24 Май, 2018 11:53 6 657 8

Ето я основната причина за разпространението на рака

  • рак-
  • тумор-
  • разпространение-
  • заболяване

Учените разкриха кой е основният разпространител на раковите заболявания

Учените от Университета в Аризона са провели проучване и са установили коя е основната причина ракът да се разпространява толкова мащабно и бързо. Това заболяване се среща при всички животински видове, известни на човека, включително и при голия земнокоп, за който до скоро се смяташе, че има имунитет.

Оказва се, че развитието на злокачествените тумори е причинено основно от такива фактори като замърсяване на атмосферата и хидросферата, радиационни от атомни електроцентрали, натрупването на пластмаса и използването на пестициди, както и светлинното замърсяване, което удари циркадните ритми.

Учените са установили, че човешката дейност увеличава разпространението на рака не само сред хората, но и сред животните, както опитомените, така и тези в дивата природа.

Учените определят Хомо сапиенс като един вид онкогенен, но към днешна дата не е ясно точно колко съвременната цивилизация се отразява на развитието и разпространението на ракови тумори в дивата природа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ynd

    35 2 Отговор
    Нищо не разбрах. Атомните централи разрушават циркадните ритми на светлината при опитомени от животни хора?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Morgoth

    19 1 Отговор
    Пореден фейк! Как учените ще изолират достатъчно голяма група животни от човешката дейност и ще докажат, че при тях няма рак?
    Според всичко което се знае за рака, той е въпрос на случайност, която съществува при всички животни. Фактори като радиация, някои замърсявания и разбирасе генитична податливост влияят за увеличаване на вероятността, но рака си е там и винаги е бил, той е страничен ефект от възможността на животните да мутират и еволюират.
  • 5 Кълвач

    23 4 Отговор
    С две думи, нищо не са открили учените! Тия блябосвания са претоплена манджа.

    Коментиран от #6

  • 6 Бриго Бичкията

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кълвач":

    Ами, открили са, че не могат да открият причинителя на заболяването.😂😂😂
  • 7 Да да

    9 4 Отговор
    Кафето е силно канцерогенно,ама всички си пият и си траят! Цигарите даже са с предупредителни етикети! После хората са изненадани! Всеки живее и умира както заслужава!
  • 8 Госттт

    18 0 Отговор
    Тотални глупости-дядо и баба живееха в едно затънтено село в балкана където автомобил минаваше само през почивните дни. Въздуха толкова чист,че ти се замайва главата като отидеш там. Няма пласмаси,няма ГМО... Единя почина от рак на белите дробове-никога не е пушил,а другият от рак на стомаха. Другият ми дядо още е жив-на 97 години е и цял живот живее на Орлов Мост-на Иван Асен...пуши вече 80 години и си сръбва винце ама само домашно...Минал е през няколко войни и още си движи свободно и е като абитурент..