ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Терин с кайма и бекон

Публикувана: 28 Ноември, 2019 10:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1889
Рецепта на деня: Терин с кайма и бекон
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Терин е дума, която все повече навлиза в кулинарната терминология в нашата страна. Виждаме редица рецепти за терин, но какво всъщност означава? Terrine е специфичен съд за готвене, който наподобява нашия гювеч, но за разлика от него, стените му са вертикални и има плътно затварящ се капак. В него французите са поднасяли супи и пастети, пише gotvach.bg. Думата терин може да се отнася не само за съда, но и за рецепта, която е приготвена с кайма или едро нарязани съставки, която се сервира на стайна температура или студена. Ето един от безбройните варианти да приготвите терин:

Необходими продукти:

1 кг телешка кайма
8 ленти бекон
100 г спанак
4 яйца
75 г овесени трици
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
5 с. л. кетчуп
2 с. л. горчица
1 с. л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин, докато станат прозрачни. Добавете към тях и почистения спанак. Разбъркайте се за няколко минути, колкото да омекне.

Свалете от котлона и прибавете каймата, горчицата, кетчупът, триците, яйцата, захарта, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и изсипете тази смес в терина и отгоре покрийте с лентите бекон.

Завийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор за 45 минути. 15 минути преди да е готово ястието, отстранете фолиото, за да се получи хрупкава коричка.

Извадете от фурната, оставете да почине за няколко минути и нарежете на парчета. Поднесете със свежа салата.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Балканец
1 Отговор
Една пияна манджа да бяхте показали.

Оценка:
-2 +2

еш па тоа
2 Отговор
При четенето на рецептата още на ''овесени трици'' ме загубихте.

Оценка:
-2 +7

007
3 Отговор
...с кайма ибе кон 🐴💣💥

Оценка:
-1 +2

Читател
4 Отговор
Забравихте царевичната ярма и люцерната .

Оценка:
-2 +2

Помия с три листа
5 Отговор
Проста съм, отново се отказвам от тази сложна рецепта..!

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Едуард Йорданеску
Бившият треньор на ЦСКА за рисковете на професията
Когато избрах ЦСКА-София, скочих в дълбокото"

Още бисери