Last news in Fakti

3 Март, 2020 10:05 5 599 10

Рецепта на деня: Пържоли по тракийски

  • свинско-
  • пържоли-
  • тракийски-
  • гъби-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Крехки и ароматни

Рецепта на деня: Пържоли по тракийски - 1
Снимка: Shutterstock

Крехко свинско със задушени зеленчуци, ето как да го приготвите.

Необходими продукти:

4-5 свински пържоли

400 гр. картофи

200 гр. чушки /печени червени/

250 гр. гъби

3 глави лук

4 с.л. брашно

1 к.ч. олио

1 ч.л. червен пипер

1 дафинов лист

сол

Начин на приготвяне:

Начукайте пържолите, осолете ги и ги оваляйте в брашно.

Запечатайте ги в олиото. В същата мазнина задушете ситно нарязания лук, гъби и чушки.

Прибавете червения пипер, сол, дафинов лист и залейте с вода.

Сложете пържолите в тавичка, залейте ги със сместа от гъби и запечете в умерена фурна.

Поднесете с пържени картофи и свежа салата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вчера ядох свинску

    3 6 Отговор
    И вдигнах кръвно, отказвам го...!

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 Диагноза

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вчера ядох свинску":

    Еми защото е било без домашно винце...затова.Я апни 3-4 пържолки от св врат с 2 кила дом винце па да видиш дали ще ти е зле.

    Коментиран от #3

  • 3 Затова ли налиташ плюс на съседи

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Диагноза":

    Две кила вино, отде го купи от Онча ли..?! (Затова гледаш като бик с кървясали очи...!)

    Коментиран от #5

  • 4 Гъдулан Нашмъркаев

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вчера ядох свинску":

    Оти хапна свинско. :-)) Затова ти е зле. Я виж, китайците само кучета и котки ядът, свинско не харесват. А и тука рецептата е объркана. Госпожа в рецептата не е свинско месо а кучешко, или котешко, е ако можеш да хванеш котката разбира се. :-)) Е на, вчера отидох да изхвърля боклука, отварям кофата а вътре се свил един дръпнат в ъгъла и ме гледа. И аз го питам - Абе човек какво правиш тук ?
    А дръпнатия ми отговаря на лош Български - Така мау !? т.е. Чакал Мяу - демек Чакал котка да дойде.
    :-)) Ейй много ги разбирам аз езиците, ей. :-) Е, всеки като изкара 2 месеца в Трън и вече всякакъвезик разбирА. А и сащисаните нали признаха трънският диалект за западен езим, та някакъв мяу-бау няма да разбера.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Отхвърлена от моногагомна..!

    1 1 Отговор
    От мен избухването от вас многуту,, напикаването,, защо, защото сте стари и доста употребени и не ставате за нищу, чакате на чуждите синове, които вие когато сте опъвали каиша наляво и надясно, те не са били родени още..! Сега чакайте на тях да ви,, ограмотяват,, да ви хранят с котката си, да да ва черпят и разхождат на корем, дърти и грозни и прости пастърми..! Не ме интересува ако искате яжте и свински и,, другу,, както и го правите, но вашите момченца любовници не ядат свински, оти са от друга планета..!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Красота

    3 1 Отговор
    а не префърцунени гурмета с пинтифлюшки, овкусени с винегрет от арганово олио, гуеранде и смръчкула поръсена с грюер и шалот
  • 10 219лв пенсия няма и болче от самолет

    1 2 Отговор
    Пържоли през комунизма сега мизерията на герберския режим.