Бавно печено агнешко - сочно и крехко месо в собствен сос и овкусено с традиционни подправки.
Необходими продукти:
2 кг агнешко бутче
сол
червен пипер
черен пипер
джоджен
чубрица
хартия за печене и алуминиево фолио за завиване на месото.
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото. Почистете част от мазнините. Поставете месото в центъра на хартията и втрийте подправките от всички страни. Завийте го с хартията.
Откъснете два големи листа алуминиево фолио, кръстосайте ги, поставете пакета с месото в центъра и завийте плътно. Поставете завитото месо в тава без да наливате течност.
Печете 45 минути на 200 градуса, след което намалете температурата на 160 – 170 градуса и печете още 2 часа и 30 минути.
Оставете го да отпочине за 15-ина минути и отворете с помощта на ножица.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
10:09 03.04.2020
2 Гост
Коментиран от #12
10:09 03.04.2020
3 Гошо Тъпото
10:10 03.04.2020
4 Хххаха
Коментиран от #11
10:17 03.04.2020
5 Питанчо.
10:18 03.04.2020
6 Съкратен поради кризата
10:22 03.04.2020
7 пенсионер
10:37 03.04.2020
8 карантината се отменя
10:42 03.04.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Цеко сифоня
До коментар #4 от "Хххаха":
Има - Един циганин направил таратор, ама не слагал краставица щото нямал мляко и чесън.11:37 03.04.2020
12 Враца Баце
До коментар #2 от "Гост":
На месото нищо му няма, то е плътно завито във фолиото, ама сухата тава я пиши бегала.11:38 03.04.2020
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Георги
18:10 04.04.2020