Last news in Fakti

1 Април, 2020 16:05 15 736 13

Рецепта за вечеря: Топла картофена салата

  • салата-
  • картофи-
  • подправки-
  • какво да сготвя

Топло и вкусно изкушение

Рецепта за вечеря: Топла картофена салата - 1
Снимка: Shutterstock

Картофената салата е на особена почит в българската кухня. Но днес ви предлагаме една рецепта, идваща от Турция. На пръв поглед не е нещо особено, но става изключително вкусна. А комбинацията от подправки ѝ придава вълшебен аромат.

Необходими продукти:

8 картофа
300 мл. зеленчуков бульон
1 глава червен лук

1 чушка
2-3 пера от зелен лук
1 връзка копър, магданоз и кориандър

1 лимон
3-6 суп. лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус

6 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Обелете сварените картофи и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в дълбока купа, залейте ги с топлия бульон и разбъркайте. Оставете ги да постоят така между 3 и 5 минути, след което излейте бульона.

Нарежете червения лук на малки кубчета и го добавете към картофите. Изчистете чушката, нарежете я на малки кубчета и я добавете към картофите.

Нарежете зеления лук и подправките и ги добавете към салата. Подправете с лимонов сок и зехтин, сол и черен пипер. След това разбъркайте всичко добре и сложете в чиния за сервиране. Яйцата нарежете на едро и ги наредете най-отгоре.

Сервира се топла.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЪДЮ

    7 1 Отговор
    Мммммм Вени ням ням, супер
  • 2 попара

    5 10 Отговор
    една рецепта, идваща от Турция. ВЕЧЕ МНОГО НЕЩА ВЗЕХА ДА ИДВАТ ОТ ТУРЦИЯ. Охлабихме ситуацията.
  • 3 Бай Стоян

    5 6 Отговор
    Не разбрах картофа вари ли се или така суров се слага :)

    Коментиран от #6, #7

  • 4 габровец от варна

    2 2 Отговор
    Венке,зарежи нощните писания,дай ги на Съба,тука си много добра.👌
  • 5 Защо не

    6 1 Отговор
    Венче, бе мила, сготви ли вече? Ех че си ми чевръста!!! Браво! Преполагам че е много вкусно...
  • 6 Защо не

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Стоян":

    Бай Стояне, яйцата се варят и то твърдо да станат като картофа, картофа не се вари!!! Внимавай ще объркаш технологията. Ако ченето се забие в некой картоф, имам керпеден, обади се щи го пратя!
  • 7 Калчу

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Стоян":

    А пък яйцата ги счукваш в хаванче както са с черупките
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абе разбрах, че

    4 2 Отговор
    Картофите се белят, а яйцата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Защо не

    1 0 Отговор
    АААА, Венкеее, претоплени манджи... нема каа а стане и то с картофи… Тея яйца не са ли вмирисааа. Неска не си ли готвила МА?