Last news in Fakti

6 Април, 2020 16:05 14 334 6

Рецепта за вечеря: Сочно пилешко в специална марината

  • пилешко-
  • соев сос-
  • марината-
  • майонеза-
  • какво да сготвя

Може да приготвите с него филе, бутчета или крилца

Рецепта за вечеря: Сочно пилешко в специална марината - 1
Снимка: Shutterstock

Днес ще ви покажем как лесно и бързо да направите уникално вкусно и крехко пилешко месo, което ще се хареса на всеки, на когото го поднесете - пиле в соев сос. Той си пасва идеално с деликатния вкус на месото, но му придава леко пикантен аромат, пише jenata.blitz.bg. Може да приготвите с него филе, бутчета или крилца - всяка част от пилето става много вкусна и ароматна.

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо (по избор бутче или филе)
5 с.л. соев сос
2 с.л. майонеза

подправки по избор

150 гр кашкавал (по избор)

Начин на приготвяне:

Първо измийте добре пилешкото месо. Сложете го на чиста дъска за рязане и го порцирайте. След това го поставете в дълбока купа, а към него добавете соевия сос, майонезата и подправки по избор - може някоя специална за приготвяне на пиле, кимион, черен пипер, сол и всичко, което харесвате. Обърквате всичко добре.

Оставете пилето за минимум 30 минути, за да се маринова. За да получите по-крехко и сочно месо, увеличете времето за мариноване до няколко часа. Може да го оставите дори за една нощ.

След като пилето се е мариновало, вече може да го печете във фурната. Загрейте я до 180 градуса, сложете месото върху хартия за печене или предварително намажете дъното на тавата с масло.

Печете за половин час, като периодично проверявате месото. Много е важно да не го държите прекалено дълго във фурната.

5 минути, преди да го извадите, може да поръсите с настърган кашкавал отгоре, който ще придаде допълнително вкус на ястието.

Когато пилешкото е готово, го поднесете със зеленчуци или картофи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЪДЮ

    3 1 Отговор
    Мммммм Вени, интересно
  • 2 Обикновено домакинство

    4 1 Отговор
    Масовата истерия за готвене, ядене и снимане кой какво сготвил и кой колко килца качил. Ние се храним както преди, приоритетно за децата, а аз изобщо нямям нужда от сваляне на килограми–напротив!
  • 3 Някой си

    1 1 Отговор
    Вени дай някоя салата, ама дето е расла на кокал :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.