24 Януари, 2018 09:47 2 637 3

Котките удължават живота ни (СНИМКИ)

  • котки-
  • домашни любимци-
  • дълголетие-
  • живот
Котките удължават живота ни (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Домашните любимци внасят радост и топлина в живота ни, като същевременно осигуряват на стопаните си усещане за вътрешен мир. Те запълват ежедневието ни с позитивна енергия и внасят в сивото ни ежедневие малко цвят.

Животните са способни да ни повлияят по много начини, като почти винаги по позитивен начин. Има много научни изследвания, които доказват, че най-стресирани са хората без домашен любимец.

Сред животните, които внасят особена нотка в нашия живот са котките. Те се посвещава по свой начин на дома и стопаните си. Колкото мили и игриви да са тези животинки, те сякаш живеят в собствен свят, следват свои правила. И макар да са своенравни и понякога много непредвидими, съжителството с тях е полезно за нашето здраве и дълголетие.

Котките удължават живота ни (СНИМКИ)

Вижте как го правят:

Котките имат способността да ни лекуват. Те са способни магически да облекчават болките ни. Котешкото мъркане улеснява зарастването на раните, може да лекува фрактури, възстановява увредените мускули и може дори да ни отърве от хриповете.

Котките намаляват стреса и депресията. Обяснението е, че то подпомага производството на серотонин или т.н. хормон на щастието.

Учените още спорят за точния произход на звука, но котките мъркат и това помага на човешките способности за възстановяване. Вибрациите на котешкото мъркане попадат в специален терапевтичен диапазон. Котките мъркат с честота от 25 до 150 Hz.

Котките удължават живота ни (СНИМКИ)

Котките намаляват риска от инфаркт с 40 % процента.

Учени от Университета на Минесота са установили, че присъствието на котка в дома е от полза за сърцето. Според тях котките облекчават стреса и тревожността, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Котките удължават живота ни (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ричарт Стронг

    6 2 Отговор
    Когато се пишат по този начин статии,винаги ми е било много странно.
    Вярно че сме в ерата на свободата на словото но да се пишат неща просто така и да се казва че това е било проверено от много учени е малко несериозно.
    Хормони на щастието могат да бъдат предизвикани от много неща.
    Всичко което ви кара да се усмихнете,засмеете,развеселите или да обичате кара вашите жлези да отделят хормони като серотонин, окситоцин, допамин и др.

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ричарт Стронг":

    Прав си! Но, и в статията са казани верни неща! Вярно! Не всяка котка става, но има такива, които ще те накарат да се почувстваш щастлив! Способни са да дадат изключително много любов, нежност и спокойствие, които никой друг не може да ти ги даде! Пробвай!:) Котката ми я прибрах от улицата!:) Не е за вярване! Направи ми впечатление погледа и! Мога да пиша колко е .....думите са слаби!!! Пък и никой няма да ми повярва!
  • 3 Stoich

    3 0 Отговор
    Котката е вълшебница! Всичко казано в статията е абсолютно вярно!