26 Декември, 2019 13:19 6 068 28

Писмо от един "чехлю" разбуни мрежата

  • писмо-
  • чехлю-
  • мъж под чехъл-
  • майките на софия

Думите на мъжа бяха споделени във фейсбук групата „Майките на София“

Писмо от един "чехлю" разбуни мрежата - 1
Снимка: Shutterstock

Съвместният живот предлага ежедневни предизвикателства на двойките. Сигурно всяка жена иска мъжът ѝ да е по-добър, а същото важи и за силния пол. Но ето как писмото на един мъж "под чехъл" успя да взриви социалните мрежи.

Думите на мъжа бяха споделени във фейсбук групата „Майките на София“. Веднага под изповедта на „чехлюто“ започнаха да валят разнородни коментари. Едни бяха съгласни с написаното в писмото, а други пък оплюваха мъжа. Дали историята му е истинска или не все още не е ясно, пише jenata.blitz.bg.

Ето какво пише в него:

Писмо oт eдин „чехлю“: Аз съм партньор, не гост, който само яде и спи...

„Един приятел ми дойде на гости, седяхме и си говорехме за живота. Казах му: „Отивам набързо да измия съдовете, малко останаха, бързо ще се върна“.

Погледна ме сякаш съм му казал, че ще конструирам космически кораб. Каза ми с възхищение, но малко смаян: „Добре е, че помагаш на жена си, аз когато го направя, моята не цени. Една седмица чистих пода и не получих и едно „Благодаря“.

Седнах да му обясня, че аз не ѝ помагам: „Жена ми не се нуждае от помощ, нуждае се от партньор. Аз съм партньор у дома, защото всички задачи са разделени. В никакъв случай не става дума за помощ. Чистя, защото и аз живея тук. Готвя, защото и аз ям. Мия съдовете след хранене, защото съм ги използвал.

Не ѝ помагам за децата, а ги гледам, защото това са и мои деца и ролята ми е да бъда баща. Сгъвам и гладя дрехи, защото това е и моето пране. Аз не помагам в домакинството, аз съм част от него“.

Що се отнася до оценяването и уважението го попитах дали някога му е минало наум да каже на съпругата си, след всичкото чистене, пране, гладене, готвене, смяна на спално бельо, нещо от типа: „Скъпа, ти си фантастична!“.

Разбира се, отговорът беше отрицателен.

„Струва ти се абсурдно да кажеш нещо такова? Изглежда ти странно? И когато ти, веднъж на 100 години си избърсал пода, си очаквал минимална награда – благодарност? Защо? Помислил си, че си страхотен? Може би за теб всичко е нейно задължение? Може би, защото си свикнал, че друг трябва да го прави, и не е нужно да си мръднеш пръста?

Затова цени, както би искал и теб да те ценят – по същия начин и със същия ентусиазъм. Подайте си ръка и се дръжте като истински партньори, а не се дръж като гост, който е дошъл само да яде, да спи и да почива“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    49 5 Отговор
    Всяка крайност е вредна! Колкото тъпо е да си мачо, толкова е и да си чехлю!
  • 2 кълвач

    22 16 Отговор
    На въпросния мухльо, "жена" му от, кой пол е? Не е без значение!
  • 3 Йозеф

    19 14 Отговор
    Има съдомиялни, прахосмукачки-роботи, фирми за професионално почистване, домашни помощници. Не превръщайте жената в слугиня!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така е.

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "Йозеф":

    Ползвайте я като БДСМ робиня в много здрав секс, само когато Вие искате, но секса да много здрав, с БДСМ, и тя ще трепери над вас.
    Опит вече 30 години.
  • 6 ГОСТ

    20 6 Отговор
    Много поучително........Браво......
    Пича е прав.....!!!!!!
  • 7 Снахата Пешу

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И аз се чудя оти на наше село му викат с. Педалово.
    Снахата Пешу
  • 8 Порно

    50 3 Отговор
    Израждат се нещата. Давам пример - имам връзка с една кокона. Докато бе само връзка - добре. Решихме да опитаме как ще се отрази посноянно съжителство. Каня я на вилата в Бяла , на морето с децата и. Сутрин коконата става , пие кфе , което аз съм направил, пуши и се гримира. И това един час. През това време аз отивам да купя закуски за всички. На вторият ден децата и почнаха да недоволстват , че не искали само купени закуски. Заведох ги да напазаруваме каквото искат. После пък нямало кой да им направи сандвичи. И това цял ден. Както се досещате , това беше края. Досетих се , че може да ме пробва , но се досетих и че така си представя съвместния ни живот. Мерси. Ако една жена смята за достатъчно само да отваря устата и краката , става за любовница , не за съпруга.

