Last news in Fakti

29 Септември, 2019 13:22 78 388 73

Опасно климатично явление ще покоси и България

  • климат-
  • глобално затопляне-
  • световен океан-
  • затопляне-
  • ледници

Океаните на Земята се затоплят, а ледовете по полюсите се топят

Опасно климатично явление ще покоси и България - 1
Снимка: Shutterstock

Шокиращи данни обяви Междуправителственият комитет по климатичните промени към ООН в годишния си доклад. Над 100 учени от 36 страни, работили по доклада, твърдят, че заради климатичните промени океаните се затоплят по-бързо, кислородът в тях намалява, а водите стават по-киселинни.

Глобалното затопляне води до топенето на ледниците в полярните райони. Годишната загуба на лед е около 720 милиарда тона, а през 2019 г. бяха отчетени рекордно ниски нива на арктическия воден лед. А ледът изчезва в световните водни басейни, чието ниво се покачва с 3,66 милиметра годишно. Според доклада, ако не овладеем климатичните промени, до края на XXI век морското равнище ще се покачи от 61 до 110 сантиметра. Това означава катастрофа за островните държави и изчезването на значителни територии от сушата.

Океаните са в беда, а това означава, че човечеството е в беда, обобщават учените, подготвили шокиращия доклад. Данните са прогнозни, но и вероятни, ако човечеството бързо не намали емисиите на парниковите газове. Покачването на морското равнище ще се отрази и на нашата страна. Ще бъде съпроводено с повече екстремни събития - силни бури и приливи.

„И при нас това бавно покачване на Световния океан също вече се забелязва, което пряко води до намаляване на плажната ивица, води до ерозия на бреговете. От чисто икономическа гледна точка вероятно ще има промени в приходите и много по-сериозни разходи в сферата на туризма”, обяснява Георги Стефанов от WWF пред bTV.

Страната ни може да пострада и от очаквания миграционен натиск.

„Тези близо 1 млрд. души, които живеят по различните крайбрежия на Световния океан ще търсят друго място – ние сме на кръстопът в света и със сигурност ще бъдем афектирани!”, смята Стефанов. Промените ще ги усетим и с намаляване на биоразнообразието не само в Световния океан, а и в Черно море.

„Някои видове риби, с които сме свикнали, ще изчезнат от Черно море – това е един много сериозен проблем и за поминъка на хората”, казва Тодоров Тодоров от Сдружение "За Земята”. Експертите дори очакват междудържавни спорове за това в чии териториални води се намират популациите на определени видове риба и кой има право на улова. За да оцелеем, трябва да овладеем и ограничим колкото можем глобалното затопляне. За това призовават експертите по климатични промени. Дали стряскащите прогнози ще се сбъднат, зависи от нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паник

    168 20 Отговор
    Е и? Досега купонясвате и трупате пачки и не ви пука, сега изведнъж светци? Ми нали искате плаж бански мацки? Е, природата ви го дава. Пак недоволни? Абе то човека никога не е щастлив, освен да прави бели. Бегом на плажа и без ше,злонги по 20 лева!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Johansson

    41 63 Отговор
    И кво от това.
  • 3 чернобил онлайн

    70 25 Отговор
    Повече секс на открито !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТеСаСъщите

    138 39 Отговор

    До коментар #1 от "Паник":

    Те са същите - хората ги разпознаха и не искат да им дават пари за глупости и затова измислиха климатичните промени ) Все едно сме в праисторията и вожда казва, че ако девица не идва в негова пещера, няма да разреши на слънцето да се появи на сутринта. Горе долу толкова им е интелекта на тези модерни мрънкала.

    Коментиран от #41

  • 6 Eeee

    116 40 Отговор
    Стига сте плашили хората.

    Коментиран от #20

  • 7 Петър

    169 16 Отговор
    Е за какво ни бяха тези магистрали, като морето ще дойде до София?

