ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Сочен пай с праскови

Летен пай с дъх на бадеми

Публикувана: 24 Август, 2019 16:00
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4879
Рецепта на деня: Сочен пай с праскови
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

В сезона на зрелите сочни праскови си заслужава да се насладите на този изкусителен десерт. Важното е плодовете да са зрели, но не и прекалено меки. В компанията на млени и филирани бадеми сладкишът придобива несравнимо нежен и възхитителен вкус, пише ladyzone.bg.

Необходими продукти:

1 кг праскови
250 г масло
175 г захар
2 пакетчета ванилия
4 яйца
250 г брашно
100 г млени бадеми
1 пакетче бакпулвер
2-3 с.л. прясно мляко
2 с.л. пудра захар
Масло и галета за тавичката

Начин на приготвяне:

Обелете прасковите, почистете ги от костилките и ги нарежете на тънки ленти. Разбъркайте на снежен крем маслото, захарта и ванилията. Отделно разбийте яйцата. Смесете брашното, бадемите, бакпулвера и ги разбийте с млякото. Полученото тесто разстелете на дъното на намазнена и поръсена с галета тава. Върху този основен слой равномерно наредете лентите праскови. Печете около 45 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.

Извадете пая от фурната и го поръсете с малко пудра захар и филирани бадеми.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Хубав пай!
1 Отговор
Къде се продава да си го купя готов?

Оценка:
-0 +6

Johansson
2 Отговор
Рецептата за деня ще е втора употреба храна
🖕

Оценка:
-2 +3

Враца
3 Отговор
Венче,ай да го врътнеме заедно,ко ше каиш пък и.............

Оценка:
-1 +4

валкирия
4 Отговор
С твоята зряла прасковка ще стане чудно пайче

Оценка:
-1 +2

171717
5 Отговор
Оригиналната рецепта е със сини сливи отгоре на половинки-много е свежарско-и всички останали продукти наполовина...правя я от 50 години.

Оценка:
-2 +1

Johansson
6 Отговор
За да пестите пари мгралите ги вземайте 2ра употреба.

Оценка:
-2 +1

Лорчето, ценител на хубавото...!
7 Отговор
Рецептата е чудесна, но от толкова масло се отказах от нея...! Нали ви казах, на стари години поумнях..!

Оценка:
-3 +2

Не ям прасови
8 Отговор
От тези праскови ме хваща сургюна не мога да стискам тече ми чак през крачолите.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.