10 Юни, 2019 05:41 12 228 23

7 кралски кръвосмешения, довели до генетични мутации и аномалии (ВИДЕО)

  • крале-
  • кралски особи-
  •  кръвосмешение-
  • история-
  • аномалии-
  • генетични аномалии-
  • кралска кръв-
  • генетични мутации

Рано или късно кръвосмешението води до трайни генетични изменения в поколенията, познати още като "изморяване на кръвта"

7 кралски кръвосмешения, довели до генетични мутации и аномалии (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Кръвосмешението вече е тема табу почти навсякъде по света, но това невинаги е било така. В миналото благородниците и кралските особи са правели всичко възможно, за да запазят благородническата си кръв "чиста", което често пъти означавало близки роднини да се женят помежду си. В резултат на тези кръвосмешения са възникнали доста сериозни генетични мутации и аномалии, променили ДНК-то на цели родове.

Ето някои от най-известните случаи, познати на историята:

Крал Карлос II едва е можел да се храни или да говори

В продължение на стотици години Хабсбургската династия е властвала в Европа. Но тази знаменита династия илюстрира един от най-известните случаи на кралско кръвосмешение в цялата медицинска история. Хабсбургските кръвосмесителни бракове събират родовите кръвни линии по начин, който отключва физически и психически заболявания. Така например Хабсбургската челюст е доста отличителна, като най-много се е забелязвала при последният крал на Хабсбургска Испания – Карлос II. Долната му челюст е била толкова изпъкнала напред, че на практика му е било доста трудно да приказва и да се храни.

Хуана Кастилска полудява

Родителите на Хуана Кастилска са били втори братовчеди, а самата тя е била принудително омъжвана за свои роднини, за да се запази Хабсбургската династия. На 16 години се омъжва за хабсбургският владетел на Бургундия Филип I, познат още като Филип Красивия. Но тъй като повечето от роднините ѝ умират, основно заради медицински проблеми, възникнали по родствена линия, тя наследява трона и оттам започват психическите ѝ проблеми. На всичкото отгоре, Хуана разбира, че съпругът ѝ има любовница, при което я пробожда в лицето. След време Филип I умира внезапно, а тя вместо да го погребе, спи всеки всяка вечер с трупа му. Именно затова я наричат Лудата Хуана.

Фердинанд I e роден със заболяване на мозъка

Фердинанд I е роден с хидроцефалия. Това е състояние, което предизвиква задържане на течност в главния мозък и може да причини мозъчно увреждане, а също и смърт, ако не бъде лекувано. Също така е имал същата челюст, която е типична за Хабсбургската династия. Въпреки уврежданията му, царят е настоявал той да бъде наследник на трона, за да продължи царската линия и принципите на наследството на монархията.

Кралица Виктория може би е разпространила хемофилията

За източник на това заболяване, което представлява затруднено кръвосъсирване, водещо до голямо загуба на кръв се смята Кралица Виктория. Тя е била омъжена за първият си братовчед Принц Алберт. Тя е имала шест дъщери, две от които са били носителки на заболяването, а синът ѝ – Принц Леополд е бил болен. Петима от наследниците ѝ са починали от хемофилия.

Крал Джордж III е страдал от порфирия

Крал Джордж III е бил наричан „лудият крал“, тъй като е получавал пристъпи на ментална нестабилност, буйстване и халюцинации, вследствие на заболяването порфирия. Но в последно време се говори, че лудостта на кралят не е заради болестта, а за заради кръвосмешенията в Хановерската династия.

Мария I де Браганса е била наричана „Лудата Мария“

Мария I, първата кралица на Португалия, е била омъжена за чичо си. Тя е била многократно посещавана от д-р Франсис Уилис, който е лекувал крал Джордж III. Както английският крал, така и Мария I е страдала от психично заболяване. Лекарят не е успял да я лекува, а с течение на времето е спряла да изпълнява служебните си задължения.