    Коментиран от #44

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 асдаа

    99 22 Отговор
    Повече трябва да се покачи че да залее бетонните кочини с които оср...аха крайбрежието.
    Ако може да залее и Шопландия - още по-добре.
  • 10 Не ме интересува

    88 40 Отговор
    Мен не ме е страх. Защото аз нямам нищо в живота си. Имам само един кашон един сандвич един гсм и едно одеало да спя на улицата с надеждата че всичко ще свърши. Нямам търпение морето да залее България. Така ви се пада като наранявате майката природа. Умрете змии. Човечеството е гадно. Повдига ми се от вас. Срам ме е че съм част от човечеството което супер гадно. Само аз ли съм единственият недефектен?

    Коментиран от #17, #18, #35, #45, #63

  • 11 Робот

    95 36 Отговор
    3,66мм годишно не изглежда страшно! И изобщо няма нищо общо с човешката дейност, аман от соросоидни лъжци!

    Коментиран от #22

  • 12 Министър Ангелкова

    47 9 Отговор
    Отмъщението на морето! Няма да се вдигне водата, а ще се вдигне сероводорода. Ще стане много весело: всички морски туристи - напушени не с трева, а със сероводород! БЕЗПЛАТНО!
  • 13 копи пейст

    71 15 Отговор
    Глобалното затопляне – лъжа за милиарди Хората ще научат истината и ще намразят учените, смятат Боян Киров и Катя Георгиева от Института за слънчево-земни въздействия към БАН Катя Георгиева и Боян Киров са учени от Института по слънчево-земни изследвания към БАН, където работят от самото му създаване. Г-н Боян Киров е завършил радиоастрофизика в държавния университет в Милано. Г-жа Катя Георгиева е завършила физика на Земята, атмосферата и Космоса в СУ "Св. Климент Охридски". -Непрекъснато ни заливат информации за глобалното затопляне. Затова, че едва ли не ние, дишайки, превръщаме планетата в тенджера под налягане. На екраните са световно известни учени. Как българските учени оценяват тези „научни” сведения? Катя Георгиева: Климатът наистина се променя и винаги се е променял, но повечето сериозни учени, които работят в областта на климата, не споделят мнението, че това се дължи на човешката дейност. На екраните най-често са Ал Гор и Раджендра Пачаури, носителите на Нобеловата награда за мир за усилията им за повишаване на информацията за климатичните проблеми. Забележете, за мир, а не за наука. Ал Гор е политик, а Пачаури е локомотивен инженер. Боян Киров: Няма нито един научен факт – подчертавам: нито един научен факт, който да показва, че СО2 влияе на промените на климата на земята, нито за затоплянето, нито за охлаждането. - Добре, но Земята не се ли затопля все пак? Убеждават ни, че ледовете се топят с невиждана скорост и даже Големият океански конвей

    Коментиран от #30, #37

  • 14 Алфа Вълкът

    40 11 Отговор
    Ей тез учени, ми да измислят екологичен и евтин начин за замръзяването на големи количества вода! За какво са учели цял живот, само да мрънкат ли?

    Коментиран от #48

  • 15 пенко

    17 8 Отговор
    ХА-ХА-ХА !!!" ПЪПЪТ НА СВЕТА" - БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БАДЕ ЗАСЕГНАТ ОТ КАТАКЛИЗМИ !!! ПЪПЪТ НА СВЕТА Е ПО ДОЛИНИТЕ НА РЕКИТЕ СТРУМА И МЕСТА !!!!! ИМА .И МАЛКО "ЗЕМЕТРЪС " , НО ТОЙ Е ЗА СЪБУЖДАНЕ НА ЛИБИДОТО И ОБНОВЯВАНЕ НА ВРЪЗКИТЕ НИ !!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Зима баба

    35 16 Отговор

    До коментар #10 от "Не ме интересува":

