13 Юни, 2012 12:47 1 415 1

Подаръци за Борисов, сватба за Дончев /Обновена/

  • рожден ден-
  • бойко борисов-
  • сватба дончев

Министър-председателят получи от държавния глава наколенки

На 53-тия си рожден ден премиерът Бойко Борисов получи нетрадиционни подаръци. Самият той съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че министърът на финансите Симеон Дянков  му е  изпратил тигър с купа, който май напомня за Бистришките тигри.
Менажерията се допълва и от телето Станишко, родено на 20 май, което е подарък от  фермери, но Борисов заяви, че не го е видял. Заради ангажименти  министър-председателят не получи лично подаръка си.

Теленцето е пътувало от видинския край, за да зарадва днес премиера за неговия рожден ден. Необикновеният дар е от фермер, който случайно или не, е съименник на вътрешния министър Цветан Цветанов. Телето Станишко не случайно се казва така - защото е родено на 20 май и защото ще се яде, обяснява Пенка Христова от Съюз на животновъдите.
20 май всъщност е денят, когато Сергей Станишев беше преизбран за лидер на социалистите.
Телето е от прочутата порода Монбелиард, от която се прави селекция за млечни крави.  Знатната порода обаче едва ли ще спаси Станишко и неговият живот няма да е дълъг.

Докато е жив Станишко за него ще се грижи братовчед на премиера, а животното ще живее в компанията на любимеца на Борисов - кучето Борко-младши. Днешният подарък е второто теле, което  Борисов получава като премиер. Преди две години той се сдоби с теле на име Бойко.

Борисов демонстрира в Министерски съвет  и подарък малка ножичка, с която щял да пререже още много лентички.
Министърът на културата Вежди Рашидов е дарил на министър-председателя грузински коняк.

В Министерски съвет се появи и кирка с червена лентичка, за която Борисов не знаел, но тя била подарена от Министерство на икономиката и енергетиката и туризма.

Парламентарната група на ГЕРБ дойде в Министерски съвет с огромна торта.

Комплект наколенки подари на Борисов президентът Росен Плевнелиев,  който дойде на крака в Министерски съвет. Те му били нужни да го предпазват, докато Борисов спортувал. Премиерът го гостил от вкусната торта с магистрала и багер и му приготвил домашно турско кафе, което можело да се опита само при Борисов.

"Пожелавам на премиера Бойко Борисов да е жив и здрав и да държи здраво кормилото. Не е леко. В света ситуацията е непроменена и кризисна. Европа влиза в нова фаза на рецесия", заяви държавният глава. Трудно било защото без пари трябвало да се правят чудеса.

Междувременно двамата държавни мъже не пропуснали да разговарят и за някои от текущите и предстоящите инфраструктурни проекти. 

Рожденият си ден Борисов щял да прекара с вино и мачовете от Европейското първенство по футбол, както той самият заяви. 

Днес Борисов определи дата за сватба на министъра по еврофондовете Томислав Дончев.
Министър-председателят честити църковния брак на министъра на околната среда Нона Караджова. Церемонията се е състояла в църквата в Ракитово.
След това Борисов се обърна към министър Дончев да го попита дали има сключен брак. „Ти имаш ли подписано нещо? Не, само деца. Това беззаконие трябва да го приключим”, коментира Борисов.
Борисов определи дата за сватбата 14 октомври и попита: „Как си Дончев?” Той уведоми министъра по еврофондовете, че е питал и сина му и той бил съгласен.  „Колеги запишете на 14 октомври с Дончев ви каним на сватба. Може и на някоя скала да се покатериш, нищо не те спасява”, каза премиерът.
На предложение да стане кум Борисов  отказа, защото до тогава  трябвало да намери кумица. Трябва да е някой, който да е пример. Московски не е баш за пример. Ще измислим”.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай маринов

    0 0 Отговор
    Лудостта на величията .