Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 17:46 6 231 19

Майка показа ужасяваща СНИМКА на бебето си преди последния му миг

  • бебе-
  • снимка-
  • тами андерсън

Тази история е трогателна и не е за всеки

Една майка показа последната снимка на нея и бебето ѝ, секунди преди то да умре. На кадрите тя го носи към смъртта му. Това е 39-годишната Тами Андерсън, която е от малък английски град. Тя показа кадър от последните секунди на 4-месечния си син Уилбър.

Споделяйки тази снимка, Тами иска да подкрепи всички родители, загубили дете и да им покаже, че дори след такава мъка, може да се намери начин да продължат да живеят. Ето историята й:

Преди бременността си Тами е била в тежък стадии на ендометриоза - заболяване, при което тъкан от вътрешните слоеве на маточната стена, расте отвън. Жената е трябвало да си направи операция за отстраняване на матката, когато разбира, че е бременна.

"С бащата на бебчето се срещахме само от 3 месеца. Притеснявах се дали той ще приеме случващото се нормално, но бях убедена в едно - щях да родя на всяка цена. Та бременността ми бе истинско чудо. За щастие, Марк ме подкрепи", спомня си Тами.

Бъдещите родители се вълнували за бебето си, но през 20-та седмица от бременността при един от прегледите, се оказало, че детето не може да изпъне ръчички. Лекарите отказали да анализират патологията на плода, защото трябвало да се вземе материал от плода, а това може да се окаже фатално. Тами решила, че каквато и да е диагнозата ще роди.

"Уилбър почти не се движеше в стомаха ми, но го усещах как се търкаля в отговор на моето погалване. Връзката между нас бе много силна още от самото начало", спомня си Тами.

Лекарите непрестанно я питали дали иска да прекрати бременността си, но тя винаги отказвала.

"Вече го обичах толкова много, че вярвах, че заслужава дори кратък живот. Лекарите не даваха добри прогнози и не исках сина ми да страда, но винаги се надявах, че един ден ще мога да се прибера с него у дома", казва тя.

Бременността бе трудна и жената родила в 32-та седмица със спешно секцио. Бебето не можело да диша.

"Не знаехме дали ще оцелее през първата си нощ, но той успя", спомня си Тами. "С всеки ден ставаше все по-силен", добавя тя.

По-късно лекарите казват, че момчето се е родило с рядка генна мутация, която причинява вродена миопатия (мускулна дистрофия) и тежка артрогрипоза (недоразвитие на ставите, деформация на ръцете и краката).

Мускулите на Уилбър били толкова слаби, че не можел да движи абсолютно нито една част от тялото си, дори и да диша самостоятелно. Детето се нуждаело от денонощно наблюдение.

"Уилбър не можеше да движи ръцете и краката си, но след един курс физиотерапия започна да помръдва леко", казва Тами.

"През седмиците, в които той беше в болницата, ние имахме силна връзка. Моето момче обичаше да го галя по гърба и да го масажирам. Усещах колко много ме обича. Сестрите пък се шегуваха, че винаги знаели, когато Уилбър иска нещо, защото ги гледал толкова настоятелно, че те усещали енергията в погледа му", казва Тами.

Уилбър обаче никога не видял дома си. 12 седмици след раждането, сърчицето му внезапно спряло. Въпреки че с апарати лекарите успели да го съживят, мозъкът му вече бил силно увреден заради липсата на кислород.

"Когато след това той отвори очи, видях че това вече не е моето малко момче. Погледът му беше празен. Той вече не ме познаваше, не отговори на допира ми. Връзката ни бе загубена", споделя Тами.

Лекарите посъветвали майката да стои повече при детето. Те вярвали, че то все още има шанс да се възстанови. Две седмици по-късно обаче станало ясно, че щетите са непоправими.

Осъзнавайки, че синът ѝ страда, Тами взела най-трудното решение - да изключи детето си от животоподдържащите системи. В този ден медицински екип помогнал на жената да се премести в отделна стая, за да се сбогува със сина си. Тогава е направен кадърът, в който Тами носи бебето си по коридора в болницата и го води към смъртта му.

"Парадоксалното е, че в този ден за първи път успях да разходя Уилбър. Тръгнах с него по коридора на болницата и осъзнах, че това е първата ни и последна разходка. Не издържах и избухнах в сълзи. Тогава Марк ме снима", спомня си Тами.

