Last news in Fakti

28 Април, 2018 00:30 28 358 9

Отмъщение за изневяра с изневяра - плюсове и минуси

  • отмъщение-
  • изневяра-
  • любовник-
  • секс

Добро ли е решението "клин клин избива"

Отмъщение за изневяра с изневяра - плюсове и минуси - 1
Снимка: Shutterstock

Когато премине първоначалният шок от това, че партньорът ви ви е изневерил, мозъкът ви започва да обмисля варианти за по-нататъшни действия. Мислите си “ще му вдигна скандал” или “ще му го върна по същия начин”. Но дали си струва да търсим утеха в леглото с друг, когато са ни изневерили? Практиката показва, че в такива ситуации е по-трудно просто да се успокоите, отколкото да започнете да кроите планове за мъст. А след това и очевидното решение - да причините на онзи, който ви е наранил, същата болка. Мозъкът се хваща за това и идва момент, в който излъганата жена ясно разбира, че иска да изневери на партньора си, пише woman.bg. Преди да се хвърлите с главата напред в подобно начинание, премерете всички “за” и “против”. Каквото и да направите, няма да можете да върнете времето назад.

Плюсове

1. Нови емоции.

Изневярата може да не е просто мъст, но и възможност да изпитате нови ярки усещания. С нов човек. Да изпитате интригата на новата връзка, в която не знаете нищо за човека и не можете да предвидите какво ще стане.

2. Осъществяване на фантазиите ви.

На постоянния си партньор не винаги можете да заявите спокойно, че искате нещо по-необичайно и разтърсващо. Може да се притеснявате от реакцията му, да знаете, че желанията ви не съвпадат или да се страхувате, че това ще се отрази на отношенията ви извън леглото. А любовникът си е друга работа - с него няма от какво да се притеснявате.

3. Изравняване на позициите.

Понякога ни е по-просто да простим и разберем партньора, когато сме на равни начала с него, а не когато го осъждаме от висините на своята безгрешност.

4. Сравнение и решимост.

Ще ви е по-лесно да простите или да вземете решението да се разделите, ако имате база за сравнение. Може би нещата, които сте смятали за даденост, всъщност да си заслужават да се борите за тях.

5. Усещане, че си истинска жена.

Ако отегчителната рутина в бита убива малко по малко женската самооценка, то изневярата на любимия буквално срива тази самооценка. Тогава най-важното вече не е да се спаси връзката, а жената да намери почва под краката си. Да разбере какво заслужава, защото това може да определи качеството на живота ѝ за в бъдеще. В този случай целта оправдава средствата.

Минуси

1. Това не решава проблема.

Отмъщението, разбира се, ще ви даде известно морално удовлетворение, но няма да реши проблема. Предателството от страна на любимия и необходимостта да решите как да живеете занапред с него ще си останат.

2. Неприятен послевкус.

Това, че партньорът ви е могъл да спи с друга, изобщо не означава, че същото занимание ще ви е приятно и на вас. Ако вие сте затворен и предпазлив човек и предприемете тази стъпка, само за да отмъстите на партньора, цялата афера може да ви излезе през носа. Неприятното чувство след това и недоволството от себе си едва ли ще облекчат болката от предателството на любимия.

3. Трудно е да се намери подходящ кандидат.

Всички разбираме, че дори и да вземете решението "клин клин избива", няма просто да излезете на улицата и да се метнете на врата на първия срещнат. Кандидат-любовникът трябва да бъде приятен и безопасен от медицинска гледна точка, да умее да пази тайна, да е съгласен с условията ви и т.н. Не е много лесно да намерите непознат мъж, който да отговаря на всичките тези изисквания. Ако пък забъркате в аферата свой познат, бъдете готови да давате обяснения.

4. Изневярата като прикритие.

Възможно е в гнева си просто да объркате понятията “повод” и “причина". Изневярата може да се впише идеално в отдавнашното ви желание да си намерите любовник. Тогава предателството от страна на любимия ще е не причина за забежката ви, а просто повод или оправдание. Причината ще е съвсем друга - жажда за нови впечатления, скука във връзката, разминаване във вкусовете, липса на внимание. Тогава, изневерявайки на партньора си, вие не му отмъщавате, а се опитвате да решите съвсем други проблеми. За да сработи това, трябва най-малкото да знаете каква е крайната ви цел.

5. Висок риск.

Ако целта ви е просто да отмъстите, а не да сложите край на връзката, трябва да бъдете много предпазливи. Не е сигурно, че партньорът ви ще приеме аргумента “исках да ти отмъстя” като достатъчно добро оправдание, ако узнае за забежката ви. Мъжете по природа имат силно развито собственическо чувство, имайте го предвид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    44 0 Отговор
    Във всеки човек има по нещо отвътре, което вие можете да излъжете веднъж, но не и два пъти. По- добре се разделете, отколкото да се вкарвате във филми на ужасите. При този разпад на ценности ще става все по- трудно да си намерите човек, който хем да ви харесва, хем да ви е верен. Особено ако е манекенка или балерина!
  • 3 Цеко сифоня

    23 4 Отговор
    Скъпа Вени, ако това което казва Хъво е вярно- можеш да разчиташ на мен !!!
    Отивам да направя резервация за вечеря на свещи.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 гощо

    44 2 Отговор
    Това,че партньора ти е изневерил не значи че ти трябва автоматично да станеш курве за някой друг. Една жена трябва да има достойнство а не да вдига краката ей така за няма нищо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кeg

    5 3 Отговор
    Много добри разсъждения.Именно с отмъщението се постига равновесие.А това е отправна точка към ново начало...Най-добре става обаче когато се сервира студено...
  • 7 Боби свищов

    7 7 Отговор
    И аз така действам като ми изневерят обаждам се на един тук от Свищов и ме жегва у задния двор и си връщам
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЕДИ КОЙ СИ

    3 2 Отговор
    ЕМИ...КАКВОТО ПОВИКАЛО...ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО...