3 Март, 2020 14:47 9 047 18

Вдовицата на Стив Джобс оставя децата си без наследство

  • лорън пауъл джобс-
  • стив джобс-
  • наследство

"Не се интересувам от увеличаване на богатството от поколение на поколение," заявява Лорън Пауъл Джобс

Вдовицата на Стив Джобс оставя децата си без наследство - 1
Снимка: Shutterstock

Вдовицата на основателя на Apple Стив Джобс, филантропът Лорън Пауъл Джобс, няма да остави на децата си многомилиардно наследство след смъртта на съпруга си. Тя заяви това в интервю за New York Times, предаде БГНЕС.

"Не се интересувам от увеличаване на богатството от поколение на поколение и децата ми знаят това", подчерта Пауъл Джобс. "Стив не искаше това. Ако живея достатъчно дълго, всичко ще свърши с мен", посочи тя.

Според нея ситуация, в която малка група хора контролира значителна сума пари, "е грешна и несправедлива".

"Ние видяхме това на границата на 19-ти и 20-ти век при семействата Рокфелер, Карнеги и Форд. Такова натрупване на богатство е опасно за обществото. Не бива да бъде така", заяви Джобс.

Вдовицата на Стив, който почина от рак на панкреаса през октомври 2011 г., е на 56 години и има три деца. New York Times оценява богатството ѝ на 27,5 млрд. долара. През 2004 г. Пауъл Джобс основа благотворителната организация "Емерсън колектив", която участва в проекти, насочени, наред с други неща, към намаляване на социалното неравенство.

Създадена през 1976 г., Apple произвежда смартфони, таблети, iMac компютри, iPhone, лаптопи MacBook, музикални плейъри iPod и друго високотехнологично оборудване. Със седалище в Купертино, Калифорния, тя е една от най-големите корпорации в света. Пазарната ѝ капитализация е около 1,4 трилиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    15 10 Отговор
    Дреме ми на тампончето!
  • 2 Един

    67 4 Отговор
    Много е лесно да говориш за пари като ги имаш много и не си си мръднал пръста и за стотинка...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Митко

    51 4 Отговор
    Да върне мигрантите по домовете им и с тези пари да си възтановят Сирия, а не да чакат Германия да ги приюти!!!
  • 5 Дидо

    48 9 Отговор
    Еми като не ти трябват и ще лишиш децата си от наследството на баща им дай тогава всичките пари за лечение на деца и отиди в някоя панелка и започни работа като продавачка за 700лв тога ма !!!!! Мърш..... такава ама ще живееш в лукс и ще харчиш от тоя пари докато си жива бокл...к такъв!!!!
  • 6 Японеца

    41 9 Отговор
    Тая е изкукуригала без мъж! Да направиш децата си съзнателно бедни е свръх простотия!

    Коментиран от #12

  • 7 Да сравняваш ябълки с портокали ????????

    10 4 Отговор
    Държава Сирия с население около 20 млн. д. с БВП от 40 млрд. щ.д. , компания Апъл с 137000 д. служители , оценена на 1,4 трлн. щ.д. , що за гладна мисирка може да кълват фалшиви новини , отново и отново и отново и пак отново......кибер хигиена на мисиркски мозъчета няма ли

    Коментиран от #17

  • 8 Майкууу

    6 9 Отговор
    Тая е много проста
  • 9 бай Шиле

    10 1 Отговор
    Рядко има умна блондинка.Жалко,че тази ще даде фира скоро.Рита по основоположни принципи на капиталистическото общество.Единият процент господари на САЩ няма да търпят това.
  • 10 Фен

    3 2 Отговор
    А Нинова!?
  • 11 Дрън-дрън

    7 6 Отговор
    Агента на ЦРУ Стив Джобс, който беше подставено лице, както е и Бил Гейтс. Много ясно, че ще "даряват" парите, след като не са техни!!!!
  • 12 изкукуригал

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Кой ти каза че са бедни ?
  • 13 За да оцелеят

    10 0 Отговор
    трябва да работят и печелят, а не да харчат
  • 14 Някой си

    20 8 Отговор
    И 100 години да минат, тъпите Бай Ганьовци няма да го схванат. Това е масова практика на богатите фамилии в САЩ и е една прекрасна практика. Децата го знаят от малки, плаща им се само образованието. Равен старт. Това доказва на практика защо Българина е беден и прост - той хем е беден, хем е алчен. Алчни хора стойност не създават. Честит 3-ти март Ганьовци. Левски не се е борил за система като вашата, а за чиста и свята република по модела и идеалите на Фрнеската революция.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КОМЕНТАР 15

    0 2 Отговор
    СЕ ОТНАСЯ ЗА КОМЕНТАР 14
  • 17 Свобода и равенство пред закона

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да сравняваш ябълки с портокали ????????":

    В свободна среда на предприемчивост една компания може да произведе повече добавена стойност от цяла нация, която е поставена в условия на несвобода и социалистически режим.
  • 18 Евала

    0 1 Отговор
    Cпoрeд нeя cитуaция, в кoятo мaлкa групa хoрa кoнтрoлирa знaчитeлнa cумa пaри, "e грeшнa и нecпрaвeдливa".
    "Ниe видяхмe тoвa нa грaницaтa нa 19-ти и 20-ти вeк при ceмeйcтвaтa Рoкфeлeр, Кaрнeги и Фoрд. Тaкoвa нaтрупвaнe нa бoгaтcтвo e oпacнo зa oбщecтвoтo. Нe бивa дa бъдe тaкa", зaяви Джoбc.