Last news in Fakti

6 Юли, 2019 16:53 17 641 83

Какви цени ни очакват в Гърция?

  • гърция-
  • цени-
  • почивка-
  • разходи-
  • такси-
  • данъци-
  • магазини

Цените в магазините намаляват заради по-ниския данък

Какви цени ни очакват в Гърция? - 1
Снимка: БГНЕС

Сърби, унгарци, германци и българи са най-многобройните туристи през летния сезон в съседна Гърция, пише Portalb.mk. В някои крайбрежни курорти, според гръцките снабдители и търговци, тази година има намален брой туристи в сравнение с миналата година, но някои от домакините твърдят, че все още се очаква покачване на туристите. Какви са цените на по-големите и по-малките пазари на храни, колко струват бензинът и таксите?

Скромен обяд в ресторант от 25 евро до 30 евро?

„Цените в ресторантите и таверните не са се променили значително от миналата година ”казва служител на гръцка таверна в туристическия курорт Неа Врасна.

Цените на храните в ресторантите варират в зависимост от местоположението и привлекателността на курорта. Така, например, популярното гръцко сувлаки се продава от 2.5 до 3.0 евро, бирата от 300 мл струва от 3 евро или повече, порция пържени картофи се таксува за 4.5 евро, а известната порция "Бифтеки" струва 6 евро. Прочутата "гръцка салата" в ресторантите се продава от 5 до 6 евро и струва повече на по-атрактивните места.

Някои ресторантьори в курорта Ставрос твърдят, че в сравнение с миналия юни има по-малко туристи.

"Сега имаме по-малко гости, мисля, че част от резервациите са отменени поради миналогодишните наводнения, променливото време е една от причините за намаления брой туристи. Що се отнася до гръцките, местните туристи, те искат да си починат. Обявените предсрочни избори в Гърция не оказват съществено влияние върху вътрешния туризъм ”, казва един собственик на ресторант и с усмивка добавя:
"Гърците първо искат да се изкъпят в морето и след това да гласуват".

Собственикът допълнително обяснява, че предсрочните избори няма да имат отрицателно въздействие върху туризма, тъй като в Гърция половината от избирателите не гласуват. Това, че местните туристи са важни за цялостния туристически поток, показват уикендите, когато има вълна от гръцки туристи в туристическите курорти - идват за уикенда и си тръгват.

А част от търговците в Ставрос твърдят, че през юни този оборот бележи по-малък оборот в сравнение с миналата година поради намаления брой туристи.

Цените на хранителните продукти в магазините според някои служители са намалени в сравнение с миналия сезон и поради основна причина е намаленият данък от 23% на 13% .

"Чрез намаляване на данъка от 23% на 13% за някои продукти, ние свалихме цените за шоколад, бонбони, сладкарски изделия, сметана, тестени изделия. Имаме, например, 300 грама гръцки крем, който струваше 2 евро, а сега се продава за 0,99 евро, "обяснява продавачът на един от по-малките магазини.

В магазините цената на безалкохолните напитки, газирани и негазирани, варира от 0,63 евро до 0,80 евро. В магазините цената на местната и вносна бира не се различава значително, така че бирата от 500 мл струва 1,25 евро или 1,39 евро за вносна. Шоколадово мляко от 500 мл на основните пазари се продава за 1,70 евро, докато кисело мляко от 200 мг струва около 1,20 евро.

Известните гръцки хлебни изделия от 100 до 200 грама се продават от 0,44 евро до 0,70 евро в зависимост от пълнежа, а популярните разточителни гръцки сарми "от 280 грама порцията по 1,54 евро в по-големите магазини до 1,60 евро в по-малките магазини. Литър зехтин се продава на цена от 3,99 евро.

Такси, цени на горивата...

Само на магистралата Егнатия, която свързва Изтока и Запада на Гърция, т.е. от турската до албанската граница, има голям брой пътни такси, но новата част на магистралата, която изобилства с тунели, все още няма тол бариери. Част от гърците, с които разговаряхме, заявиха, че правителството на Гърция скоро планира да построи нови пунктове за събиране на такси.

Цените на пътните такси варират в зависимост от вида на превозното средство и местоположението, така че можете да платите такси от 1,20 евро до 2,40 евро за кола, която се движи по този път.