    Коментиран от #11

  • 9 Говорить радио Москва

    7 0 Отговор
    Айде холан, нема нужда....!!!!
  • 10 Пижо

    16 4 Отговор
    Този е абсолютен перверзник.Пере, чисти, готви и ползва жена си само за секс.
  • 11 ОНЯ СЪЩИЯ

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Порно":

    Бе и ти си прав,ама дай да не слагаме всички под един знаменател (мъже жени) Всичко е до човека....... и между тях се намират достойни и свестни люде,колкото и малко да са.........Просто не си попаднал на подходящата жена......
    Ма то като гледам,става все по трудно,за намиране на подходящ партньор..........

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сух

    11 3 Отговор
    Това по-горе не може да е писано от мъж, Роско ще да е бил!
  • 14 ПРИНЦИПЕН

    8 1 Отговор
    АКО ПРАВИШ НЕЩО ГО ПРАВИШ ОТ СЪРЦЕ, А НЕ ДА ПАРАДИРАШ С НЕГО ВЪВ ФОРУМИТЕ, ЗАЩОТО СИ Е ЧИСТА ПУХЛЬОВЩИНА !
  • 15 Мунчо

    7 8 Отговор
    Писмо на един мозъчно увреден "мъж", или накратко казано джендър, който в леглото всъщност е жената, която бива оправяна от половинката си с един колан, на който има прът.
  • 16 Ооо

    14 5 Отговор
    От време Оно, мъжът работи по трудна работа и се оценява по високо. В къщи отговаря за това да има къща, да има нещо в тая къща и да има за ядене. Жената също работи, по презумпция по лека работа. В къщи се грижи да има уют, да е сладко и приятно като се приберат всички.. да изпрати, да посрещне!
    Когато тези неща започнат да се израждат, смесват, препоркриват - раждат се чехльовци като това горе . Той замества жената в къщата . Дано тя поне има ролята на мъжа... къща с 2 мъже или 2 жени.... не ми говори!
  • 17 някой

    10 3 Отговор
    Браво ! не знаех, че Плевнелиев може и да пише, освен да е чехлю
  • 18 ПЕНКО

    2 4 Отговор
    ЗАЩО НА ЗАПАД ИМА СЛОЖНИ СЕМЕЙНИ ПРОБЛЕМИ , А НА ИЗТОК НЯМА ???????? ДОРИ В МЮСЮЛМАНСКИЯ СВЯТ МЪЖЪТ "КОМАНДВА И ГОСПОДАРСТВА " -А ЖЕНАТА РЪКОВОДИ И ОПРЕДЕЛЯ / ДОРИ ПОД ФЕРЕДЖЕ / !!!!!!!!!!! КОГАТО МЪЖЕТЕ РОДЯТ ДЕТЕ И ГО КЪРМЯТ И ОТГЛЕЖДАТ ЩЕ ИМА РАВЕНСТВО ...ДО ТОГАВА ЖЕНАТА ТРЯБВА ДА РЕШАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Plovdiv

    15 5 Отговор
    В къщи няма мъжка и женска работа. Всички, които живеят в тази къща имат еднакви задължения, така че къщната работа е еднаква отговорност на всеки, вкл. и за мен. И хайде спрете да налагате за щяло и нещяло някакви помиярски понятия като "чехльо"! Такъв е бившият президент на държавата и се сдоби с този прякор единствено заради безгръбначното си поведение по всеки един важен вътрешен и външен проблем на държавата!

    Коментиран от #20

  • 20 Ние му казваме

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Plovdiv":

    Роско Плюнката
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    имо мьже и мьже
  • 22 Тома Неверни

    1 1 Отговор
    Това са мокрите сънища на БГ мама. Мечтайте , мечтите са безплатни.
  • 23 Behemoth

    3 5 Отговор
    Ам на тоз жена му прай ли ремонти в къщи ,цепи ли дърва?
  • 24 Ако аз

    2 4 Отговор
    Ще върша всички тия неща като тоя мухльо , то тогава възниква много важния въпрос , а именно. ....ТЯ ЗА ЧИЙ МИ Е ТОГАВА. Жени само за секс има много

    Коментиран от #27

  • 25 Любопитен

    2 1 Отговор
    Плевенлиев ти ли си бе??? Ми отвори и една бира на жена ти
  • 26 Ако съм 300 кг

    1 0 Отговор
    Що да не цепя дърва, от еди път кютука на две...!
  • 27 Age

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ако аз":

    Има предвид да и помагаш в домакинските задължения, напр. ако тя трябва да сготви, но не е приключила с чистенето, ти готвиш вместо нея или обратното, а не само единият от двама ви да върши цялата работа.
    И трябва да го правиш всеки ден, а не само, когато ти се прииска.
  • 28 Един капитан

    0 0 Отговор
    Има логика, обаче...като спука гума пича, жена му ще развий ли гайките на джантите, щото такова...нали и тя се вози в колата, за един приятел питам.