23 Февруари, 2012 09:25 8 264 8

Лекар наби колежка в Благоевград

  • благоевград-
  • лекар-
  • наби
Лекар наби колежка в Благоевград - 1
д-р Димка Стоянова - Снимка: БГНЕС

Лекар налага с юмруци колежка в благоевградската болница, позволила си да го извика, след като бил на разположение като консултант - специалист, предаде БГНЕС.

Инцидентът стана към 1.30 часа тази нощ в Спешно - приемно отделение /СПО/ на МБАЛ-Благоевград. Дежурният лекар в СПО д-р Димка Стоянова приела пациент с извадена раменна става. Тъй като той се нуждаел от консултация със специалист - травматолог, д-р Стоянова извикала д-р Олег Сатиев, който тази нощ бил записан като специалист на разположение. Тя наредила да го извикат за консултация. Прегледът и уточняване състоянието на пациента се проточило, тъй като нощем в рентгена няма дежурен, вика се този, който е на разположение.

Д-р Сатиев се обадил по телефона на д-р Стоянова и започнал да й крещи, че той е в отделението, а пациентът го няма. "Неведнъж д-р Сатиев ме заплашва, че ще ме бие, ако го извикам", каза тази сутрин д-р Стоянова. Според дежурния персонал тази нощ в СПО, д-р Сатиев въобще не е бил в отделението по ортопедия и травматология, просто се обадил отнякъде си. Малко след 1 часа след полунощ д-р Сатиев пристигнал в Спешно приемно отделение, с извиканото от диспечера на отделението такси. Той влязъл вътре и казал на д-р Стоянова да влязат в стаята на лекарите. След като затворил вратата и останал насаме с д-р Стоянова, колегата й Сатиев започнал да я налага с юмруци по главата.

"Ако не бе влязъл случайно един полицай, пристигнал заради Пътно-транспортно произшествие, сигурно щеше да ме удуши", разказа тази сутрин пред репортер на БГНЕС потърпевшата д-р Стоянова. Тя бе категорична, че това е последното й дежурство в СПО. От "колегиалните" удари, д-р Стоянова била с разкървавена уста. След юмручната канонада, д-р Сатиев си тръгнал.

"Нито е нормално, още повече пък колегиално", коментира боя между колеги д-р Христо Юруков, дежурен през изминалата нощ лекар в ЦСМП. "Това е вътрешен проблем, ще го решим с ръководството на МБАЛ, казах на д-р Стоянова да подаде рапорт до управителя д-р Красимир Михайлов, не раздувайте излишно случая", коментира инцидента завеждащият СПО д-р Владимир Рабаджийски.

Тази сутрин имаше още един инцидент по организационни причини в МБАЛ - Благоевград. Към 7 часа бе получен сигнал за отровило се с успокоителни 20-годишно момиче от жк "Струмско" в Благоевград. С оглед състоянието й на кома, по преценка на дежурния в ЦСМП д-р Стойчев момичето не бе свалено от линейката в Спешно - приемно отделение, както е редът, а закарана директно в реанимация (ОАРИЛ).

Завеждащият обаче ОАРИЛ д-р Любомир Димитров не я приел, а наредил да я върнат, както е в СПО. Така линейката пак се върнала пред СПО, а погълналата 20 таблетки "Диазепам" - вкарана в шокова зала на СПО.

След като близките на пострадалата П. Г. вдигнали скандал на д-р Димитров, той се обадил в СПО, момичето да бъде върнато в ОАРИЛ, което този път станало с линейката на вътрешно - болничния транспорт, тъй като МБАЛ е от павилионен тип. Отровилата се с лекарства П. Г. е в много тежко състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОШО

    0 0 Отговор
    ЗДРАВООПАЗВАНЕ ЛИ .ЧЕПАТА ДРЯНОВА СОПА ЩЕ ОПРАВИ РАБОТАТА.
  • 2 Петко Косев

    1 0 Отговор
    Егати докторите ...........Пази боже да стигаш до там ....ако стигнеш до тях по добте си тегли въжето или ножа за да не агонизираш ....И после що мямаме доверие в докторите ....ЕМИ ЕТО НА
  • 3 crazubull

    1 1 Отговор
    Ако този е лекар, то аз съм по-красив от Ален Делон на млади години!А аз повярвайте, съм по-грозен от смъртта.Както всичко друго в нашата скапана държава, така и тези ветеринари нямат срам и съвест!
  • 4 lekar varna

    1 0 Отговор
    Obiknovenna zena,ne e top model, a ne e neobhodimo i da e manekenka!Tova pak e goliama glpost da se harakterizirat horata po vansnosta im?!Po vaznoto e kakav spezialist e dobar ili lo6.Da go osadi i zatvor 4e posiaga da bie toya Kato e dezuren kakvo pravi v kasti.Disziplinarno uvolnenie bez pravo na rabota 2 god i obestetenie ot 30 000 leva da vidim drugiat pat ste posiaga li da bie!
  • 5 Благоевград

    2 2 Отговор
    Предлагам да го пречакаме след работа тоя лекар и да му покажем как се бие жена...дайте му само името.Аз мисля че се сещам кое е :-)Ние сте го посъветваме как да се държи в бадеще!По принцип лекари които искат пари,изнудват,не си вършат профисионално работата...само бои ще ги оправи!
  • 6 5 лева!

    3 0 Отговор
    В тази държава има доста хора за биене!
  • 7 някоисй

    0 1 Отговор
    Лекарите ортопеди дежурат в ортопедично отделение.Имат заповед за назначение там и там е работното им мяста.Това важи за всички.Лекарите от СПО са назначени в СПО,и всеки пристигнал болен в СПО е на СПО.Не е редно доктора от отделението до дава консултации и извършва манипулации в СПО,напускайки работното си място в ОТО и оставяйкй оперираните болни.Консултаций в СПО може да се даде по изключение при масови травми и произшевствия от лекаря в ОТО.В СПО трябва да бъде назначени травматолози които да работят по щат там.Това че няма желаещи и за това да се ползва ортопеда от ОТО не е редно.Така е във всички съвлеменни болници.Нормално е ортопеда да иска заплащане за извършените консултаций и манипулаций щом не се води по щат на работа в СПО.Още повече че има и ортопед на разположение.При нужда може да се извика тои а не този който е по график в ОТО.А това че лекарите в СПО не могат да зашият една кожна рана е техен пропуск.Това се учи в 3ти курс по медицина.
  • 8 опа

    0 1 Отговор
    Д-р.Димка СТОЯНОВА ОТ СПО КАК РАЗБРА БЕЗ РЕНГЕН ЧЕ БОЛНИЯТ Е С ИЗВАДЕНА СТАВА.Можело е и да я намести,без ренген.Ако не е знаела как можело е да изчака до сутринта.Извадената става не е животозострашаващо състояние.Да уважаваме можещите лекари и всяка жаба да си знае гьола.