Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 21:20 4 583 9

Дългокоса майка едва не уби 10-месечното си бебе заради... (СНИМКИ)

  • майка-
  • коса-
  • кръвообръщение-
  • бебе-
  • нарани-
  • инцидент-
  • коса

Случилото се с младата майка е нещо, което никой родител не може да предвиди

26-годишна британка разказа потресаваща история за това, как едва не отнела живота на 10-месечния си син.
Алекс Уптон, майка на 2 деца сподели този ужасяващ момент от живота си с надеждата да предпази и други жени от нейната грешка.

„Всичко стана за около 12-14 часа. Беше наистина ужасяващо. Аз съм виновна. За малко не го убих, за малко не го направих инвалид“, ридае Алекс, докато разказва за случилото се с бебето й.

Майката реши да сподели кошмарната история, за да могат всички родители да имат едно на ум и никога да не допускат това недоглеждане, което тя е направила.

„Всяка майка може да убие бебчето си, без да иска и без дори да подозира. Затова моля ви, внимавайте“, призовава Алекс.

Всичко започнало една сутрин, когато цялото семейство било събудено от зверския плач на 10-месечното бебе.

„Личеше, че нещо го боли зверски. Гушнах го. Нахраних го. Успокоявах го, но нищо. Реших да сменя пелените му и щом свалих дрешките му видях нещо кошмарно“, разказва майката.

Четири от пръст четата на левия крак на Езра били ужасно подути и зачервени. А около тях се виждала оплетена коса.

„Това бяха косми от моята коса. Бяха попаднали там, когато съм го преобличала предната вечер. За зла участ се бяха впили ужасяващо в пръстчетата му. Мислех, че ще мога да ги махна бързо, но те се бяха направо впили в кожата му, а той плачеше още по-силно щом го докоснех. Веднага извиках мъжа ми, за да го закараме в Спешното. Той обаче каза, че сигурно е така от над 12 часа и спешно трябва да махнем косъмчетата. Взе пинцета и лекичко отстрани косъмчетата. Циркулацията на кръв бе спряла. Бях ужасена. Все пак отидохме до педиатъра, за да ни даде някакъв антибактериален крем за засегната кожа“, спомня си Алекс.

Лекарят им казал, че опасността от ампутация на пръстчетата на Езра наистина е била голяма и е цяло чудо, че на време са намерили увитата коса и са я махнали.

„Човешката коса е много по-силна, отколкото си мислите. А пък бебешката кожа е много нежна. Не знам защо лекарите не предупреждават родителите с дълги коси да внимават да не някои косъм да се убие по тялото на детето им. Много е опасно, затова преглеждайте внимателно дрехите на бебето, преди да му ги облечете, както и самото му тяло. Дълъг косъм на възрастен човек можа да полепне по дрехите в пералнята, както и да падне на телцето му при преобличане или игра с малчугана“, предупреждава педиатърът, който се грижи за здравето на Езда.

За щастие мъникът вече е добре и щастлив със семейството му, а майка му Алекс вече е много по-внимателна и следи дали е със спусната коса в негово присъствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мнителния ТАРЗАН

    20 1 Отговор
    Мхъмм ..и аз така преди време бех с една дето не са беше обръснала на едно място и кат ми са заплети езика и зех да са задушавам брат голема жунгла беше там долу и си викам край свърши са ма зе да ма сърби носа и кат кихнау и олетех на 10 метра у стената казвам ти !!!! Втори път ша повтора ма първо че и мина жунглата с флекса там долу
  • 3 гост

    4 0 Отговор
    Флекса става повече за мъжете ,които не са послушни!!!?
  • 4 охо бохо

    7 2 Отговор
    Писна ми да чета за деградирали американци, британци и всякакви западняци как причиняват смъртта на децата си ! Обикновено ги опичат като ги затварят в автомобила!

    Коментиран от #7

  • 5 Кълвач

    2 0 Отговор
    Страхотно попадение , Мария!!! Влизаш в боксофис класацията за глупотевина .
    Дерзай!
  • 6 густо майна

    8 1 Отговор
    ее преди слушахме радио Москва сега трябва да четем за ингилизите,интересно ми е като излезнат от евросъюза, пак ли с тия алкажи ще ни занимавате?
  • 7 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "охо бохо":

    Препочиташ да четеш за деградирали турци и руснаци ли? Цензура бате, за тях пишат само колко са велики!
  • 8 Чеп

    2 0 Отговор
    Тая патка, колко ли време се е мотала да нагласи фотоапарата, докато бебето реве та се къса?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.