Last news in Fakti

27 Април, 2018 17:08 9 797 11

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

  • буда-
  • зъб-
  • находка-
  • вещество-
  • извънземен произход-
  • сарира-
  • 3 милиарда години-
  • будистки храм-
  • дървена пагода-
  • буда шакямуни

Зъбът датира от преди 2500 години, докато материалът се оказа на 3 милиарда години

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда - 1

Зъб на Буда съдържа чуждоземна материя. Експерт показа сюрреалистично детайлно изображение.
Удивителни и много необичайни снимки на вещество, намерено във вътрешността на 2500-годишен зъб, принадлежал на Буда, се завъртяха в мрежата. Най-удивителното в този зъб се оказало вещество, с извънземен произход, наречено "сарира" — малки, подобни на перли, реликви, вградени в структурата на зъба.

Китайската пагода, наречена "гет", е построена през 1056 г. в окръг Ин, провинция Шанси. По някаква необяснима и тайнствена причина тя е издържала на всички изпитания на времето, оставайки непокътната векове наред.

Построена изцяло от дърво, пагодата е направена по традиционния начин и в конструкцията ѝ няма и един забит пирон. Въпреки това тя е устояла на множество силни земетресения, удари на мълнии и военни битки, оставайки на мястото си до ден-днешен. Това е наистина странно, имайки предвид какви щети са понасяли околните сгради.

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

Според някои това се дължи на мистериозните свещени мощи, открити вътре.

През 1974 г., когато 67-метровата пагода е подложена на ремонт, строителите откриват нещо много необичайно, което може би дава отговор на въпроси като: "С каква цел е било построено древното здание?" и "Защо е било наречено така?"

Това били два зъба, принадлежали на Буда Шакямуни, великия будистки духовен учител, живял преди около 2 500 години. До момента в света са открити само седем зъба на Буда.

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

Като се има предвид, че "Културната революция" на Мао Цзедун (1966-1976 г.) е станала причина за разрушаването на много безценни исторически и религиозни съкровища, цяло чудо е, че тази пагода е останала непокътната и двата зъба на Буда не са били конфискувани.

По-късно находката била изпратена в лаборатория в Антверп, Белгия, където след детайлно проучване и множество тестове, екип от експерти заключил, че в един от двата зъба присъства странен материал с неизвестен произход, който определено не е от тази планета.

Тази странна материя е известна като "сарира" и до сега е била откривана сред кремираните останки на будистки монаси, тъй като тя не може да бъде унищожена в пещите за кремация. Тази блестяща материя е била откривана в най-различни цветове, като понякога имала форма на перли, а друг път наподобявала лъскави стъклоподобни камъчета.

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

Д-р Гао Бин, един от експертите в екипа, анализирал зъбите на Буда бил удивен от свойствата на неземния материал.

При един от тестовете на "сарира", той използвал електронен микроскоп, с увеличение 1000 пъти. Когато погледнал към веществото той забелязал нещо изключително интересно — той видял изображение, което оприличил на пет седящи Буди, които обграждат един по-голям Буда в средата.

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

И ако това не е достатъчно невероятно, загадъчно и свръх естествено, то последвалите лабораторни тестове разкрили още необясними неща.

Макар зъбът да датира от преди 2500 години, многобройните сарира, вградени в него, се оказали на възраст от 3 милиарда години.

С помощта на инфрачервено изследване учените определили, че сарира, също както и диамантите, се състои основно от въглеводород с известни примеси на сяра, антимон, цинк и телур. Те заключили, че веществото очевидно е с изкуствен произход.

Освен това се оказало, че този неизвестен материал има изключителна топлопроводимост — 1000-2600W / (mK) (за сравнение, материалът с най-висока топлопроводимост на Земята е диамантът — 1000 W / mK при температури над 100К.

И не само това! Оказало се, че сарира е по-твърд и от най-твърдия материал на нашата планета, който отново е диамантът. Заради тези му свойства, някои експерти твърдят, че той е "неразрушим". Най-странното обаче е, че той не може да бъде открит на Земята, нито да бъде създаден с модерно оборудване.

Изследователите останали потресени от откритията си, които поставили множество въпроси без отговор пред тях като: "Откъде може да е дошло това вещество на Земята?", "Защо то може да бъде открито единствено сред тленните останки на будистки монаси?", както и "Още какви загадъчни свойства се крият в това неземно вещество?"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    6 0 Отговор
    Шарира !!!
  • 2 бах

    14 1 Отговор
    и междувременно в статията няма нито едно име на учен, лаборант или поне Гошо с микроскопа?
  • 3 гост

    12 9 Отговор
    Глупости на търкалета
  • 4 Чочко

    9 0 Отговор
    АКО зъбите са на БУДА- ясно.

    Коментиран от #9

  • 5 Гост

    13 5 Отговор
    Tова са зъбите на курнелка
  • 6 БАЙ ГАН4О

    10 2 Отговор
    Не на Тиквата
  • 7 Иванов

    1 0 Отговор
    Само Теравада!
  • 8 SAAB

    10 1 Отговор
    Глупости .....извънземен ! Буда е от Банкя :)
    Ба не бъркам нещо .......?
  • 9 Експерт

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чочко":

    На нашия Буда , зъбите са по свещени !
  • 10 РЗС

    8 0 Отговор
    Диамантът не е неразрушим(има доста клипове в тубата как го ''горят'', нито пък е най-твърдия естествен материал на света. Графенът е по-твърд, също и лонсдалеит, вуртицитния борен нитрит, а най-твърдия материал е карбинът - 40 пъти по-твърд от диаманта.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    А пък аз , се чудех от какво са направени гербокомунистическите картини !