"Да, ще е болезнено да си спомняме за тези моменти, но исках да имам снимки от тях със сина ни", казва майката.

Тами прегърнала бебето си и започнала да му пее приспивна песен, за да не се страхува. Когато изключили детето от апарата, тя поставила безжизнения си син в количка и го завела на разходка в близост до болницата.

"Това беше първият път, когато успяхме да снимаме лицето на Уилбър без тръбички", казва тя.

От Уилбър останала шепа пепел, която Тами носи навсякъде със себе си - на разходки, на почивки и дори я поставя на масата по време на празнични вечери. Така Тами иска да покаже, че той остава част от живота ѝ, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философа

    18 12 Отговор
    Това е лична драма обаче тази е достъчно долна жена да накара да я фтографират! Тоя Двят ще бъде затрит от човешки егоизъм!
  • 2 .....

    27 3 Отговор
    Трагедия....
  • 3 vasik atanasova

    9 5 Отговор
    ок има много такива нещо
    но питам защо ги пишете ?
  • 4 BigBulgarianBoss

    24 14 Отговор
    От та, и статия разбрах още един синдром нА майката,, тотален дебилизъм,, боклук Английски

    Коментиран от #7, #8, #12

  • 5 Каролина

    13 2 Отговор
    Колко мъка има на този свят!
    Искат съчувствия и съболезнования!
  • 6 Не знам

    22 7 Отговор
    Майката е била предупредена от лекарите за очакваното лошо развитие на нещата. Но тя не е повярвала. Защо? Дали от егоизъм или от глупост?!?! Защо е трябвало това дете да стпада заради желанието на една жена да стане майка??? Майката може и да няма собствени деца. Достатъчно е тя да се отнася майчински към чуждите деца.Достатъчно Благородно е. Познавам такива жени и им смалям шапка.
  • 7 Ххх

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "BigBulgarianBoss":

    Интересно, ако съдбата ти бе ше отредила нейната роля, а някой друг дебелашки и подигравателно те квалифицираше с дебилизъм, ти какъв боклук щеше да си ? Български, цигански, турски ?

    Коментиран от #11

  • 8 Ххх

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "BigBulgarianBoss":

    А си оценен със седем плюса. Явно извратената и жестока психика не е единично явление в нашата действителност. Не ви е жал за мъката на хората, какво остава за животните. Преди време имаше статия за стотици прасета, изгоряли живи във ферма. А подобен на теб изрод с ник Сиромаха подигравателно съветваше направо да ги раздават печени на хората.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Едва ли

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ххх":

    Вероятно с неговата ценностна система нямаше да го подиграват, защото нямаше да се фотографира за да става звезда.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ххх

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Едва ли":

    А ти как мислиш, човек в такова състояние от какво се интересува - от умиращото си дете, или от възможността да стане звезда ?
  • 14 Маленакис

    10 2 Отговор
    Поклон пред тази жена, само една майка може да постъпи така, защо са тези лоши коментарии, всеки един можеше да бъде на нейното място и на това малко човече. Нека сме хора, не ви харесва нещо не го четете, защо тази жлъч, злоба, омраза, нещастието е навсякъде, молете се за по достоен живот и уважавайте решенията на другите хора. Мир на праха на молкото слънчице и сила на майката. Амин.
  • 15 куха венелина

    5 3 Отговор
    Абе хора от факти, вие нормални ли сте да публикувате такива неща, или венелина!!!
  • 16 МЪЖКИ ПРОСТАК

    1 6 Отговор
    БРАТОЧКА ПО ПРИНЦИП КАТО ВЛЯНА У КЕНЕФА УСТАВЯМ ПО 1 КГ КАФЯВ МАТРИЯЛ АМА СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ ТАЯ НОВИНА ДНЕСКА ОСТАВИХ ЦЕЛИ 2 КГ.ЮЮЮЮБББББРРЯЯЯЯ!!
  • 17 Така става като заченеш

    1 0 Отговор
    От шари😂😂😂😂😂 и бегето отива натам 😂😂😂😂любовта към хартишките води до там
  • 18 Гост

    2 1 Отговор
    В тая Англия има нормални или всички са луди.тъпанарка изродка смотанякаспинозна тиква.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.