По-скъпите пътни такси са по Егейската магистрала, водеща до популярните места за почивка като Лептокария и Пеласгия, които също са много посещавани от българи. По този маршрут цените на пътните такси стигат до 4 евро.

В Гърция събирането на пътни такси не е автоматизирано и не е възможно да се плаща с карта. Бензинът и това лято се продава на "европейски цени". Така литър суперевро 95 се продава за 1,64 евро, бензин 100 струва 1,85 евро, а цената на дизела е 1,36 евро на литър.

Гърция е една от най-атрактивните дестинации и за македонските туристи - повече от 1 милион граждани на Република Северна Македония са посетили страната миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хотелиера

    38 54 Отговор
    Така скромен обяд 25-30€ на калпак обаче! Мъж, жена, дете минимум 80€ и на вечеря 80€ станаха 160 и квартирката 30€ станаха 200€ скадоледче, биричка, вафличка кафенце още 30-40 € 250€! Алоооо багажник туристите с вакум кренвирши!

    Коментиран от #6, #9, #10, #18, #28, #29, #62

  • 2 сдфр

    24 10 Отговор
    Хахаха, добре отиваме на Слънчев бряг :))))!

    Коментиран от #52

  • 3 Иван

    23 11 Отговор
    Не било толкова евтино. Хм. Май Шумомера прецака нещата тук.
  • 4 дссс

    42 7 Отговор
    На Катерини-Паралия, гирос + бира 500мл, 2,5 евро, къде ги видяха тези цени макетата, като там е пълно с макета в този курорт.
  • 5 Брилянтин

    19 8 Отговор
    Пълним багажника Лидъл с провизии за 150 леа и въдицата зиам и минавсме с пресна рибка жената вепер пържи кремвирши плащам квартирка 20€ в двора барбекю а на връщане в Бг. може и да източим тунджата на хазаите все пак съм плащал по 20€ нощувки!
  • 6 Стига лъжи

    67 17 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Стига лъжи! Не са такива цените! Лъжат, за да годите в мутроморието! Връщам се от Крит, обяд и вечеря от 25-30 евро заедно с пиенето, НО ЗА ДВАМА! Лъжат ви! Но каквото и да са цените в Гърция, пак няма да отидем при мутрите!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Хотелиера

    20 23 Отговор

    До коментар #6 от "Стига лъжи":

    Да да, това къде се случи на дюнерията ли?

    Коментиран от #21, #60, #77

  • 8 Не лъжете

    59 3 Отговор
    Бойко каза, че при намаляване на ДДС-то никъде не намаляват цените. Аз на честния Бойко ли да вярвам или на данните от Гърция и Румъния. Умирай от глад българино и пак гласувай за мутрата...
  • 9 Делфинче

    39 10 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Ти нормален ли си? Личи си, че не си ходил в Гърция, или просто си нашенски крайбрежен тарикат, и затова лъжеш като разпран. Вечеря в уютно ресторантче на 20-30 метра от брега на борето с две ястия, бутилка местно вино и десерт ще ви струва 25-30 евро.

    Коментиран от #11

  • 10 Ганчо Ганчев от Ганчево

    32 11 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Умрех от смех с тоя фейлетон ,ама няма значение ..хич няма да се мъча да опровергавам глупостите ,написани тук дори напротив-нека да видят ахмаците като тебе какви пари изпускат..как е Хотелиерче, яд ли те е...не се плаши ,тва англичани ,руснаци,скандинавци..идат ,идат,на тумби с ''RyanAir''...пък ти не плачи за моя джоб, аз сметката съм си я направил, гледай си твоя,че нещо много отънял ми се струва.
  • 11 Йоргус

    18 12 Отговор

    До коментар #9 от "Делфинче":

    А на теб ти личи че поне 15 години не си излизал от панелния компкекс! Вино,, Меча Кръв" за 1,5€ в Гърция не придават.

    Коментиран от #13, #61

  • 12 Делфинче

    27 9 Отговор

    До коментар #6 от "Стига лъжи":

    Калиспера, колега, обясни на нашенските мутри, че се оляха тотално!
  • 13 Делфинче

    26 7 Отговор

    До коментар #11 от "Йоргус":

    Ей заю това ще стоиш без гости и клиенти, щото лъжеш като разпран, крадеш ги, и после се оплакваш, че не идват. Аре фиге на гамитис, малака!

