Американските палачинки са вкусни и различни. Те са много по-плътни и сочни и често се сервират като висока апетитна кула от палачинки. Подходяща рецепта и за начинаещи кулинари.
Необходими продукти:
400 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
300 мл. прясно мляко
2 с.л. пудра захар
60 гр. масло
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно с бакпулвера в по-голяма купа. Отделно разбийте яйцата, прясното мляко, пудрата захар и разтопеното масло. Добавете сместа към брашното и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте тигана на умерен котлон и в него изсипете част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо.
Разпределете така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Намалете огъня и печете палачинката 1-2 минути, докато на повърхността ѝ се получат балончета. След това я обърнете и печете до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Повръщам
Коментиран от #2, #14
10:12 24.11.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Johansson
10:43 24.11.2019
6 Франкенщайн...!
Коментиран от #7
11:30 24.11.2019
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Представете си..!
12:15 24.11.2019
10 Bubbles
какво им е американското?
Масло е малоумие да им се слага щото малко да изстинат и ще почнат да се чупят.
13:57 24.11.2019
11 омлет с кашкавал
16:12 24.11.2019
12 Гърбица отпред
17:20 24.11.2019
13 Джули
10:24 25.11.2019
14 Този коментар е премахнат от модератор.