Last news in Fakti

14 Август, 2019 10:10 22 745 6

Рецепта на деня: "Пияни" пържени тиквички по гръцки

  • тиквички-
  • по гръцки-
  • какво да сготвя

Най-хрупкавите и вкусни тиквички

Рецепта на деня: "Пияни" пържени тиквички по гръцки - 1
Снимка: Shutterstock

Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Всички ги обичат пържени, но приготвени "по гръцки" те стават най-хрупкави и вкусни. Ето как да ги сготвите:

Необходими продукти:

2-3 тънки тъмно зелени тиквички
1 чаша бира
3-4 с.л. брашно
Щипка сол

За дресинга:

3-4 с.л. кисело мляко
Песто от босилек
/или пресен копър нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън

Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят 10-тина минути да се овкусят.

Приготвя се панировката от бирата и брашното, целта е да стане на гъста кашичка. Подправя се със сол и черен пипер.

В тигана се налива малко олио, не повече от ½ пръст.

Тиквичките се попиват с кухненска хартия, потапят се в панировката и се пържат на силен котлон до зачервяване.

Сервират се с дресинга от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате босилек, може да замените с копър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    6 2 Отговор
    Ами добре, тиквичките са полезна и вкусна храна, сега им е истинския сезон, иначе ги има целогодишно, благодарение на,, съседите,,....!
  • 2 8462

    7 9 Отговор
    Благодаря за рецептата! - Обаче си мисля, че попиването в хартия е след като бъдат панирани.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Ти си

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "8462":

    Мъж, не разбираш...!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Живко

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "8462":

    И преди. От водата да се попият
  • 6 Венера Дачкова

    1 0 Отговор
    Традиционно добра рецепта, като изключим „пренасацията” песто от босилек... е, поне великодушно е допуснат пресен копър (баш класическата зелена подправка).