Прекрасна торта - орехова, сочна, с лек вкус на алкохол и бял шоколад. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:8 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. галета
3 с.л. брашно
400 г смляни орехи
100 мл ром/коняк
ЗА КРЕМА:
700 мл прясно мляко
8 с.л. захар
ванилия
2 с.л. брашно
1/2 пакетче масло
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта с миксер до побеляване. Бавно, лъжица по лъжица, прибавете галетата и брашното /като редувате 1 л. галета, 1 л. брашно/, като за кейково тесто, но ако започне да става прекалено гъсто, се намалява едно от двете.
Прибавете и ситно смлените орехи. Намажете с масло формата /24-26 см/ с падащ борд и печете блата около 30-40 мин. на 160-170 градуса, като накрая повечето време се суши.
Когато изстине, го разрежете на две части и сиропирайте с ром/коняк. Намажете с крем, който се приготвя по стандартния начин от посочените продукти за крема без маслото, пише gotvach.bg.
Сложете 500 мл мляко да се загрява със захарта. Отделно разбийте брашното с останалото мляко и при непрекъснато разбиване добавете към горещото мляко. Ароматизирайте с ванилия и бъркайте, докато се сгъсти.
След като кремът се охлади напълно, смесете и разбийте внимателно с предварително разбитото на пяна меко масло. Температурите на крема и маслото трябва да са еднакви.
Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и може да се добават шоколадови стърготини. Държи се няколко часа в хладилник, за да може добре да поеме.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Страх ме е от диабет..!
Коментиран от #2
11:00 29.12.2019
2 Марш от тука
До коментар #1 от "Страх ме е от диабет..!":
ИдиотКоментиран от #3
11:42 29.12.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 МОЛИ
Коментиран от #8
17:29 29.12.2019
8 Спермата ти любима
До коментар #7 от "МОЛИ":
И младешка прибави...!!!21:04 29.12.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.