Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 18:27 4 942 2

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета

  • дуриан-
  • плод-
  • деликатес-
  • неприятна миризма-
  • карго-
  • самолет-
  • бунт-
  • остров суматра-
  • джакарта-
  • sriwijaya air

Заради случката индонезийският самолет излетял с цял час закъснение

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета - 1
Снимки: shutterstock

Карго с азиатския плод дуриан, известен с отвратителната си миризма, възпрепятства излитането на индонезийски самолет, съобщава вестник Jakarta Post.

Забавянето от един час се наложило след като пътниците се вдигнали на бунт и отказали да пътуват в самолета, заради вонята.

В Азия дурианът се смята за деликатес заради кремообразната текстура и вкуса му, наподобяващ синьо сирене. Плодът, който идва от растението Durio zibethinus, също така е с богато съдържание на витамин С и витамин В, както и на тиамин, желязо и ненаситени мазнини. Миризмата му обаче, е отблъскваща и често е сравнявана с тази на мръсен канал и гниещо месо. Именно заради това в някои страни е забранено сервирането на плода в ресторанти, както и превозването му с обществен транспорт.

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета

Пасажерите от самолета на индонезийската авиокомпания Sriwajiya Air, който трябвало да излети в понеделник от Бенгкулу, на о-в Суматра за Джакарта, отказали да се качат на борда. Те били притеснени не само от миризмата на плода, но и от теглото на товара.

След възникналия проблем, от авиокомпанията признават, че в самолета са били натоварени повече от два тона дуриани. Въпреки това представители на авиопревозвача заявяват, че товарът по никакъв начин не би застрашил безопасността на пътниците, а неприятната миризма щяла да изчезне, когато самолетът се издигне във въздуха.

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета

Все пак дурианите били разтоварени, а пътниците излетели с час закъснение за Джакарта.

Главният корпоративен мениджър на Sriwijaya Air заяви пред изданието, че авиокомпанията има право да превозва екзотичните плодове.

"Не е незаконно да се пренася дуриан със самолет, стига да е опакован правилно, в съответствие с правилника и да бъде вътре в товарното отделение", обясни той, като допълни, че има много авиокомпании, които правят това."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като герберастите

    9 0 Отговор
    Ако мине... !
  • 2 Той е

    3 2 Отговор
    Божествен вкус съчетан с отвратителен мирис, най-добре да се яде със запушен нос