Last news in Fakti

18 Август, 2012 18:54 4 691 2

Китайска студентка стана Мис Свят

  • мис-
  • мис свят-
  • китай

Мис Китай стана Мис Свят в събота, триумфирайки на родна земя в миньорски град разположен близо до пустинята Гоби.

Предимно китайската публика избухна в овации, когато беше обявено, че удостоена със званието е представителката на домакините Вън Ся Ю, 23-годишна студентка по музика, предаде електронното издание Jakarta Globe.

"Имам много късмет, тъй като много хора ми помогнаха и се надявам аз самата да помогна на много деца оттук нанатък", заяви облечената в блестяща синя рокла победителка.

Мис Свят 2011 г., венецуелката Ивиан Саркос постави короната на главата на новата победителка на пищната церемония в град Ордос.

Кралиците на красотата близо месец репетираха в Китай, като се запознаха с традиционната местна култура.

Ордос, китайски мегаполис, разположен в северната част на страната, на 700 км. от най-близкия плаж беше необичайно място за най-големия конкурс за красота в света, отбелязват експерти.

Огромен площад в центъра на Ордос е посветен на Чингис хан. Градът забогатя през последното десетилетие благодарение на бума в добива на въглища, който го трансформира от засипвано от пясъчните бури градче в едно от най-богатите места в Китай. Прогнози го сочат като "следващия Дубай".


Популярността на конкурса, проведен за първи път през 1951 г., постоянно намалява на Запад, но нестихващия интерес в азиатските страни гарантира  огромна глобална телевизионна аудитория.

Венецуела има най-много спечелени титли в конкурса - шест нейни представителки са ставали Мис Свят,  Индия и Великобритания имат по пет титли.



Китай вече е домакин на конкурса за пети пъти. Последно конкурсът беше проведен там  през 2010 г. в тропически южния остров Хайнан.

Подгласнички на китайската студентка станаха представителките на Уелс и Австралия - Софи Елизабет Моулдс и Джесика Мишел Канауати, съответно на второ и трето място.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МаКсИТуУу

    0 0 Отговор
    Е тая е с много звучно озвучаване в кревата :ДД
  • 2 $$$$

    0 0 Отговор
    Красива е! Пластичната хирургия в Китай направи чудеса. За жалост няма много фантазия при тези интервенции и сега многат да се видят доста момичета излезли като от калъп. Ако потърсте в интернет техни поп зшезди, ще се уверите.Снимки на звездата преди и след операциите - нов до неузнаваемост. Тук, в Китай по-заможните младежи като правило са "тунинговани", а по-възрастните с операции за премахване на торбичките под очите. Манията за красота при младите е от желанието да си намерят богат мъж и пари за гримиве, дрехи и операции не се щадят.