24 Август, 2019 16:00 7 494 8

Рецепта на деня: Сочен пай с праскови

  • десерт-
  • пай-
  • сладкиш-
  • праскови-
  • бадеми

Летен пай с дъх на бадеми

Рецепта на деня: Сочен пай с праскови - 1
Снимка: Shutterstock

В сезона на зрелите сочни праскови си заслужава да се насладите на този изкусителен десерт. Важното е плодовете да са зрели, но не и прекалено меки. В компанията на млени и филирани бадеми сладкишът придобива несравнимо нежен и възхитителен вкус, пише ladyzone.bg.

Необходими продукти:

1 кг праскови
250 г масло
175 г захар
2 пакетчета ванилия
4 яйца
250 г брашно
100 г млени бадеми
1 пакетче бакпулвер
2-3 с.л. прясно мляко
2 с.л. пудра захар
Масло и галета за тавичката

Начин на приготвяне:

Обелете прасковите, почистете ги от костилките и ги нарежете на тънки ленти. Разбъркайте на снежен крем маслото, захарта и ванилията. Отделно разбийте яйцата. Смесете брашното, бадемите, бакпулвера и ги разбийте с млякото. Полученото тесто разстелете на дъното на намазнена и поръсена с галета тава. Върху този основен слой равномерно наредете лентите праскови. Печете около 45 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.

Извадете пая от фурната и го поръсете с малко пудра захар и филирани бадеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубав пай!

    6 0 Отговор
    Къде се продава да си го купя готов?
  • 2 Johansson

    3 2 Отговор
    Рецептата за деня ще е втора употреба храна
    🖕
  • 3 Враца

    4 1 Отговор
    Венче,ай да го врътнеме заедно,ко ше каиш пък и.............
  • 4 валкирия

    2 1 Отговор
    С твоята зряла прасковка ще стане чудно пайче
  • 5 171717

    1 2 Отговор
    Оригиналната рецепта е със сини сливи отгоре на половинки-много е свежарско-и всички останали продукти наполовина...правя я от 50 години.
  • 6 Johansson

    1 2 Отговор
    За да пестите пари мгралите ги вземайте 2ра употреба.
  • 7 Лорчето, ценител на хубавото...!

    2 3 Отговор
    Рецептата е чудесна, но от толкова масло се отказах от нея...! Нали ви казах, на стари години поумнях..!
  • 8 Не ям прасови

    0 0 Отговор
    От тези праскови ме хваща сургюна не мога да стискам тече ми чак през крачолите.