9 Юли, 2019 15:07 5 261 12

Млад мъж изумява целия свят с гигантския си ръст (СНИМКИ)

  • гигант-
  • мъж-
  • синдром на сотос-
  • гигантизъм

Брок все още бавно расте всяка година и никой не знае кога ще спре 

22-годишният Брок Браун от Мичиган е израснал до 240 см и преди няколко години бе наречен „най-високият тийнейджър в света". Брок има вроден синдром на Сотос, генетично заболяване, известно още като церебрален гигантизъм.

Когато Брок бил дете и отишъл в детска градина, височината му вече била над 153 см.

Сега, поради аномален растеж, Брок поръчва дрехи от шивач и спи в специално направено легло с дължина 250 см. Освен това има специално изработено кресло.

Заради гигантизма, Брок не е просто много висок, той също така е и много обемен. Младият мъж също така има диабет и изпитва трудности при ходене.

Брок обаче, не иска да прекара живота си като необичаен човек, мечтае един ден да отвори собствен ресторант. Наскоро той получи работа от мечтите си в спортния център YMCA. Като тийнейджър, Брок е израснал с невероятна скорост от 6 инча годишно, а когато започнал да посещава гимназията, той вече бил висок 213 см.

Синдромът на Сотос означава мутация в гена на NSD1, поради което човек не спира да расте. Брок все още бавно расте всяка година и никой не знае кога ще спре. Поради същия синдром, Брок има само един бъбрек, изкривяване на гръбначния стълб и стесняване на гръбначния мозък. Затова Брок почти постоянно страда от непрекъсната болка, но в същото време не иска да живее като инвалид на хапчета.

Поради медицинските проблеми се оказало невъзможно да си намери нормална работа, но той отдавна мечтаел да работи в организация със спортна ориентация и най-накрая бил приет в такъв център. Наистина, той работи там само веднъж седмично в събота. "Да имаш работа означава много за мен и сега това е моето основно постижение. Не мога да повярвам, че ме приеха", споделя Брок.

Работата на младежа е да проверява и разпределя децата в спортните групи и неговият шеф - Меган Хънт е много доволна от усилията му. "Работя с него повече от два месеца и отначало си помислих, че той е много тих млад мъж. Но това определено не е така. Той има чувство за хумор и върши отлична работа."

„Външният му вид винаги удивлява децата и те са особено изненадани, когато разберат, че тежи повече от 227 килограма”, казва Хънт.

Брок непрекъснато стои приведен и гръбнакът му непрестанно го боли. Причината за това е, че той не се побира на повечето места като киносалони, автомобили, ресторанти и т.н. Но той никога не се оплаква. Брок Браун има над 18 000 последователи във Facebook.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдром на Боко тиквата

    12 29 Отговор
    🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

    Коментиран от #3, #6, #11

  • 2 Психиятъра

    13 10 Отговор
    Единия болен от гигантизъм другия болен от Даун тази ражда генетично увредени деца!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И лорчето

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Психиятъра":

    Е от това котило !!!
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    А багерчето колко е голямо? Да бе само ръста да е компенсиран оттам, че тогава е лошо.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така е то..!

    6 0 Отговор
    Кой дребен, кой едър, кой тъп, кой стар, шерен свят....!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 outlander

    7 10 Отговор
    Тоя пич, ако бие една масльонка на джуджето Путкин Ботоксий монголоида няма да спре да се премята докато стане време да го сменят с друг диктатор.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Геро

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Синдром на Боко тиквата":

    Човече, ти си болен.... и глупав

    Коментиран от #12

  • 12 Хайл

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Геро":

    Болести се лекува,глупоста е до живот...