    Коментиран от #16

  • 14 КОСАТКАТА

    18 22 Отговор
    ПРИЗНАЙТЕ СИ ЧЕ СТЕ СКЪСАНИ ОТ КЪМ ДЖОЖА ЗА БГ. ЧЕРНОМОРИЕТО СТИГА СЕ ПРАВИХТЕ НА ТУРИСТИ В ГЪРЦИЯ. ЯСНО Е ЧЕ Е ЗАРАДИ ПАРИТЕ, А Е ЯСНО И ЧЕ В ГЪРЦИЯ НЕ ХОДИТЕ НА ХОТЕЛИ! АКО ОТИДЕТЕ НА ПАЛАТКА ИЛИ КВАРТИРА НА ЧЕРНО МОРЕ ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ СЪЩОТО КАКТО И В ГЪРЦИЯ. НЕ СРАВНЯВСЙТЕ КВАРТИРА В ГЪРЦИЯ С ХОТЕЛ 5 - ЗВЕЗДИ НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ.
  • 15 Anton

    34 21 Отговор
    Каквото и да пишете в Гърция си е скъпичко. Почивка за три дни на тричленно семейство и с пътя си отива на 2000 лева. Ако сложим и някоя глоба от полицията минимум 100 лева. Евтино е само на каравана с хранителни продукти от Лидъл и няколко дни на консерви и ако това е почивка.

    Коментиран от #41, #76

  • 16 Йоргус

    14 24 Отговор

    До коментар #13 от "Делфинче":

    Бг. туристите най - мизерните туристи!
  • 17 Nona

    36 15 Отговор
    Брей колко много баровци има тука, вечеря от 30евро е без пари в Гърция. Стига бе. А ревете, че е скъп тока. Нагледал съм се. Бира 6-7евро. Гърците си знаят работата, с усмивка измъкват паричките. Накря остават само снимките във фейса и глямата фукня, че бяхме в Гърция на море.
  • 18 Авеее

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Добре, че не си гръък хотелиер, че с тия сметки, щеше да откажеш туристите и в Гърция да ходят !!!! Е така, как ги "смяташ" през кръста, затова сега вместо да се грижиш за туристи и да изкарваш пари си чоплиш носа във факти.бг Идиот !
  • 19 Пешо

    31 9 Отговор
    Трябва да си луд да робуваш на "софийската" тъпня -Гърция,та Гърция!
    Скъпотия че скъпотия!
    Виж в Турция е добре: 8 дни в 4-ри звезден хотел,със самолет от България,ядене и пиене на корем 380-400 евро и турчина те гледа в очите и се кефи да те обслужва!

    Коментиран от #58

  • 20 Йозеф

    46 11 Отговор
    Зависи каква е вечерята, но в Гърция няма мизерии, няма претоплена храна, няма старо олио. Пържени картофи са 2,50€ в заведение, 3 шишчета с 2 салати, пърленка, бира, панирани скариди и миди с ориз и бутилка вино, десерт плодова салата и сладолед е 30€ в кръчма почти в морето, съпоставете цените на същото на лайноморието и смятайте пак.

    Коментиран от #53

  • 21 До хотелиера

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    Някъде, където ти няма как да идеш с празния хотел в онова село, на 30км от морето! Знаем ти “хотела” хотелска къща.... бегай се крий някъде чокундур!

    Коментиран от #23

  • 22 гост

    35 8 Отговор
    25-30евро е за цялото семейство, една порция рибки, октопод, скариди или скара ти е 7-10евро. Нощувката ти е 50-60евро, само че всички са вежливи, а не като у нас да те гледат лошо и да ти поднасят пукани чушки за 8лв, пърленка за 4лв, две шишчета и гарнитура от зелен домат за 15лв. Нали? Има голяма разлика и вече много хора го разбраха това, затова у нас опустява, а при тях се пълни, а да и си спестяваш едни 200лв за чадърите, нали сянката у нас е безценна.
  • 23 Зигмун Фройт

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "До хотелиера":

    Защо се узлобяваш като те приземи господина?
  • 24 Сега

    22 11 Отговор
    Защото е много евтино, затова идват да пазарят гърците у нас - хранителни стоки! Пък са и много " любезни" , като нация. Пък и една природа - каманяк , с маслинови горички, приятно прекарване на гръкоморието.!

