Last news in Fakti

19 Август, 2012 11:25 1 428 1

Бразилец оцеля по чудо с пробит череп

  • бразилия-
  • череп-
  • пробит

Бразилски строител, чиято глава беше пронизана от паднал железен прът, оцеля по чудо, съобщиха лекуващите го лекари.

Едуарду Лейте е бил настанен в болница в Рио де Жанейро, където е опериран в продължение на пет часа. От черепа му е извадено парче желязна арматура, предаде БГНЕС.

Операцията е минала успешно, няма отрицателни последици за пациента, който почти не чувства болка. Лекарите са категорични: той е оцелял по чудо, избегнал е парализа и загуба на едното око.

Металният прът е паднал от шестия етаж на строяща се сграда, пробил е защитната каска на строителя, като го е пробол отзад в тила и е излязъл между очите му. Лейте е постъпил в съзнание в болницата и е обяснил на лекарите какво му се е случило.

"Отведоха го в операционната, отвориха му черепа, прегледаха очите и хирургът реши да извади металния прът отпред", съобщи представител на болницата.

Хирургът Руи Монтейру заяви, че прътът е пронизал участък от мозъка, който няма никакви специални функции.

Пострадалият, който въобще не се оплаква, а се радва на втори живот, ще остане в болницата още две седмици. Той ще премине курс с антибиотици, за да се избегне инфекцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брао

    0 0 Отговор
    Да е жив и здрав човека и да благодари на всевишния!