ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Катък с печени чушки и орехи

Вълшебно мезе за ракия

Публикувана: 6 Януари, 2020 10:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 20618
Рецепта на деня: Катък с печени чушки и орехи
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.

Опитайте тази разкошна салата, в която ще се влюбите от първата хапка. Вместо с катък от магазина, в който няма как да сте сигурни какво има, по-добре си го пригответе сами от домашно изцедено кисело мляко и натрошено сиренце.

Необходими продукти:

250 г цедено кисело мляко
100 г сирене
2 печени червени чушки
30 г. печени орехи
4 с.л. олио
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
червен пипер за поръсване и нарязан на ситно магданоз

Начин на приготвяне:

Изпечете и обелете чушките. Смесете в купа натрошеното сирене и цеденото мляко и разбъркайте.

Добавете, нарязаните на ситно, печени, червени чушки, накълцаните на ситно орехи, олиото, пресовайте чесъна и подправете с черен пипер и сол, пише edna.bg. Разбъркайте добре и поръсете с червен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Поднесете с препечени филии и малка ледена ракия.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 50 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Johansson
1 Отговор
Не се спряхте, по добре дайте една хубава рецепта за бумбар.

Оценка:
-7 +5

Лорчето от красивия град...!
2 Отговор
Катъкът е хубава разядка, но да не е много солен, пък и за закуска е прекрасно ядене..!

Оценка:
-0 +12

Селянин
3 Отговор
Прекрасна разядка. Бих препоръчал копър вместо магданоз. Наздраве.

Оценка:
-5 +14

Експерт
4 Отговор
Сега турски ли ще учим, какво е туй катък , кажете го на български!

Коментиран от #5


Оценка:
-15 +1

Бети
5 Отговор

До коментар #4 от "Експерт":


Незнам дали знаете, но ние се намираме на Балканите, а тук е голяма смесица на езиците ни и не само

Оценка:
-0 +8

Тракийка
6 Отговор
Катъкът се произвежда от овче прясно мляко, което се вари на водна баня и се държи на хладно и се бърка дни наред след като изстине. Невероятно вкусен е, а тази разядка изобщо не е катък. По нашите земи се прави от как се прави и киселото мляко.

Оценка:
-0 +9

Лили
7 Отговор
Браво за тракийката и порицание за експерта!
Никакъв експерт не е ... турски ли да учел ... четете, хора, четете ... от кога се прави катък по нашите земи и от кого.
Успех!

Оценка:
-0 +3

Експерт
8 Отговор
Катък е турска дума точка. А който си мисли че думичката е българска е живо турче. А вие ако искате ми плющете минуси все тая

Оценка:
-2 +1

Марчела
9 Отговор
Винаги се е наричал....
Катък.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Волен Сидеров
Лидерът на „Атака“ се обърна от парламентарната трибуна към депутатите с думите:
През 2016-а ви пожелавам да сте на свобода и да не станете жертва на показно убийство."

Още бисери
ТОП 5