    Коментиран от #26

  • 25 Иво

    16 10 Отговор
    Що не качите снимки на менютата в гръцките ресторанти и цените на хотелите, за да видят хората в Гърция за какво става въпрос. То фукнята е голяма, бях в Гърция на мореее, а ма като теглиш чертата ще видиш колко си платил. Ама кой се е прецакал не си признава.
  • 26 Катимерини

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "Сега":

    38°на сянка целзий водата 28\29° обаче им било спокойно, а по- скоро си е пусто! И както каза храсти и горещ вятър.
  • 27 Лорчето е бе от Гиганта...!

    7 5 Отговор
    Ох евтенийка,..! Повечето е за фукни, с неясен произход на средства...! На ден, трябва да имаш само 100 евра за ядене...!Вземам няколко чанти с агнешки глави, там има листа, квартирка, че къщичките им са симпатични и готвя на място...! Да имам пари за други глезотийки...!

    Коментиран от #43

  • 28 123

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Е, а кажи сега на аудиторията, ако са такива цените защо българските 'чантаджии' харчат тези пари в Гърция, а не у нас? Този който може да си позволи 400 лева харч на ден не му пука къде ще ги похарчи, обаче му пука как ще ги похарчи! Днес на обяд бях в бистро в един малък град у нас, където цената на салатите гонеше гръцките, а узото даже беше по скъпо! В България няма никакви пазарни принципи. Всеки си мисли че разбира от бизнес и накрая резултата се вижда - колони на Кулата! Отворете букинга и вижте цените, там все още сме по добре от гърците, но е въпрос на време да станем по скъпи! Отворете трипадвайзора и вижте снимки на менютата по нашето море, има доста интересни цени, на места по солени и от гръцките! И колкото да е странно, но накрая като те одрусат с 40 лева за сянка и какво ти остава? Ами, взимаш кренвиршите и отиваш в Гърция да харчиш по 400 лева на ден! Цирк баце .....

    Коментиран от #33

  • 29 Неразбиращ

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Снощи две салати панирани миди,октопод,и калмар поедна порция ,една бира ,жената пие домашна лимомада ,от ресторанта някакви баклавички с крем струва 32 евро.помисли си дали у нас би получил това за 60 лв. За август ще съм на златни с приятели там е 160лв всичко включено

    Коментиран от #30, #35, #38, #83

  • 30 Карабас Барабас

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "Неразбиращ":

    По полека Пинокио носа ти порасна с 1 метър. И не пиши със 10 ника евтин си!
  • 31 Йозеф

    27 7 Отговор
    В Гърция плащам 90€ на ден за цяла вила, с двор, барбекю, място за 2 коли, сянка та сянка, излизам и след 20 метра е морето с пясъка, верно, село е, нема дискотеки, молове и клубове, всеки ден ходим в различно село на различен плаж, обядваме в различни кръчмета, опитваме каквото ни се яде. Харчим пари с кеф, ама наистина с кеф и нема шанс да отидем на лайноморието отново. Отказали сме поне 100 човека от БГ почивка, имаме контакти на страхотни къщи и вили на смешни цени. Средата на септември пак 10 дни, че жегите са неприлични.
  • 32 Мъжът, жена ми...!

    4 6 Отговор
    И накрая излиза все мъж...! Ко черпи трите косъма.. осигурих и младежко лято, да се чувства младежка, дано е и последното и лято...!!! Гърция имат едно хубаво и чисто море, нищо друго не ми харесва...!
  • 33 гост

    35 5 Отговор

    До коментар #28 от "123":

    Да кажем, че у нас е 20евро по-евтино, добре. Отивам аз в един комплекс за 140лв нощувката за цялото семейство без храна, за една седмица не влязоха веднъж да почистят, не ни дадоха втори ключ, не ни издадоха касов бон, пишеше паркинг, а като отидохме ни поискаха 18лв на ден за охраняемия паркинг, през ден спираше тока и вратите за излаз извън комплеса се заключваха, управителката говореше само на руски, имаше ресторант, но само за ол инклузив, едно кафе не можах да си купя, отивам на плажа и ми искат 25лв за два шезлонга и чадър от проскубани клечки. У нас плащаш за нищо, напълно без покритие са както в хотелите, така и в ресторантите. При положение, че у нас е много по-евтино да построиш хотел, по-ниски са данъците и заплатите са в пъти по-ниски от гръцките, как така излиза, че за същите пари дадени у нас пак семейно си изкарваш страхотно и те обслужват, чистят, носят ти багажа, отчитат се и те поздравяват с усмивка? Не сме глупаци та да не разбираме, че у нас се печели повече отколкото в Гърция, но парите отиват в хора, които си нямат и представа от хотелиерство и вместо да вдигнат заплати те си купуват поредната немска лимузина или яхта. Работил съм с чужденец и шефа работеше наравно с нас, караше евтина кола, но плащаше редовно на всички по 14евро на час. Манталитетът ни е отврат, инак не сме толкова зле.

    Коментиран от #34

  • 34 Гост...!

    6 23 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Доста си прост...! С тази дълга тирада, няма да ни разчувстваш...! Знаеш. ли.какво ще ти кажа, всичко е до късмет..! В живота е така, било с електроуред, било с почивка, не си попаднал на късметлийско място..! Това се казва минавка...! Стига ти за днес...!

    Коментиран от #36

  • 35 333

    12 10 Отговор

    До коментар #29 от "Неразбиращ":

    Аз тия работи не ги ям. За сметка на това ще изпием 3 бири, понякога само жената изпива толкова, ако се задържим по-дълго. Ама нали там е по-скъпо, ограничава се. Сардините ни ги носят неизчистени. Била дребна. Ве едно тук да носят сафрида или чернокопа неизчистен.
    Кухнята им с изключение на морската храна е гадна. Мусаката им не струва, скарата им е посредствена. Аз жена ми пием по 4, 5 кафета на ден и 4, 5 бири на ден. 35, 40 евро само за това. Тук 5 бири и 5 кафета са ми под 20лв на плажа. Студена бира и хубаво еспресо. Жената по цял ден е на плажа, носи си чадър.
  • 36 Gombola

    11 7 Отговор

    До коментар #34 от "Гост...!":

    Да ти го нaчукaм, пeдeрacт! Годината е 2019 и отдавна никой не разчита на късмета! В основата на всичко добро стои внимателният анализ и правилно боравене с наличните сктиви и познания.
    Опресни си малко манталитета, пpoдaжно кoпeлe!!

    Коментиран от #37

  • 37 Как позна...?

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Gombola":

    Че съм ти колега..! На тебе, колко пъти са ти го начукали през живота....! Сладур, обичам да те ядосвам...!

    Коментиран от #44

  • 38 Муха

    13 10 Отговор

    До коментар #29 от "Неразбиращ":

    Стига лъга бе... Пържени картофи, патладжани на скара, порция октопод, пилешко филе със сос за малката, 2 бири и сок - 38 евро.
    За 75 лв в България неможем да станем от масата от преяждане. Да не говорим, че миналата година на южното ни черноморие имаше заведения с обедни менюта - 1-во, 2-ро и десерт за под 10 лв. В гърция ПОСТНА мусака 5 евро порцията в смотаното Сарти...

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Йозеф

    5 6 Отговор

    До коментар #38 от "Муха":

    Попаднал си на българска кръчма, в Орунопули в заведенията покрай кея мусака с морски дарове е 6€ порцията и е доста голяма.
  • 40 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Муха":

    А така,кажи му ,и аз бях там-ядох (карначета от премлени кюфтета) пих (водка Финландия варена в казана на цар Киро ) и се веселих -яко чалга баце -до зори....ама вече няма да повторя, вервай ми.
  • 41 887

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Anton":

    гръцката валута-евро ;) Въпрос на виждане не е кое е евтино. В повечето рибни ресторанти тук ( Атина ) има промоция - 20€ на човек- консумираш каквото и колото си искаш в рамките на няколко часа. Такъв тип промоции в бг никога не съм виждал .

    Коментиран от #54

  • 42 Скотове

    9 4 Отговор
    Всичките сте е.ати скотовете и еснафите. Под "почивка на море" разбирате половината ден да се печете на плажа като гущери, а другата половина - да плюскате и пиете като свине в някоя кръчма или под някоя дебела сянка. Лошото е, че на това учите и децата си. Дребни еснафски душици сте, но, за съжаление, никога няма да го разберете.

