29 Май, 2019 21:30 3 191 9

Криско и световни миски на една сцена

  • криско-
  • нели петкова

Нели Петкова и Гъмзата също са част от фестивала по случай празника на розата

Световни миски участвали на престижния конкурс Miss Globul ще посетят страната ни като гости на поредното издание на фестивала “Мези”. Събитието ще се проведе между 30 май и 2 юни на стадион Севтополис в Казанлък, като част от честванията по случай празника на розата.

Моделката и водеща Гери Дончева ще бъде гид на екзотичните миски, които са представителки на Хонг Конг, Хаити и Узбекистан Тяхната визита у нас е с благородна цел, свързана с подпомагането на домове за възрастни хора.

Дамите ще имат възможността лично да разберат за традициите и историята на българската маслодайна роза, но и също така да разпуснат по време на фестивала на балканската скара и хубавата музика “Казанлък Мези”.

Още на първия ден - 30 май, меломаните ще посрещнат рапърите Криско и Монти от Ice Cream, а на следващия ден сцената ще нажежи със сексапил и глас - очарователната Нели Петкова в компанията на Енчев и Мариета, които също ще подгреят с хитови парчета.

На 1 юни ще забият Гъмзата и оркестър Виво Монтана, а в последния ден на фестивала, сръбската емблема Бобан Здравкович и гръцкият му колега Аристос Константину с бенд и много бузукита. Част от четиридневното събитие ще бъде и пеещата готвачка Камелия Воче. Тя също ще готви на място, редом до балканските си колеги, специалисти по скарата и гръцката кухня.

Гласовитата дама няма да пропусне и да изпълни на живо, популярни английски и италиански песни. През уикенда организаторите са предвидили обедни фолклорни концерти на народни изпълнители, печелили първи награди на “Пирин фолк” и солисти на ансамбъл “Филип Кутев”.

Извън музикалната програма, “Казанлък Мези” ще представи на посетителите си, пътуващото читалище “Бащино огнище”, което представя изложба на тема Българска сватба. Друга атракция пък ще е изложението “Различната България”, посетило преди това Вашингтон, Лондон, Брюксел, Милано и други световни дестинации.

На тази изложба ще бъдат показани различни артефакти свързани с българската история, като например - револвера на Васил Левски, автентични носии и битови предмети от всички фолклорни области у нас. Част от програмата ще са и т.нар. хайдушки игри. Те ще забавляват малки и големи през всеки един от дните на фестивала.

Организаторите са подготвили и любопитни ситуации с играта “Познавам ли моята България?”, а освен нея и огромен лунапарк с всевъзможни атракции от блъскащи колички до брейк денс. Друго предизвикателство за гостите ще е Алеята на занаятчиите, където ще бъдат показани техниките в грънчарството, кожарството и ножарството.

Следващите спирки на “България Мези” са Пловдив между 5 и 9 юни, Свиленград - от 13 до 16 юни. По повод шопските празници фестивала ще гастролира и в Елин Пелин от 20 до 23 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шляпалника

    5 1 Отговор
    Браво! Всяка жаба да си знае локвата....Тези напълно си пасват....на локвата!
  • 2 7,8

    1 0 Отговор
    Славчо големи лиги пусна по миската от Узбекистан
  • 3 Тъп

    5 0 Отговор
    Местя си го в чест на "Изкуството" на Дриско и в чест на високоплатените мурви.
    Подпис:хейтър Тъпанчев
  • 4 007

    3 0 Отговор
    #3, :-о Мoят нe помpъдва!I| Катo мy показах снимката на тoя "певец" и пaднa. Подпис:Бонд, Джeймс Бoнд
  • 5 Meganoob BG

    3 1 Отговор
    Ще подпомогнем домове на старци с чалга...!? Ами то по тази логика, Бойко с неговите магистрали е спасил стотици милиони от глад в Африка.
  • 6 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    кога стана този певец?
  • 7 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    Тея миски да не би да са ги наказали за нещо, че са ги пратили насам и то при туй джудже?
  • 8 Дриско

    1 0 Отговор
    Лапала с костюм
  • 9 Костюм 2 бона

    2 0 Отговор
    Браво Криско, наистина големи звезди на големи сцени...! Аз помислих в Дубай, ти по селата...!?