Last news in Fakti

14 Юни, 2019 12:38 2 698 4

Победителката от "Мастършеф" разказа за тежкото си минало

  • мастършеф-
  • минало-
  • тежко-
  • радка-
  • победител

Оказа се, че животът на настоящата победителка не е бил никак лесен

Победителката от петия сезон на "Мастършеф" - Радка, знае и 2, и 200. Топ готвачката Радка Булман вече обяви, че с голямата награда от 100 000 лева ще отвори собствен ресторант. 37-годишната победителка още не е решила дали ще е в България, или в Австрия, където се е установила преди 14 години.

Едва 18-годишна, Радка родила сина си. Животът ѝ в родината обаче бил нещастен и заедно със съпруга ѝ взели решението да потърсят щастието си при неговата леля в Австрия. Скоро след заминаването си обаче те се разделили и Радка останала сама със сина си. За да може да оцелява, ѝ се наложило да работи каквото ѝ падне.

"Емигрантските години бяха трудни, криехме се от полицията, защото нямахме визи. Това ме принуди да чистя тоалетните на австрийците. Смених 4 работи в продължение на 3 години. След това получих виза и постъпих във фирма, а сега съм касиер. За 6 месеца сама научих немския език, за да мога да се оправям. Не ме питайте как се оправях. Докато бях на работа, оставях сина ми при една съседка - сръбкиня, която имаше две деца. По едно време дойде да ми помага майка ми, но тя почина", разказва Радка.

Понеже живеела в покрайнините на Грац, а работата ѝ била много далече, за да не пътува по два часа, започнала да се прибира с таксита. Така се запознала с настоящия си съпруг - австриеца Торстен. Той бил таксиметров водач и всяка вечер я прибирал след работа. Двамата се оженили преди 13 години. Решили да се върнат заедно в България и да отворят семеен ресторант край Варна. Държат го от 4 години, но готвачката забременяла с дъщеря им Марта и се върнали в Гарц. В момента Радка и Тростен се колебаели къде да останат да живеят - тук или в Австрия, но със сигурност щяла да инвестира печалбата си от "Мастършеф" в собствено заведение.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    10 1 Отговор
    По повод таксиджията се сетих за един разказ на Мопасан: Пращали всяка неделя една мома да носи яйцата в града. Но установили, че тя забременяла от каруцаря-вместо да плаща ,му пускала. Икономисвала. Събрал се семейният съвет, поумувал и решил: ще продължава да носи! По-бременна няма да стане, а транспорта си е без пари.

    Коментиран от #3

  • 2 Лора

    7 5 Отговор
    Въпреки двата съпруга и двете деца, Радка е живяла в един от хубавите градове на Австрия..! Щом е оправна и умна, ще бъде успешна навсякъде...!
  • 3 Очивидец

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "плевен":

    Радке, мила остани си в Австрия! За честни и откровен и хора в България климата е отровен. Дълбоко съм уверена. Успех от сърце!

    Коментиран от #4

  • 4 плевен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Очивидец":

    Съжалявам, ако съм прекалил. Просто аналогията с разказ отпреди 150 години ми се стори забавна.Истината е, че не зная за какво става дума, защото не гледам реалити предавания. Няма да кажа защо, за да не обидя още някой.