    Коментиран от #45

  • 43 Лорче

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Лорчето е бе от Гиганта...!":

    Пий си хапчетата !

    Коментиран от #46

  • 44 Лорчееее

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Как позна...?":

    Хапчетататааааа
  • 45 123

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "Скотове":

    Я ни осветли бе, трендафор! Кажи на всички тука как се почива! Бай дъ уей, кой си ти, че да казваш как да живеят хората?

    Коментиран от #47

  • 46 Циганко...

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Лорче":

    Що ревнуваш....?! Не ви загасят младежите свинските страсти, магарета и сериозни хапчета....!!!!!

    Коментиран от #48

  • 47 Лорчеее

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "123":

    Хапчетатаааааа
  • 48 Лорчееее

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Циганко...":

    Хапетататаааа
  • 49 Лора

    1 2 Отговор
    Боли ме много главата ...

    Коментиран от #50

  • 50 Ми пий си

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Лора":

    Хапчетата ма овцо
  • 51 Турист

    3 4 Отговор
    На Керамоти и Авдира таверните са с по ниски цени от Созопол само дето морето е бистро и може да си боднеш чадъра на първа линия. В квартирите има оборудвана кухня така че отивайки спираш на кауфлана в кърджалито пълниш багажника и юбре курорте. Нощувките сега са между 45 и 65 евро

    Коментиран от #55

  • 52 Гледач

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "сдфр":

    Е на гръцкия слънчака не може да стъпиш селчо.Ти ходиш по селата в Гърция с пълен багажник
  • 53 Истината

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Йозеф":

    Съпоставих ги. В малко селце на нашето Черноморие за тези неща вместо 30 евро, ще платиш между 30 и 40 лева.
  • 54 От Атина

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "887":

    Забрави да уточниш, че напитките не влизат в тези 20 евро. Също така При тази схема нямаш право да посещаваш във времето за вечеря. С две думи срещу 24 евро на човек (включително една напитка) можеш единствено да закупиш или обядваш. Не ми се вижда хич евтино, но то никой не е казал, че Атина е евтин град. Явно само ти се опитваш да го изкараш такъв, а това просто не е вярно.
  • 55 Учуден

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Турист":

    Е, ти Керамоти защо го сравни със Созопол въобще не ми е ясно. Даже с Черноморец не нам дали е коректно да се сравнява. А да не говорим, че при твоя начин на прекарване и в Созопол ще ти е много евтино. Сам каза, че пълниш торбите в Кауфланда, в Кърджали и само плащаш нощувки по 65 евро. В Созопол има квартири на много по-ниски цени.
  • 56 Световно признание

    4 5 Отговор
    Българите се плюем, а по света ни оценяват:“Централният плаж на Златни пясъци е попаднал в класация за едно от 20-те най-добри места за парти в света. Редом до испански и тайландски парти плажове, първата платформа в света за оценка на курорти beach-inspector.com препоръчва известни заведения в Златни пясъци, подходящи за незабравими летни дни.
    Плажът получава ниски оценки за възможностите за упражняване на водни спортове, но все пак се препоръчва гмуркането. Освен това е ниска оценката за толерантност към представители на ЛГБТ общността, както и за притежателите на кучета.
    Още един български плаж е отличен, но в друга категория – „традиционна почивка“. Това е плажът „Венид бийч“ в Свети Влас. Според „плажните инспектори“ плажът е малък, но има достатъчно място за почивка, разнообразни заведения и училище по сърфинг. Висока оценка получаваме и за романтичната атмосфера и чистите пясък и вода.”
  • 57 Ходете в Туркия

    3 5 Отговор
    Тя не е засегната от евро джендърщината и цените са добри
  • 58 Bgtr

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо":

    Yaşa be Peşo
  • 59 957

    1 1 Отговор
    ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ...
  • 60 Моше лихваря

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    Алооо,хотелиера !Май сме сами в луксозния хотел ипишем по форумите.
  • 61 Ром ама кубински

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Йоргус":

    Къв си ти бе Йоргус,ма й някой шиптър или по скор български ром.Гръцкото име еЙоргос.
  • 62 Пешко националиста

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Пишеш пълни глупости. Цените са много по-ниски от 250 Евро за семейство(стига да не са отишли на угояване лазбира се), а за качеството и обслужването да не говорим. На БГ курорт по черноморието не стъпвам.
  • 63 Случаен Минувач

    3 1 Отговор
    Пред избора да платя 10 лева за шезлонг на БГ черноморието и 4 евро за кафе и вода в Гърция предпочитам Гърция. По-близо ми е от нашето море. Обяд или вечеря за четирима е 50 евро. Почти няма значение заведението. Или имат сервитьори говорещи български или получаваш меню на български. Нощувката е около 50 лева на човек. За горивото с правя сметката - зареждам в България. Дори изхранването да е от Лидл - на плажа никой не те притеснява.
    Вместо загоряла мутра парите ти прибира усмихната девойка.

