Картофената салата е на особена почит в българската кухня. Но днес ви предлагаме една рецепта, идваща от Турция. На пръв поглед не е нещо особено, но става изключително вкусна. А комбинацията от подправки ѝ придава вълшебен аромат.
Необходими продукти:
8 картофа
300 мл. зеленчуков бульон
1 глава червен лук
1 чушка
2-3 пера от зелен лук
1 връзка копър, магданоз и кориандър
1 лимон
3-6 суп. лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
6 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Обелете сварените картофи и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в дълбока купа, залейте ги с топлия бульон и разбъркайте. Оставете ги да постоят така между 3 и 5 минути, след което излейте бульона.
Нарежете червения лук на малки кубчета и го добавете към картофите. Изчистете чушката, нарежете я на малки кубчета и я добавете към картофите.
Нарежете зеления лук и подправките и ги добавете към салата. Подправете с лимонов сок и зехтин, сол и черен пипер. След това разбъркайте всичко добре и сложете в чиния за сервиране. Яйцата нарежете на едро и ги наредете най-отгоре.
Сервира се топла.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГЪДЮ
16:07 01.04.2020
2 попара
16:08 01.04.2020
3 Бай Стоян
Коментиран от #6, #7
16:14 01.04.2020
4 габровец от варна
16:27 01.04.2020
5 Защо не
16:28 01.04.2020
6 Защо не
До коментар #3 от "Бай Стоян":
Бай Стояне, яйцата се варят и то твърдо да станат като картофа, картофа не се вари!!! Внимавай ще объркаш технологията. Ако ченето се забие в некой картоф, имам керпеден, обади се щи го пратя!16:31 01.04.2020
7 Калчу
До коментар #3 от "Бай Стоян":
А пък яйцата ги счукваш в хаванче както са с черупките16:39 01.04.2020
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Абе разбрах, че
16:53 01.04.2020
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Защо не
14:36 04.04.2020