Летният пудинг е трептящо оцветен десерт, пълен със сочни плодове.
Необходими продукти:
масло - 125 гр.
пудра захар - 100 гр.
брашно - 250 гр.
сол - 1 щипка
ЗА ПЪЛНЕЖА
сметана - 200 гр.
пудра захар - 50 гр.
бадеми - 50 гр. смлени
ванилия - 1 пакетче
плодове - 250 гр. къпини, малини, ягоди, касис, праскови.
желе - 3 супени лъжици
ром - 1 супена лъжица или вишновка
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва със захарта и солта. Стрива се на трохи с нарязаното на парченца масло и се замесва тесто. Ако е необходимо, се прибавят 1‐2 супени лъжици вода, пише recepti.gotvach.bg.
Тестото не се меси дълго, за да не избие маслото. Оформя се на топка и се слага за 15-20 минути в хладилника.
След това се разточва на кора и се разстила в намазана с масло тортена форма, като покрай стените се оформя ръбче. Блатът се набожда с вилица на няколко места и се пече в умерена фурна до порозовяване.
Оставя се да изстине. Сметаната се разбива със захарта до сгъстяване. Прибавят се ванилията и смлените бадеми.
Изстиналият блат се изважда от формата и се слага в подходяща чиния.
Върху него се разстила разбитата сметана. Най-отгоре се нареждат изчистените, измити и внимателно подсушени плодове. Заливат се с желето, леко затоплено и разредено с вишновката (рома).
Сладкишът се поднася добре охладен.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето от красивия град...!
Коментиран от #2, #5
10:37 10.08.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 😍😍😍💋
14:10 10.08.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.