21 Март, 2020 10:05 6 155 4

Рецепта на деня: Сладки бутер охлювчета

  • бутер тесто-
  • сладки-
  • закуска-
  • какво да сготвя

С готово бутер тесто

Рецепта на деня: Сладки бутер охлювчета - 1
Снимка: Shutterstock

Бутерки. Едва ли има човек, който да не ги обича. Сладки, солени, на пици, на баници. Тук ви предлагаме една рецепта за сладки бутер охлювчета.

Необходими продукти:

400 - 500 г бутертесто

смлени орехи

захар

подправки - по малко канела, карамфил, джинджифил, кориандър, черен пипер, кардамон, индийско орехче

ЗА СИРОПА

1 и 1/2ч.ч. захар

2 ч.ч. вода

1 ч.л. лимонов сок и настъргана кора от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Разтворете лист бутертесто и леко го разточете, за да се изтъни. Поръсете обилно със смлени орехи и захар и микса от подправките. Завийте листа на много стегнато руло по дължина. Нарежете рулото на малки шайби. Подреждайте ги в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Сложете охлювчетата да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност и ги оставете да изстинат.

За сиропа сложете водата и захарта да поврат за около 5-6 минути. След като снемете от котлона, разбъркайте с лимоновия сок и настъргана кора. Оставете захарния сироп да изстине напълно.

Изстиналите охлювчета подредете в подходящ съд и ги залейте със студения сироп. След като престоят около 1 нощ, са готови за консумация.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 приятелски съвет

    0 3 Отговор
    Сладки бутер охлювчета. Тези охлювчета ги издълбайте отдолу,сложете им един по-дебело конец или синджирче и може да ги ползвате за циципас.
  • 2 Johansson

    3 4 Отговор
    Не ме интересуват болумачите ви. Искаме да изминем шайката и това безумие да приключи. Отивам на разходка из парка с бирите в ръце.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.