    Аз съм полумъртъв от 31 години. На границата на живота и смъртта. Аз мога да възстановя ледовете на Арктика и Антарктида. Но съм толкова отвратен от лицемерието на повечето хора, че пфъста си няма да мръдна за под половин милиард евро. Защото ни на богати и бедни не им пука, а сега изседнъж всички се правят на загрижени??? Големите еколози. Въпроса е, че години страдах молих, унижавах се, а човеците ме присмиваха и не чуваха. Човеците докато не вземат да жертват себе си, от себе си, не вземат сериозно живота. Мислите, че някой е длъжен даром все да дава, слънцето да грее, дървета да цъфтят.... А не е така. Трябва да цените живота на всяка твар като своя, всички. Но всеки вика аз да съм на далавера, а вас май. ата ви.... Но идва момент пред смъртта, когато виждат, че с всички пари, накрадени пак са до там. Имаш злато, милиарди и за миг нищо. Нека стане тъй, както е най-добре за славеи, врабчета пчели... Те са свързани с растенията. Един затворен цикъл са, нарушаван от човешка алчност. Човек е най-ценен, но не немислещите вандали. Успокой се, не си умрял! И ти ми желаеш смъртта. Като умра няма да ви страдам дивотиите. Живей си живота, дори и с одеяло на лято ще ти е топло! Тръгна ли аз, ще студуваш. Обичай Слънцето, Земята, растенията, животните, ако не ти вредят, почтенните добри хора и ще се стоплиш! Погледни синигерите как къркорят, порадвай им се, те са щастливи от живота! Да се руши е лесно, да се под
  • 18 Зима баба

    43 14 Отговор

    До коментар #10 от "Не ме интересува":

    Живей си живота, дори и с одеяло на лято ще ти е топло! Тръгна ли аз, ще студуваш. Обичай Слънцето, Земята, растенията, животните, ако не ти вредят, почтенните добри хора и ще се стоплиш! Погледни синигерите как къркорят, порадвай им се, те са щастливи от живота! Да се руши е лесно, да се поддържа е трудно. Дърво расте 20 години, а се сече за 5 минути. Остави лицемерите от Запада, те обезобразиха планетата. Нацвакаха коли, сега да нямало коли. Отровиха и обезживиха региони, От Запад и Юг добро не е дошло тук. Да, техники, да, но важни неща не. И аз искам да умра 31 гоьини, за да не ви страдам, а съм в агония, ни жив, ни умрял. Радвай се на ЖИВОТА, на песента на щурците и ще видиш какво е радостта. България ще я има дълго. Но много българи умряха заради вандали на власт и дружюци.

    Коментиран от #19

  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    42 9 Отговор

    До коментар #18 от "Зима баба":

    Дали заболяването на Грета-оонето не е заразно?

    Коментиран от #23

  • 20 ГрУЮ

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "Eeee":

    Глвдай " Боль земли" и подобни на тези клипове в ютюб. И това не е измишльотина за да се плашотим взаимно
  • 21 Бай Шиле

    45 9 Отговор
    С каква технология измериха 3,66 милиметра.Аз меря,меря все ми излиза 3,65.НекФа световна далавера се върти с това затопляне.
  • 22 Цецо Наглецо

    31 3 Отговор

    До коментар #11 от "Робот":

    Дреме ми на асансьора.Морето кога ще дойде до кв.Изток в София.

