Яйцата за вечеря са страхотна идея. Те са най-достъпният протеин, а и почти винаги имаме по няколко в хладилника.Те са богати на хранителни вещества, наречени холин, което повишава развитието на мозъка и намалява възпалението, пише "Бон Апети".
Необходими продукти:
12 яйца
500 г сурово-пушен бекон (на ленти)
60 г краве масло
1 глава лук
черен пипер на вкус
тостерен хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Лентичките беконът се запичат на загрята плоча, докато станат златисти, но не хрупкави. Изваждат се върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Лукът се реже на кубчета и се пържи в половината масло, докато омекне и започне да става златист.
Останалото масло се разтопява и с него се намазва дъното на тиган с незалепващо покритие.
Три-четири лентички бекон се поставят една върху друга и се навиват на руло. Така се оформят всички ленти.
Рулата се подреждат в тигана прави, между тях се чукват яйцата, а отгоре се поръсва лукът.
Овкусява се с черен пипер, покрива се с алуминиево фолио и се пече около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Сервира се с препечен хляб.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Johansson
Коментиран от #4, #6
16:10 09.04.2020
2 Гошо Тъпото
16:16 09.04.2020
3 Sashco
18:24 09.04.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.