    Коментиран от #65

  • 64 Тракиец

    2 0 Отговор
    Иво, до Лептокария тол такси 4 евра????!!!! Кой те излъга бе момче, и 12 евра няма да ти стигнат
  • 65 Само питам

    0 2 Отговор

    До коментар #63 от "Случаен Минувач":

    А защо трябва да ти прибира парите някой? Тя баба ти само на шезлонг ли се е пекла? Какво ще ти стане ако си носиш собствен чадър и се излежаваш напълно безплатно? Навсякъде има свободни зони и точно в момента дори и в България се спазва правилото за редуване на шезлонги и свободна зона.
  • 66 Реален

    2 3 Отговор
    Българите ,не уважаваме себе си и нашето,яко Гърция има островчета ок красиви ок интересно ...но какви плажове.
    По 100м2,..пясък тук там ,предимно камъни...и на брега и в морето .Скъпо ,лъжат ,мръсотия .

    Стига сте прехвалвали чуждото ,всичко е само да сме в ФБ и да си постнем Чинията с октопод и гръцка салата,гръцка бира хаха (срещу 50€ )Вижте ме и аз съм The big Няма база за сравнение с нашите плажове ,ресторанти и хотели ....Аз съм ок ..да се види остров , архитектура, история....но да ходиш за плажа само е смешно.Изключвам остров Крит ..където наистина има и плаж и история Другите острови са за уикенда ..
    Просто да се посетят ,да се разходиш,пещери,костенурки прочие
  • 67 Реален

    1 3 Отговор
    Българите ,не уважаваме себе си и нашето,яко Гърция има островчета ок красиви ок интересно ...но какви плажове.
    По 100м2,..пясък тук там ,предимно камъни...и на брега и в морето .Скъпо ,лъжат ,мръсотия .

    Стига сте прехвалвали чуждото ,всичко е само да сме в ФБ и да си постнем Чинията с октопод и гръцка салата,гръцка бира хаха (срещу 50€ )Вижте ме и аз съм The big Няма база за сравнение с нашите плажове ,ресторанти и хотели ....Аз съм ок ..да се види остров , архитектура, история....но да ходиш за плажа само е смешно.Изключвам остров Крит ..където наистина има и плаж и история Другите острови са за уикенда ..
    Просто да се посетят ,да се разходиш,пещери,костенурки прочие

    Коментиран от #68

  • 68 Ганьо Балкански

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Реален":

    Бях се зарекъл да не казвам къде почивам,ама като ти чета простотийте...ти приятелче не си излизал от панелката, за да ги плещиш такива -и така -казваш плажове -от 10 години почивам на Йонийско море-Канали..знаеш ли как да си отвориш гугъл мапс-на север от Превеза има един страхотен плаж-от Митика до Кастроскя-около 30км прекрасен плаж,пясък малко по-едър от на Златните, обикновено се плажирам около бийч-бар''Баракуда'' чадър и шезлонг-безплатни, фрапе-2,5Е бира-1,8Е, понякога ходя и пред ''Манго'' или горичката около Митика.Снощи вечеряхме 6 човека-астакомакаронада-1,8кг. лобстер-плато като за взод гладни кашици даже ни остана,3 салати хорятики и една октопод с мавромати ,3 канички бяло вино по половин килограм,2 бири -87Е.да направим ли сметката-170лв : 6=под 30лв на човек за първокласна храна -лобстера още подскачаше ,когато го извадиха от хладилника..някой се оплакваше че горе -долу на тази сума му излязло пиле за двама на Слънчака..(голем смех -сигурно е бил някой бройлер, заболял от недохранване ) та недей да лежиш на тая кълка и да го раздаваш селски тарикат,щото нали виждаш докъде се докара...ха сега чакай да дойдат платежоспособните пияници от Скандинавията и лордовете от Лондонските гета...та дано събереш пари за филия с мас през зимата.
  • 69 566