    Коментиран от #24, #33, #38

  • 23 Зима баба

    24 7 Отговор

    До коментар #19 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Грета е дете, използусано от лобисти. Аз съм реално описаното. Но Зимата ще влоши и унищожи живота на много същества, растения, животни. И те имат право на живот. А ето заради такива като тебе и лоши, не бих се заел да възстановя леда на полюсите. Вие не цените труда, мъките, ДРУГИЯ, какво му коства... И затова ако искаш да го сторя, ще платиш цената, на ада, който ми коствате 32 години. А живота цена няма. Една мравка струва повече от всички като теб. Аз не съм наемник, правел съм добро даром. Но злото и обидите към мен изискват компенсация. И ако ще работя, да е достойно заплатено. Разбираш ли какво правиш? Ако аз кажа, че не сте нужни, отпиши България.... И въпреки обидите ти няма да го сторя. Тук има и човеци и птици Живот. Мислиш, че съм луд? Ако ида в Африка за крал ще ме изберат, мога да превърна живота им в красива реалност. А само тук в кочината, горделиви Ганьовци, циганета и юдейчета ви страдам просто от глупост, заради родители. Сега разбираш, че не заслужаваш нищо добро даром. Но го ползуваш, заради достойни и невинни души. И защо да заледя полюсите? Куп държави стягат кораби да идат там и да създадат простотия като тук. Защо да се хабя? Ако искаш, плати ми и ще се заема!

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Шъ ти задреме

    25 6 Отговор

    До коментар #22 от "Цецо Наглецо":

    Само да попитам заради затоплянето ли хамериканците с толко мн.бази се настаниха у нас.Щото при тез числа половин америка щее под вода а останалата част не става за живот.Ноооо при нас е друго.
    Само да попитам де.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 6 Отговор

    До коментар #23 от "Зима баба":

    Да-а-а, заразно е...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 vasik atanasova

    8 9 Отговор
    уау какви глупости се пишат
    ако ще и светът до гори мене не ме интересува
  • 28 Басри Алиев

    30 3 Отговор
    Аз знам че всичко зависи от активноста на СЛЪНЦЕТО.
  • 29 Аз съм

    43 3 Отговор
    Абе, тия не мирясват с глупостите.... Да ви светна, пичове - нещата са на енергийна основа, когато уплашиш някого ти му взимаш енергията. С тия лъжи за вината на човека...... това е грандиозна кражба на енергия от хората. Проклети да са !
  • 30 Гост

    18 2 Отговор

    До коментар #13 от "копи пейст":

    А, моля, моля, къде си тръгнал да сравняваш някакви си учени от БАН, с "научното светило" Георги Стафанов от НПО-то WWF? Интересно дали "учените" от Междуправителственият комитет по климатичните промени към ООН биха казали, че няма проблем и следва да се саморазпуснат или ще продължават да бълват такива "страхотии"?
  • 31 Иво

    18 7 Отговор

    До коментар #23 от "Зима баба":

    Като ти чета тъпотиите и гледам правописа ти - мога да си представя горе- долу какво представляваш! Я иди и дрънни една ракийка и не се пъни толкова над тези неща.
  • 32 Гош

    21 4 Отговор
    Соросоидите крайно време е да ги убием, инак нас ще убият...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Болиме

    5 4 Отговор
    Нищо не се случва за 100г. След това ме боли к.ра.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пончо

    12 3 Отговор
    3.66 мм при отлив или прилив, а?
  • 37 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "копи пейст":

    Тия и дваматаса пълни кукувци, а такъв институт вече няма. Всъщност такъв институт имаше мисля само две години, сляха ги с извънземните от инст за косм иследвания. Сега орг кон ференции за извънземни.
  • 38 До до

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Цецо Наглецо":

    Докато сойде до кв изток, той вече ще секазва ,,малкият бангладеш,,
  • 39 Ееееех

    20 5 Отговор
    Световните инкубатори на деца да се научат да правят секс без да правят деца ,. .Машините заместват голяма част от човешкия труд.Образовани хора с помоща на машините могат да живеят в хармония с природата.Милиарди необразовани и бързо размножаващите се индивиди на кой са необходими? По-малко хора по -малко щети за планетата.😎
  • 40 Кайка на дядо Ной

    13 5 Отговор
    Най напред тайфуните ще си свършат работата,след това земетресенията,след това вдигане на нивото на световният океан,след това липсата на кислород и след това кеф и тишина....човека ще е напуснал тази планета ,но само във летално състояние.От лешта ще започне нов живот който ще бъде много по добър и нормален......Няма американци,няма комунисти ....голям кеф!!!
  • 41 Маринова

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТеСаСъщите":

    Независимо за какво говорят винаги става въпрос за пари.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Алфа Ромео

    11 1 Отговор
    Колко пъти ша го публикувате тва, разбрахме че ша ни заелят океаните стига сте го повтаряли кат папагали.
  • 44 Алфа Ромео

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Я дойде я не, за много работи ни лъжат в този свят, мислим си че много знаем, заливат ни с информация няква но няма гаранция че е вялна, истината може би остава скрита под тази пелена от инфо с която ни заливат целенасочено.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Черно море

    11 2 Отговор
    Да попитам шведското хлапе знае ли как са ме напълнили с вода,кой е помогнал за това - сигурно развитата по него време по бреговете цивилизация.....така че вместо да преплува океана на лодка,да сяда и понаучи туй-онуй и да не се прави на това което не е....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кирил и Методий

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Вълкът":

    Много си зле с правописа,много!

    Коментиран от #54

  • 49 брях

    15 0 Отговор
    Да му мислят тия къде изсипаха мноо торби с пари на „първа линия море”,ха,ха,ха

    Коментиран от #61

  • 50 Обикновен човек

    17 3 Отговор
    Пълни глупости,не въглеродният двуокис затопля планетата а слънцето ,климатът зависи от слънчевата активност,която има спадове и пикове в времето,а въглеродният двуокис се покачва около осемстотин години след всяко глобално затопляне на земята досега .Това го доказват ледените проби взети от Антрактида !
  • 51 Асен и Асан от село Гондор

    8 1 Отговор
    Вече няма да палим дърва в печката ще ни обвиняват нас за потопа.
  • 52 Шаран БГ

    7 4 Отговор
    Съм на 13метра и 76 сантиметра над морско ниво по балтийската система !!! Ако водите на световния океан се покачат с около 10 метра, плажът ще се окаже на около 100-150 метра от дома ми. Всичко съм го изчислил по 3 цяло и осумнайсет ! Какво по-хубаво - не аз да ходя до саламурата, а тя да дойде до мен. И после- ох, баня, ох кеф....Дългият стол 30 лева, чанче вода 5 лева, айряна - около десетака литъра. Тогава ще забогатея, я !!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Алфа Вълкът

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Кирил и Методий":

    Тва си е разговорно драскане, да не съм изпит?
    Обаче като вземеш да правиш забележки следващия път, постарай се да спазваш пунктуационнити и правописни норми!
    Щот се излагаш бе моето момче, за тва!
  • 55 Константин

    8 2 Отговор
    Като гледам коментарите се убеждавам в едно - българина не вижда по-далеч от носът си. Това, че България се намира на много благоприятно място и не го усещаме все още, не значи че не се случва промяната.
    Ако сте на мястото на хората в Африка или на ниските острови които скоро ще изчезнат- друго ще говорите.
    Не се притеснявайте - скоро и ние ще усетим промяната. Тогава нека тези които отричат да си спомнят какво са говорили и какво са правили.
    Жабата не разбира, че я варят докто не се свари!
    Истината е че алчността и глупоста на нашето поколение ще унищози следващото.

    Коментиран от #62

  • 56 Дон Мигел Дагоева

    4 0 Отговор
    Тия от What, What the Fuck за да вземат едни кинти са способни на всякакви долни манипулации!
  • 57 ХИТЛЕР

    9 0 Отговор
    Нашите парламентарни гейове ще са ни затрили преди това...
  • 58 Коко

    5 0 Отговор
    Русия и кумонистите са виновни но няма страшно Боко тиквата ще истоди полюсите и ще възстанови леда той всичко може може от магистрала черен път да направи от кръгово водна пързалка може да направи може държава да прекръсти от Македония на Северна Македония може още куп простотии да направи че един лед ще му се опре Винету ще оправи всичко не се преценяват е няма да сме живи да видим повишаването на морското ниво или ще сме умрели от глад или от болести говоря за българите другите да се оправят
  • 59 Нормален

