2 Август, 2012 21:43 914 1

Карла Бруни съди френско списание

  • карла бруни-
  • списание

Карла Бруни-Саркози подаде жалба срещу френското сп. "Closer", което в броя си от 30 юни съобщи на корицата си, че тя отново е бременна. Това заяви в комюнике до Франс прес самата Бруни, която е съпруга на бившия френски президент Никола Саркози.

"В името на свободата на пресата винаги съм подкрепяла, без да реагирам на лъжливите статии по мой адрес и на откраднатите снимки. Смятах, че огромният им брой в последните години се дължи на изключителността на моята позиция", пише Бруни-Саркози.

Но "днес констатирам, че определено издание продължава да нарушава безмилостно правото ми на личен живот за чисто меркантилни цели. Поради това за съжаление сметнах, че съм длъжна да предприема съдебни мерки срещу вестниците, които продължат да разпространяват слухове и информации, нарушаващи сериозно личния ми живот и живота на семейството ми", допълва тя.

"Поради това реших да заведа дело срещу списание "Closer" от 30 юни 2012 г.", отбелязва бившата първа дама. Според нея "измислените приближени източници, които подхранват тези вестници, го правят без никакво разрешение от моя страна и повечето от тях са ми непознати". Тя "съжалява, че други издания се осмеляват да публикуват на корицата си псевдоизявления", които тя "никога не е правила".

"Всяко финансово обезщетение, които ми бъде присъдено в рамките на евентуални дела, ще бъде изцяло предоставено на моята фондация, за да финансира програми за достъп до образование и култура в полза на онеправдани хора", допълва Бруни-Саркози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс Богданов

    0 0 Отговор