ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Попска яхния със заешко

Заек попска яхния е богато ястие, подходящо и за гости

Публикувана: 27 Ноември, 2019 10:05
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1580
Рецепта на деня: Попска яхния със заешко
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Все по-често на българския пазар и в големите магазини може да се намери заешко месо. И вероятно много домакини се чудят как да го приготвят. Рецептата за попска яхния със заешко е вариант на лучена яхния. Заек попска яхния е богато ястие, което се приготвя с много зеленчуци и е подходящо за посрещане на много гости. Ястието е подходящо и за начинаещи, защото тази гозба се готви сама, вашата задача е да сложите всички съставки в гювеча и да го сложите във фурната.

Необходими продукти:

1 кг заешко месо

1 кг лук

3 моркова

1 глава целина

8 дафинови листа

6 зърна бахар

3 глави чесън

10 зърна черен пипер

1 кг домати

1 лимон

10 маслини

Начин на приготвяне:

Обелете главите лук. Измийте и обелете морковите и ги нарежете на дебели кръгчета. Обелете и чесъна, почистете и нарежете на едри кубчета целината. Измийте хубаво заешкото месо и го нарежете на големи парчета. В дълбок тиган или тенджера загрейте ½ чаена чаша олио, след което в него изсипете парчетата заешко месо. След като заешкото месо придобие леко златист цвят го извадете от мазнината и в същото олио изсипете и всички зеленчуци (без доматите) за няколко минути.

Изсипвате запържените зеленчуци заедно с мазнината, месото, всички подправки, маслините, целите домати в гювеч и разбъркайте, като най-отгоре нареждате нарязания на резенчета лимон. Ако ползвате домати, то ги измивате и ги слагате цели, ако нямате пресни домати може да ползвате и домати от консерва.

Сложете гювеча с попската яхния със заешко в студена фурна и я включете на максимални градуси, след което намалете фурната на 200 градуса и оставете ястието да се пече за около 2 часа.

Поднесете с чаша червено вино.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Некой шизу
1 Отговор
Би казал, не яж лимон, не яж това, не яж онова, не яж заек, защото ще си страхлив като него, а аз бих си хапнала с удоволствие, тази страхотна манджа, но приготвена наистина от майстор готвач...!

Оценка:
-0 +5

Мдааа
2 Отговор
А колко хора могат да си позволят тази гозба сега, по време на "великата демокрация". Защото по времето на този лош, лош тоталитаризъм това си беше нормална всекидневна манджа. А сега "хубави" пилешки кренвирши от 2,36, а пенсионерите по втора кофичка "кисело мляко" от 39 стотинки.

Коментиран от #3


Оценка:
-0 +6

Johansson
3 Отговор

До коментар #2 от "Мдааа":


Следващия път да ни предложат октоподи и калмари със гарнитурата авокадо, водорасли и сос по японски.

Оценка:
-1 +4

За да правят добри сфирки бабите
4 Отговор
Трябва да, ядат морски дарове, а не заешки..!

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Антъни Скарамучи
Новият директор на комуникациите на Белия дом срещу драмите в интернет
Пълна прозрачност. Изтривам старите туитове"

Още бисери