    2 0 Отговор
    Докато нивото ми достигне до атрибута, никой от нас няма да е жив. Местя...
  • 60 Тунбергов Гретьо

    2 0 Отговор
    Е, и?!?... Веднъж се мре.
  • 61 Йеххх

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "брях":

    Ами да. "Торбити с парити уйдоа у рекити":) Първа линия ще стане последна...
  • 62 Савата

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Константин":

    По-точно, алчността на предишното поколение унищожи сегашното.И да не се л ъжем СО2 се редуцира с гори ,а ние нашите почти не сме ги пипнали.
  • 63 Ннннн

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не ме интересува":

    Това е абсолютен егойзъм.Да животът понякога е кофти,много кофти и да има много хора като теб на които нищо хубаво не е дал но също така има и хора които обичат живота,те длъжни ли са да умрат заради хора като теб на които не им пука?Ако не обичаш живота си или се опитваш да го промениш или аки не можеш да го промениш се примиряваш и заобичваш такъв какъвто е или отиваш и се хвърляш под релсите,никой невинен човек не е виновен за това как се чустваш и това ти го казва човек които също много пъти си е казвал че иска всичко да приключи но никога не съм мислила по този начин,не съм искала светът да свърши за да ме няма и мен!
  • 64 Варна

    2 0 Отговор
    Сега съм широк център, май като гледам перспективите, ще съм първа линия след време :-))
  • 65 Въх Не Думай миме

    1 0 Отговор
    Най-якото ще е ако средиземно море се премести на мястото на черно море пък после сме обрали цялата клиентела на о. Ибиза, о. Палма де Майорка, о. Менорка и пр. Купона на макс а нека си викат англичани и германчетата, че островите били тяхни! Тогава Валерчо С. Как ще ги отиши горкия да не правят шух ох смях! А ЕВН колкото да си вдигат дицибелите на тока аз ще ми е топло и ще си пличкам краченцата! И така няма да ходя на ефтенту до Турска Отомамака държава си купя кожух или кожено яке! Па или Пък гледаш река тунджа станала най пълноводната заместила Босфора глей смях!
  • 66 Петър

    2 0 Отговор
    Продавам къща до Дупница.Скоро ще е на средиземноморския и черноморския бряг едновременно.....
  • 67 Някой

    1 0 Отговор
    Пълни глупости.Земята ще е има и след нас.Климата винаги се е променял на Земята.Ало учените кой е виновен за ледниковия период преди 15000 години и покачване на световните океани след това.Малко ме съмнява Средиземно море да е било такова тогава а Черно море е било езеро..Изригванията на толкова вулкани в миналото е било сигурно пагубно за живота.Просто на някой хора ся търсят дивиденти не искат да си загубят райските кътчета.
  • 68 ДОКО

    0 0 Отговор
    КУПУВАЙТЕ ЛОДКИ...ТОВА Е РЕШЕНИЕТО
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Унищожиха с харпа озоновия слой

    0 0 Отговор
    и пак с него издухват в космоса и водатаТука ща стане като марс
  • 71 до копи пейст

    3 0 Отговор
    Тези Киров и Георгиева са пък едни учени..... И двамата са с промити мозъци. Бащите им са били партизани и после от висшия партиен ешалон, та и двамата са номенклатурчици, а под шапките си нямат нищо.
    Катерина да си гледа котката и да не мяука толкова. Достатъчно мяукаха особено по времето на ГЕРБ и достатъчно бели направиха. Точат фондовете за наука и са над 70 години! Я марш!
  • 72 кучетата на ГРУ

    2 0 Отговор
    ТЕЗИ ДВМАТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ....в историята на космическите изследвания. Сега пък и ще вярвам на хора получили титлите си в нарушение на закона. Те закона не могат да спазват, наука ще ми развиват. Нещастници.
  • 73 Боже

    1 0 Отговор
    Боже опази ни от такива учени. Пък и трибуна им дали. На тези кучета на ГРУ.