Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 13:30 4 269 0

Премиера на "Джон Картър между два свята"

  • джон картър между два свята-
  • премиера

Премиерата на екшън-приключенския филм  Джон Картър между два свята  ще е на 9 март 2012 г.

Актьорски състав е Тейлър Кич, Лин Колинс, Саманта Мортън, Марк Стронг, Сиаран Хайндс, Доминик Уест, Джеймс Пюърфой, Дарил Сабара, Поли Уокър, Брайън Кранстън. Със специалното участие на Томас Хейдън Чърч и Уилям Дефо.
Режисьор е Андрю Стантън.
Продуценти са Джим Морис, Колин Уилсън, Линдзи Колинс.
Сценаристи са Андрю Стантън, Марк Андрюс, Майкъл Шейбон.

По историята е по "Принцесата от Марс" Едгар Райс Бъроуз.

Режисьорът Андрю Стантън, носител на "Оскар", представя "Джон Картър: Между два свята", завладяваща творба с много действие и приключения, разиграващи се на загадъчната и екзотична планета Барсум /Марс/. Сюжетът на "Джон Картър: Между два свята" е по класическия роман на Едгар Райс Бъроуз „Принцесата от Марс”. Увлекателните приключения на неговите герои са били вдъхновение за много филмови творби в миналото като „Аватар” и „Междузвездни войни”.

Филмът разказва историята на уморения от войни бивш капитан Джон Картър /Тейлър Кич/, който по мистериозен начин е транспортиран до Барсум и против волята си се озовава замесен в конфликт с епични мащаби сред жителите на планетата, между които краля на тарксите Тарс Таркас /Уилям Дефо/ и пленителната принцеса на хелиумите Дежа Торис /Лин Колинс/. В свят, който е на ръба на разрухата, Картър преоткрива своята човечност, осъзнал, че оцеляването на Барсум и народа му е в негови ръце.

Бележки:
- Едгар Райс Бъроуз е роден в Чикаго и е най-известен като създателя на Тарзан - все още най-успешния и знаков литературен образ на всички времена. "Джон Картър: Между два свята" е екранизация по първия роман на Бъроуз - "Принцеса от Марс".

- Андрю Стантън е режисьор и съсценарист на "Уол.И", който печели "Оскар" и "Златен глобус" за най-добър анимационен филм за 2008 г. Той е номиниран и за "Оскар" за сценарий. Стантън прави режисьорския си дебют с "Търсенето на Немо", за който има номинация за "Оскар" за най-добър оригинален сценарий и печели "Оскар" за най-добър анимационен филм за 2003 г. Той е един от четиримата сценаристи, получили номинация за "Оскар" през 1996 г. за приноса си към "Играта на играчките", след което получава награди като сценарист за следващи филми на Пиксар - "Приключенията на бръмбарите", "Играта на играчките 2", "Таласъми ООД", "Търсенето на Немо" и "Уол.И".

- Сред останалите награждавани членове на екипа са художникът на продукцията Нейтън Кроули, номиниран за "Оскар" за "Черният рицар" и "Престиж" и художникът на костюмите Мейес Рубео, чиято работа е известна от "Аватар" и "Апокалипто".

- Майкъл Шейбон, който спечели наградата "Пулицър" за романа си "Невероятните приключения на Кавалиер и Клей" е съсценарист на филма.

- Композиторът на музиката за филма Майкъл Джиакино е получавал многобройни награди за работата си по предишни филми на Дисни-Пиксар: "В небето" ("Оскар" за най-добра оригинална музика; наградата на БАФТА за най-добра музика; "Златен глобус"; "Грами" за най-добър саундтрак албум), "Рататуй" ("Грами" за най-добър саундтрак; награда "Ани" за най-добра музика в анимационна продукция; номинация за "Оскар" за най-добра оригинална музика), "Феноменалните" (награда "Ани" за най-добра музика в анимационна продукция; номинация за "Грами" за най-добър саундтрак албум).
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА