,но хората сме се изродили много и сме се затворили за разговори,защото мислим,че са ни слабост.
  • 2 ХХ хромозоми

    5 0 Отговор
    Всичко трябва да е в умерени стойности и , в точният момент !!! БАЛАНС ! ...
    Иначе постоянното мрънкане и оплакване , дотяга ! ....
    Трябва да има компромиси , разбирателство и най - вече взаимна любов !