    3 0 Отговор
    То голяма кавга тук,но истината е една нашите курорти празни а на границата с Гърция опашки.Кой с пълен багажник кой с празен всеки да си направи сметката ЗАЩО?
  • 70 onq s konq

    2 0 Отговор
    Язе па одим у съседното село на 10 километра от назе на реката.Правим си палатка от 2 одяла та да спим нощеска.Напълним багажника на беенвето с кремвиши и телешки салам и по цел ден ловим риба печем се и се къпем.За една седмица почифката ми е къде 20 лева.Единствено е лошо къде нощеска ме изедът комарете ама съм му фанал цаката - мажем се с оцет от тоя ефтиня и те бегат!Е те тва е да имаш акъл у главата !А па вие даваите по 500 лева на ден и мизерстваите вместо като мене да си живеете царски!Те тва е!

    Коментиран от #72

  • 71 Вуте

    0 0 Отговор
    КОНЯ ПРЕЗИДЕНТ !!!!!
  • 72 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "onq s konq":

    Бе кой като тебе..па като се залади,изкара женка ти, та напасе и коньо и сичко ти на 66
  • 73 незнайко

    0 0 Отговор
    И на това ли му казват евтино в Гърция ??? Кисело мляко от 200 мг струвало около 1,20 евро. 200 грама- 2.40 лв, 400 грама 4.80 лв. ЧЕТИРИ ПЪТИ Е ПО СКЪПО ОТ НАЩАТА ВЕРЕЯ !!!

    Коментиран от #74, #75

  • 74 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "незнайко":

    НАШАТА
  • 75 Ганьо Балкански

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "незнайко":

    Мани,скъпо ,та скъпо-кофичка 1кг ''Страгисто''-2,6 еврака...колко е в лева-не знам ,оти не моем да сметам...
  • 76 JEEP

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Anton":

    2 хил.лв. за три дена освен ако не сте на Порто Карас или някъде по Родос, не виждам къде ще ги изхарчиш. Тук хората сравняват съвсем други работи.
  • 77 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    Не, каскет! И аз се връщам от Крит: 100гр добро узо-2.50Е, при това поднесено с ледена вода и купичка ядки и чипс! Понял?
  • 78 АборигенЪТ

    1 0 Отговор
    Аз от 4-ри години ходя в северозападна Япония на море. Плажовете са чисти, шезлонгът е 2 евро, а бирата 50 евро цена, а картофки със сирене са около 1, 20 евро. Няма бълхи и болести. Суши няма обаче, не знам защо.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Защото

    0 0 Отговор
    Никога не сме смятали бюджет за море, колкото такова! За последно ходих в България на море преди 7 години и няма да повторя! Защо? когато ти сервират част от храната развалена или претоплена но в средата с лед, когато нямаш вода в хотела да се изплакнеш от солта и накрая не ти правят реверанс, а ти шибат и 100 кинта за паркинг, когато кажеш за проблемите, които си имал и управителя ти казва 'е аз какво да направя!?!?!!', когато те чуят че си Българин ти врътват гръб??? е тогава паля за Гърция, Турция, Испания и къде си искам, но тук и стотинка няма да оставя! Мутрафончета, ще дойде вашия край!

    Коментиран от #82

  • 82 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Защото":

    Значи, като напиша прякора на Бойко, ме цензурирате!!! Къде живеем бе хора???
  • 83 Въпрос

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Неразбиращ":

    Такива са цените в убити курорти като пример и Нека Врасна. В Халкидики октопод под 20 евро порция няма, бирата е 4-5 евро, десета е 8-10 евро,порция обикновена народна салата почва от 8-9 евро. Кое му е евтиното ? Да кажете,че е по-хубаво,спокойно-ок. Но да твърдите ,че е по-евтино по заведенията си е лъжа (освен в места като Неа Врасна). Всичко е по 2, по 3 на обикновен курорт като примерно Синеморец. А в Турция е евтино на ол инклузив. Я излезте да пийнете някоя биричка да видите дали е евтино. 8-10 лева излиза една бира,при това малка,защото Едеса е 0.330 мл.