Лудвиг II е живял в свой измислен свят

Лудвиг II е братовчед на Елизабет Баварска, която пък е била омъжена за друг неин братовчед. Самият Лудвиг II не се жени. Той израства с приказките на Андерсен. На 16-годишна възраст се увличал от операта, а след като сяда на трона, се превръща във фанатичен строител на замъци. Именно затова всички са мислили, че е луд. Лудвиг не е проявявал интерес към държавните дела. Негова страст били музиката, живописта и архитектурата. Именно затова той е поканил композитора Рихард Вагнер в Мюнхен, защото е обожавал музиката му.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    72 0 Отговор
    Пуста ненаситна жажда за власт и пари---и днес ще ми говорят,че сегашните благородници и кралици са "читави"????? Като кралицата на Великобритания-- И най-ужасното е,че точно такива "продукти на крьвосмешението" имат изключителната власт над голяма част от човечеството...и тези шизита решават как трябва да живее останалият свят!?!?!?!?!?
  • 2 И наш роско е шизофрен😂😂😂

    41 3 Отговор
    Увлича се само от кражби и далавери 😂😂😂за боки първи пък неам слова го опиша😂😂😂
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мдаа

    35 2 Отговор
    Нашият "цар" симончо, към кой ли спада а ?
  • 5 ...

    23 1 Отговор
    Цитат от статията : " Родителите на Хуана Кастилска са били втори братовчеди, а самата тя е била принудително омъжвана за свои роднини, за да се запази Хабсбургската династия.". Така написано излиза, че въпросната Хуана е била от династията на Хабсбургите. Да ама не, щото е била от династията Трастамара. Мъжът и (Филип Хубави) е Хабсбург, но за която и да се бракуват - имат ли мъжки наследник, династията (Хабсбург в случая) няма да се затрие.

    Коментиран от #6

  • 6 ...

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    Според същата статия Хуанита я женят "за (нейни) роднини". Ей, авторката, за колко роднини я женят бе? От къде ни в клин, ни в ръкав изникна тая полиандрия (много мъжество)??? (П. С. Хуана Лудата е бракувана за Филип, овдовява и друг брак после НЯМА)
  • 7 Истината

    15 0 Отговор
    Е че който си е е...л родата не е прокопсал
  • 8 Иван

    19 1 Отговор
    А евреите?
  • 9 Иван

    9 8 Отговор
    Тереза Змей и Борис Джонсън изглеждат малко по-нормални.
  • 10 Иван

    13 1 Отговор
    Вижте лицата и чуйте изказванията на сатанинските еврейски плъхове от Съвета за Външни Отношения.
  • 11 У нас

    17 2 Отговор
    Най много в политиката има кръвосмешения и резултатите са Бареков,Сидеров,Марешки,Симеонов и т.н
  • 12 Всичко води до едно...разврат...!

    13 0 Отговор
    Познавам едни, те признават, брат със сестра, с братовчеди, братовчед заплоди братовчедка си, сменят си партньори, демек, всичко смесица до до десето коляно...! Гади ми си от такива....! Но все пак, това не се намира в чистите раси...!!!
  • 13 Анти милиционер

    18 0 Отговор
    Ротшилдите защо не са в списъка?

    Коментиран от #23

  • 14 ицо

    9 1 Отговор
    Все ценности от запад
  • 15 Добра душа

    1 10 Отговор
    За кръвосмешение не знам. Обаче доста се е изписало за безразборните сексуални контакти, на благородниците от едно време. Тъй че, полово предаваните болести са по-вероятната причина. А, относно външната красота- не всеки може да е красив. Защо не изследват обикновени хора,а само благородници? Пише, че и кралицата на Великобритания и мъжа й са братовчеди-там луди няма! Здрави са, умни са, даже има и красиви-особено децата.
  • 16 Обезпокоен

    12 1 Отговор
    В наши дни, в България, кръвосмесителните връзки са традиция при някои от ромските племенни групи. Защо държавата не прави нищо в тази насока? Не само съжителства без брак на малолетни и непълнолетни лица, но и урбулешко развъждане, като родителите са първи или втори братовчеди, а в отделни случаи са и по-близки роднини.

    Коментиран от #18

  • 17 Извод

    10 0 Отговор
    Значи голяма част от ромите/циганите/ се си чисти благородници и цвета на кожата е тъмен заради тъмносинята им кръв.
  • 18 сашо

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Обезпокоен":

    Именно де-аз, който съм на 30 години, ако си пошибквам некоя 14-15 годишна,веднага Българските институций ще наскачат срещу мен.Ама асанчо, закона нали винаги го подминава, му е разрешено.
  • 19 Townboy

    4 0 Отговор
    Те затова вече се женят за негри, да си оправят генофонда.
  • 20 Добра душа

    0 3 Отговор
    В днешно време, по отношение на психичното здраве-какво е то при еднополовите връзки? Там обаче нещата опират до расизъм... Генетиката е сложно нещо и изобщо ми е чудно как някой застава с името си зад подобни статии.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 койчо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анти милиционер":

    Защото са НАД ЦАРСКИТЕ ФАМИЛИИ ???