18 Август, 2012 00:03 1 534 2

Стрес през деня - кошмар през нощта

  • стрес-
  • кошмар

Стресиращи събития или напрежение по време на работния ден увеличават вероятността да сънувате кошмари през нощта.

Това е и причината често да сънувате неприятни неща, след като сте гледали филми на ужасите. Освен това често лошите сънищата са съпроводени с висока температура, предупреждават специалисти, цитирани от БГНЕС.

Сигурно обяснение какво провокира картините, докато спим, все още не е намерено. Мнозина вярват, че "страната на сънищата" е един вид паралелен свят, други пък мислят, че виждат бъдещето.

Но учените смятат, че нито една от тези теории не може да се приема за истина. Най-вероятното обяснение за сънищата е, че те са период от време, нужен на мозъка да се рестартира. С други думи по време на сън мозъкът ни "изхвърля" натрупаната информация, с което освобождава място за нова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kiro

    0 0 Отговор
    Голяма тъпотия
  • 2 ангел

    0 0 Отговор
    ТЪПО!!!