Last news in Fakti

10 Юли, 2012 14:29 975 0

Chumbawamba вече е спомен

  • chumbawamba-
  • музика-
  • пънк

Помните ли Chumbawamba? Определящата се като „артистик – пънк“ британска банда остави в спомените от 90-те прочутото си парче „Tubthumping (I get knocked down)“. 30 години бяха достатъчни на музикантите да се наситят на концерти, фенове, вдъхновения и турнета. Групата официално обяви, че престава да съществува. От съобщението на сайта им става ясно, че няма място за драми или хленчения.

Бандата е изхабена и не може повече да се впише в мисията, с която е създадена – да прави разнообразна и неповтаряща се музика.

Chumbawamba експериментираха с пънк, рок, поп и дори фолклорни елементи, но за някои критици си останаха просто лигава банда, заиграваща се с политически послания в полза на левицата. В ранния им период дойдоха посланията за пацифизъм и защита на правата на животните, а по-късно Chumbawamba подхвана теми като класовата борба, феминизма, гей правата и антифашизма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА